Standard.

petak april 19

Budvanska rivijera ostvarila dobit od 2,6 miliona eura

Hotelska grupa Budvanska rivijera završila je prošlu godinu sa 2,6 miliona eura neto dobiti, što je skoro za trećinu bolji poslovni rezultat nego 2017, navodi se u informaciji o poslovanju…

23 hits

petak april 19

U Meljinama treći put ukinut stečaj

Privredni sud ovlastio je stečajnog upravnika Meljine kompleksa Sašu Zejaka da preuzme sva ovlašćenja organa upravljanja kompanije odbjeglog biznismena Duška Kneževića, prenose Dnevne novine.

26 hits

petak april 19

Turci u Kotoru grade 63 stana za turiste

Tivatska kompanija Infinity board & paper sa turskim kapitalom gradiće u kotorskom naselju Kavač tri stambena objekta sa stanovima za turiste. Ukupna bruto površina objekataje 2.046 kvadratnih metara, a imaće…

33 hits

petak april 19

Testiranja se privode kraju: Na jesen počinje sa radom kabl koji će Crnoj Gori donositi desetine miliona eura

Najveći energetski projekat, od sticanja nezavisnosti do danas ušao je u završnu fazu. Kako saznaje portal Standard, na jesen će zvanično biti pušten u rad energetski kabl kojim će biti…

71 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
četvrtak, 13 septembar 2018 18:35

I Socijaldemokrate i DPS traže kontolno saslušanje zbog Aerodroma: Biće ih, ali se još ne zna koga će zvati

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet održaće kontrolno saslušanje u vezi sa aktuelnom temom modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore, ali će odluku o tome ko će biti pozvan donijeti naknadno.

I Socijaldemokrate i DPS traže kontolno saslušanje zbog Aerodroma: Biće ih, ali se još ne zna koga će zvati FOTO: Skupština Crne Gore

Predsjednik Odbora, Predrag Sekulić, kazao je danas na sjednici da su tom skupštinskom tijelu dostavljene dvije inicijative za održavanjem konsultativnog odnosno kontrolnog saslušanja u vezi aerodroma, koje su dostavili poslanici Socijaldemokrata (SD) i Demokratske partije socijalista (DPS).

„Početkom sedmice dobili smo inicijativu od poslanika SD-a, Borisa Mugoše, za održavanje konsultativnog saslušanja povodom aktuelne teme modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore, sa predlogom da Odbor pozove ministra saobraćaja i pomorstva, predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora Aerodroma“, saopštio je Sekulić, javlja portal RTCG.

Odboru je danas stigla i inicijativa od tri poslanika DPS-a - Nikole Rakočevića, Ane Nikolić i Filipa Vukovića, za sazivanje kontrolnog saslušanja ministra saobraćaja i pomorstva i ostalih članova Vlade koji upravljaju procesom pripreme posebnog akta za dalju valorizaciju aerodroma.

Tema kontrolnog saslušanja bi bila Razvojna politika Aerodroma Crne Gore u svjetlu predloženog koncesionog akta.

Sekulić je predložio da se održi kontrolno saslušanje, ali da se prije toga Vladi uputi pismo sa zahtjevom za dostavljanje određene dokumentacije.

Vlada je odlučila da crnogorske aerodrome ponudi na koncesiju, odnosno da ih izda na period od 25 do 30 godina. Prema predlogu koncesionog akta, između ostalog, planirano je da se od koncesija za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesione naknade zavisiće od prohoda aerodroma.

Mugoša je kazao da je ideja SD-a bila da se organizuje i konsultativno i kontrolno saslušanje.

„Smatram da je prihvatljiv predlog da organizujemo kontrolno saslušanje, ali da ono bude prije sjednice Vlade na kojoj će resorno ministarstvo predložiti konačan akt“, saopštio je Mugoša.

On smatra da se u Skupštini mora voditi diskusija o tom veoma važnom razvojnom pitanju.

Rakočević je kazao da je saglasan da se održi kontrolno saslušanje, ali da se predlog članova Vlade ili ostalih koji će biti učesnici, utvrdi kasnije.

„Smatramo da su Vlada i menadžment uspješno vodili ovu kompaniju u prethodnom periodu, ali smo sigurni da ne smijemo propustiti priliku za dobrim koncesionim aranžmanom, koji će dalje razvijati aerodrome na pravi način“, poručio je Rakočević.

Odbor je na sjednici razmatrao i Predlog izmjena zakona o računovodstvu i predložio Skupštini da ga usvoji.

Odbor je raspravljao i o Nacrtu budžeta Državne revizorske institucije (DRI) za narednu godinu, koji je 800 hiljada eura veći.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.