Standard.

subota mart 17

Procjena Ministarstva finansija: Na crno radi 30.000 ljudi

Procjene Ministarstva finansija pokazuju da u sivoj zoni završi 20 i 25 odsto prihoda od PDV-a, dok između 25 i 30 hiljada radnika radi na crno, kazao je ministar finansija…

14 hits

subota mart 17

Kusovac: Preispitaće se odgovornost starješina

Vlada Crne Gore je juče, nakon što je uklonjena oznaka tajnosti, objelodanila tromjesečni izvještaj, sa svim imenima osoba i preduzeća koji su vodili sudske sporove protiv države u kojima postupa…

124 hits

petak mart 16

Poljoprivrednim proizvođačima u Golubovcima i Tuzima predstavljen Prvi IPARD javni poziv

Prvi javni poziv za korišćenje sredstava iz IPARD programa bespovratne podrške crnogorskim poljoprivrednicima detaljnije je predstavljen poljoprivrednim proizvođačima u Tuzima i Golubovcima.

9 hits

petak mart 16

URA: Gdje je bio Marković kad je Aco Đukanović od države uzeo 10,5 miliona

Objavljivanje imena državnih službenika koji su tužili državu je skandalozan čin i predstavlja hajku na sve slobodne građane koji žele funkcionisanje pravne države, ocijenio je politički direktor Građanskog pokreta URA…

66 hits

 
 
 
 
srijeda, 21 februar 2018 10:16

Raspisan javni poziv za podršku u oblastima prerađivačke industrije

Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom (IRF), raspisalo je Javni poziv za učešće u Programu podrške za modernizaciju prerađivačke industrije 2018-2020, u 2018. godini, koji će biti otvoren do utroška raspoloživih sredstava od 150.000 eura, odnosno najkasnije do 15. decembra ove godine.

Ilustracija Ilustracija

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, poziv je usmjeren na privredne subjekte čija je pretežna djelatnost registrovana u oblastima prerađivačke industrije, kao što su proizvodnja prehrambenih proizvoda, tekstilna, drvna, farmaceutska, metalna industrija i ostale prerađivačke djelatnosti. 

"Program podrazumijeva realizaciju planirane investicije – nabavku opreme, dijelom ili u potpunosti, kroz kreditni aranžman sa IRF-om. Ukoliko IRF odobri kredit, potencijalni korisnik može ostvariti pravo na subvenciju do 20 odsto vrijednosti nabavke opreme (bez poreza na dodatu vrijednost) na iznos sredstava obezbijeđenih kroz kreditni aranžman sa IRF, u skladu sa Programom i pravilima dodjele državne pomoći. Visina odobrenih bespovratnih sredstava zavisi od veličine privrednog subjekta: u slučaju preduzetnika, mikro i malih privrednih društava iznosi do 20 odsto, a u slučaju srednjih privrednih društava iznosi do 10 odsto", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, iznos odobrenih bespovratnih sredstava, u visini do 20 odsto vrijednosti opreme ne može biti manji od 5.000 eura, niti veći od 20.000 eura, pa, samim tim, vrijednost nabavke opreme kreće se u rasponu od 25.000 do 100.000 eura. 

"Sredstva opredijeljena Programom namijenjena su za sufinansiranje dijela opravdanih troškova nabavke opreme, i to za nabavku: nove proizvodne opreme i/ili mašina, polovne proizvodne opreme i/ili mašina, ne starije od pet godina i novih djelova, specijalizovanih alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara koja će se iskoristiti kako bi se stavile u pogon neiskorišćene mašine", navodi se u saopštenju..

Iz Ministarstva podsjećaju da je u prethodne dvije godine kroz realizaciju ovog programa dodijeljeno 71.136 eura bespovratnih sredstava i odobreno 458.207 eura kreditnih sredstava od strane IRF-a, na osnovu čega su nabavljene mašine i prateća oprema u vrijednosti od 531.366 eura.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 21 februar 2018 10:30

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.