Standard.

srijeda maj 22

Rastu plate i penzije, ali i javni dug: Ove godine obaramo rekord u turizmu, a počinje sa radom i najbolji…

Majski referendum 2006. donio nam je nezavisnost, ali i mnogo veću odgovornost kada je u pitanju razvoj države i poboljšanje života građana. Prosječna plata je od 2006. do danas duplirana,…

84 hits

srijeda maj 22

Ovako će izgledati nova novčanica od 100 eura

Evropska centralna banka predstavila je u Frankfurtu novi izgled novčanica od 100 i 200 eura koje će biti u opticaju od 28. maja ove godine.

26 hits

utorak maj 21

Drugi blok više nije prioritet za EPCG

Izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja u ovom momentu nije prioritet za Elektroprivredu (EPCG) koja je ušla u veliki investicioni ciklus sa ciljem diversifikacije proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, prije…

41 hits

utorak maj 21

Apple će platiti preveliku cijenu američkih sankcija Huaveiju

Apple bi mogao imati velike probleme zbog stavljanja Huaveija na crnu listu Amerike.

36 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 06 avgust 2018 16:45

Rekordni rezultat u istoriji poslovanja kompanije: MA prevezao 100 hiljada putnika u julu

Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines je tokom jula 2018.g. prevezao 98.297 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, sa šest operativnih aviona, što je za 12.854 putnika ili 15 posto više nego u julu prošle godine.  Time je postavljen novi rekord u preko dvije decenije dugom poslovanju kompanije. Čak i u periodima kada je tokom ljetnih mjeseci u saobraćaju bilo uključeno 8 aviona, nije bio dostignut ovoliki broj putnika, saopšteno je iz Montenegro Airlines-a.

Kako dodaju, destinacije koje su imale najveću prosječnu popunjenosti putničke kabine su Beograd i Ljubljana sa 88 posto, zatim Kopehhagen 85 posto, Moskva 84 posto, London 83 posto itd.

"Montenegro Airlines je za sedam mjeseci ove godine ukupno prevezao 348.659 putnika, što je za 33.559 putnika ili 10,7 posto više u odnosu na isti period lani. Taj rezultat je ostvaren u uslovima velike konkurencije na tržištu avio-saobraćaja Crne Gore, gdje osim Montenegro Airlines-a tokom ljetnih mjeseci saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija", navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor avio-kompanije, Živko Banjević je istakao: „Postignuti rezultati potvrđuju da se mjere koje preduzimaju Vlada Crne Gore i rukovodstvo kompanije na finansijskom i ogranizacionom restrukturiranju kompanije sprovode na pravi način i u skladu sa postavljenim ciljevima za 2018. godinu, kao i dugoročno.“

Iz MA podsjećaju da tokom ovogodišnje ljetnje sezone MA saobraća ka 27 destinacija u 15 država. Plan je da se u toku 2018. godine preveze oko 620.000 putnika.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 06 avgust 2018 16:57

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.