Standard.

subota avgust 17

Crna Gora od ulaska u NATO obara turističke rekorde

Crna Gora od ulaska u NATO, 2017. obara turističke rekorde i bilježi značajan rast turista iz država saveznica, saopštila je Vlada na svom Twitter nalogu.

134 hits

subota avgust 17

Danas isplata materijalnih davanja

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za jul počeće danas, najavljeno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

131 hits

subota avgust 17

MMF: Zemlje regiona broje 20 miliona ljudi, zajedničko tržište donijelo bi 17 milijardi eura BDP-a

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Prema analizama MMF-a i Svjetske banke, regionalne integracije u ekonomskom smislu i jedinstveno tržište u regionu donijeli bi godišnji rast veći od četiri posto, a na kraju i nominalno veći…

131 hits

subota avgust 17

Uz bulevar od Podgorice prema Tuzima planirane biciklističke staze i trotoari

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Uprava za saobraćaj je sa kompanijom Bemax potpisala ugovor za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Tuzi, koja podrazumijeva izgradnju bulevara na potezu od raskrsnice sa stočnom pijacom do…

132 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
ponedjeljak, 26 mart 2018 11:23

Od slučaja do slučaja analiziraće se tužbe protiv države: Akcenat na starješinama

Na pitanje ko će konkretno odgovarati povodom cijele situacije Pažin je rekao da je odgovornost uvijek individualna.

"Od slučaja do slučaja biće analiziran rad svakog starješine organa i na osnovu toga će se preduzimati odgovarajuće mjere, između ostalog i kroz ocjenu rada, kroz mogućnost njihovog izbora, reizbora ili isključenja iz sistema državne uprave i prepuštanja mjesta odgovornijim ljudima", istakao je Pažin.

VED 8647 wm

"Odgovornost javnih funkcionera koji nijesu radili svoj posao kako treba, odgovornost službenika koji su pokušavali da zloupotrebom procesa suđenja dođu do određenih sredstava, ali prije svega akcenat je na starješinima koje su to dozvolile. Kada kažem zloupotrebe službenika onda mislim na neprincipijelne dogovore između pojedinih službenika i advokata da se za vrlo mala sredstva za koja nijesu postojale ni jasne evidencije o dugovanjima putem sudova ostvaruje višestruko veća dobit. Ipak, naglašavam da akcenat treba staviti na odgovornost starješina jer su oni odgovorni za ukupan rad organa na čijem su čelu. Riječ odgovornost je ključna za sve", smatra Pažin.

Okrugli sto organizovalo je Ministarstvo pravde u saradnji sa sa Evropskom unijom i Savjetom Evrope.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.