Standard.

subota avgust 17

Crna Gora od ulaska u NATO obara turističke rekorde

Crna Gora od ulaska u NATO, 2017. obara turističke rekorde i bilježi značajan rast turista iz država saveznica, saopštila je Vlada na svom Twitter nalogu.

126 hits

subota avgust 17

Danas isplata materijalnih davanja

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za jul počeće danas, najavljeno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

123 hits

subota avgust 17

MMF: Zemlje regiona broje 20 miliona ljudi, zajedničko tržište donijelo bi 17 milijardi eura BDP-a

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Prema analizama MMF-a i Svjetske banke, regionalne integracije u ekonomskom smislu i jedinstveno tržište u regionu donijeli bi godišnji rast veći od četiri posto, a na kraju i nominalno veći…

123 hits

subota avgust 17

Uz bulevar od Podgorice prema Tuzima planirane biciklističke staze i trotoari

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Uprava za saobraćaj je sa kompanijom Bemax potpisala ugovor za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Tuzi, koja podrazumijeva izgradnju bulevara na potezu od raskrsnice sa stočnom pijacom do…

124 hits

 
 
 
 
petak, 23 mart 2018 14:29

Marković: Godišnji rast BDP-a od 4,4% izvanredan je rezultat Vlade

Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je zadovoljstvo rastom Bruto domaćeg proizvoda od 4,4% u 2017. ocijenivši da je najveća stopa rasta u Regionu i među najvećima u Evropi izvanredan rezultat Vladine ekonomske politike i istakavši da očekuje nastavak ovog trenda i u 2018. godini.

"Monstat je danas objavio zvanične podatke o privrednom rastu u Crnoj Gori za 2017. godinu. Stopa rasta od 4,4% je izvanredan rezultat ove Vlade na planu ostvarivanja ekonomske politike. Ovo je stopa rasta koja je najveća u Regionu", istakao je Marković.

Ovo je stopa rasta koja je duplo veća od rasta u Evropskoj uniji i stopa rasta koja je najveća i među zemljama EU, dodao je premijer.

"Želim da kažem da su ovo ključni rezultati ove vlade na kojima želimo da istrajemo i u 2018. godini sa ciljem da povećavajući ekonomski rast, podižući našu ekonomiju otvaramo radna mjesta i zapošljavamo ljude. Ova stopa rasta zaslužuje moju pažnju i sa aspekta uloge državne administracije i njene posvećenosti i motivacije. Ali istovremeno ona je i prilika da zahvalim svim akterima u Crnoj Gori, posebno privrednim subjektima i poslodavcima koji su zajedno sa Vladom radili na ostvarenju ovog cilja. Želim da pošaljem poruku da na bazi ovog rezultata u 2018. godini zajedno svi – i Vlada, i privredna zajednica i administracija – imaju dodatan motiv i učine dodatan napor kako bismo obezbijedili ovaj trend, a na taj način podstakli razvoj i životni standard građana u Crnoj Gori učinili većim", zaključio je Marković.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.