Standard.

subota januar 18

Dobit prijavilo 2000 firmi više nego lani

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

U prošloj godini je Poreskoj upravi porez na dobit prijavilo dvije hiljade firmi više nego godinu ranije, saopštili su Pobjedi iz ove institucije.

69 hits

subota januar 18

Završetak auto-puta poboljšaće crnogorsku privredu

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Glavni zamajac snažnijeg privrednog rasta i u ovoj godini će biti investiciona aktivnost i priliv stranih direktnih investicija, kako bi stopa privrednog rasta i dalje imala pozitivan trend, a rast…

70 hits

subota januar 18

Četiri kompanije sada vrijede po trilion dolara

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Epl, Majkrosoft, Saudi Aramko a sada i Alfabet - kompanije su čija se vrijednost procjenjuje na preko trilion dolara, prenosi CNN.

25 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 19 mart 2018 20:08

U fokusu Savjeta za reformu javne uprave transparentnost i bolja koordinacija reformskih aktivnosti 

Aktivnosti Savjeta za reformu javne uprave u 2018. godini biće fokusirane na obezbjeđenje transparentnosti procesa reforme javne uprave, unapređenje kvaliteta praćenja i koordinacije reformskih aktivnosti i bolje informisanje javnosti o sprovedenim reformama, zaključeno je na današnjoj sjednici Savjeta kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

Razmatrajući Izvještaj o radu za period jul 2017. – decembar 2017. godine, Savjet je ocijenio pozitivnom novu metodologiju izvještavanja i konstatovao da je u izvještajnom periodu ostvaren napredak.

"Identifikovane su, takođe, mjere za prevazilaženje određenih prepreka u realizaciji reformskih aktivnosti. Na predlog predstavnika civilnog sektora, Savjet je usvojio predloge zaključaka za Vladu kojima se zadužuju nadležni organi da nacrte propisa vezanih za reformu javne uprave dostavljaju Savjetu na razmatranje. Takođe, predložene su mjere koje podrazumijevaju dalje unaprijeđenje transparentnosti rada Savjeta, kao i obavezu predlagača da nacrte propisa i strateških akata koji se odnose na reformu javne uprave blagovremeno dostavljaju Savjetu", navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Savjet je razmatrao i Izvještaj o implementaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020, za 2017. godinu, sa aneksom Akcionog plana 2016-2017. 

U Izvještaju su identifikovane prioritetne aktivnosti u cilju uspostavljanja efikasne, racionalne, transparentne i servisno orjentisane javne uprave koja će obezbijediti pružanje javnih usluga po mjeri građana, uz korišćenje savremenih informacionih tehnologija. Savjet je odlučio da Izvještaj inovira u skladu sa sugestijama koje su prihvaćene prilikom rasprave, i uputi ga na usvajanje Vladi. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.