Standard.

subota januar 18

Dobit prijavilo 2000 firmi više nego lani

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

U prošloj godini je Poreskoj upravi porez na dobit prijavilo dvije hiljade firmi više nego godinu ranije, saopštili su Pobjedi iz ove institucije.

54 hits

subota januar 18

Završetak auto-puta poboljšaće crnogorsku privredu

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Glavni zamajac snažnijeg privrednog rasta i u ovoj godini će biti investiciona aktivnost i priliv stranih direktnih investicija, kako bi stopa privrednog rasta i dalje imala pozitivan trend, a rast…

55 hits

petak januar 17

NEPI kupio Delta City

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Južnoafrički investicioni fond New Europe Property Investments (NEPI) kupio je podgorički i beogradski šoping mol Delta siti, saznaje Pobjeda iz Beča, gdje je ugovor potpisan.

315 hits

petak januar 17

NEPI kupio Delta City

Objavljeno u: Ekonomija

petak januar 17

Potpisan 20 miliona eura vrijedan ugovor o rehabilitaciji dionice puta Rožaje – Špiljani

Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Štrabag zaključili su Ugovor o izvođenju radova na rehabilitaciji i unapređenju dionice puta M – 2 Rožaje – Špiljani.

277 hits

petak januar 17

Za izgradnju puteva u ovoj godini 2.750.000 eura

Podgoričko preduzeće Putevi u ovoj godini planira da potroši 2.750.000 eura za izgradnju puteva. Od tog iznosa, saopštili su iz preduzeća čiji je izvršni direktor Radenko Bulatović, 250.000 eura namijenjeno je…

264 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 19 mart 2018 11:35

Jevrić: Veliko priznanje za Regionalni vodovod

Obilježavanje Svjetskog dana voda na Žabljaku je logičan slijed saradnje Vlade Crne Gore, Regionalnog vodovoda i Opštine Žabljak koja je od maja do decembra prošle godine radila na rješavanju nestašice vode na Žabljaku, kazao je Dnevnim novinama direktor JP “Regionalni vodovod” Goran Jevrić.

Uspješnim rezultatom hitnih mjera koje su preduzete u ovom slučaju, Žabljak je, kako je precizirao Jevrić, imao rekordnu turističku sezonu.

Sve su prilike da ovaj prirodni dragulj Crne Gore, osim zimskog i ljetnjeg turističkog centra, sve više postaje interesantan i za kongresni turizam. Svjetski dan voda ove godine se obilježava na Žabljaku i taj 22. mart će biti centar evropskih dešavanja vodovodnog sektora. Naime, prvi put se održava Međunarodna konferencija na temu vizija održivog upravljanja vodovodnim resursima u 21. vijeku, i pored Regionalnog vodovoda organizatori su međunarodno udruženje vodovodnih preduzeća sa sjedištem u Beču, ali su i naši partneri Svjetska banka, Dunavski program za vodu, i mi imamo veliko zadovoljstvo da prvi put u Crnu Goru dolaze visoki predstavnici Svjetske asocijacije za vode i izvršni direktor Evropske asocijacije vodovodnih preduzeća”, kazao je Jevrić.

To smatraju, kaže prvi čovjek Regionalnog vodovoda, velikim priznanjem za ovo preuzeće koje je od maja i punopravni član jednog međunarodnog udruženja.
 

Uz sve ovo, želim da istaknem da su naši međunarodni partneri Svjetske banke IBRD-a koji će takođe biti učesnici ovog programa iskazali želju da se prva međunarodna konferencija ovoga tipa organizuje upravo u Crnoj Gori na Žabljaku, jer je Crna Gora i 1991. godine usvojila Deklaraciju o proglašenju Crne Gore ekološkom državom. Za temu međunarodne konferencije izabrano je nekoliko važnih poruka, za donosioce odluka o vodovodnom sektoru, jer globalni proces i klimatske promjene nas sve moraju natjerati da mnogo kvalitetnije i održivije upravljamo tim važnim resursom koji nema zamjenu za čovjeka”, zaključio je Jevrić.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 19 mart 2018 11:37

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.