Standard.

nedjelja septembar 23

NTO zadovoljna sezonom, ove godine više gostiju iz Kine i Njemačke

Tokom prve polovine godine evidentiran je rast učešća turista iz Zapadne i Sjeverne Evrope u ukupnoj strukturi turista od više od 45 odsto, kazali su Pobjedi iz Nacionalne turističke organizacije…

85 hits

nedjelja septembar 23

Privredna komora posvećena evropskim projektima

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović  učestvovao je na skupu sa temom „Borba protiv prevara i  neregularnosti u implementaciji projekata“, koji je u Beogradu  organizovao OLAF (Evropski…

18 hits

subota septembar 22

Simović otvorio voodovod Petrovići: Ostvarenje decenijskog sna mještana i perspektiva razvoja sela

Rješavanje pitanja vodosnabdijevanja predstavlja ostvarenje decenijskog sna mještana Petrovića, ocijenjeno je danas prilikom svečanog puštanja u rad novoizgrađenog vodovoda sa kojeg će se uredno i kvalitetno snabdijevati 45 domaćinstava, sa…

21 hits

subota septembar 22

Marković: Nastavljamo implementaciju fiskalnih mjera koje će obezbijediti bolji životni standard građana

Premijer Duško Marković ocijenio, na putu za Njujork da je prelazak rejtinga iz stabilnog u pozitivan potvrda kredibilnosti Vladine ekonomske politike.

14 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 septembar 2018 18:35

I Socijaldemokrate i DPS traže kontolno saslušanje zbog Aerodroma: Biće ih, ali se još ne zna koga će zvati

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet održaće kontrolno saslušanje u vezi sa aktuelnom temom modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore, ali će odluku o tome ko će biti pozvan donijeti naknadno.

I Socijaldemokrate i DPS traže kontolno saslušanje zbog Aerodroma: Biće ih, ali se još ne zna koga će zvati FOTO: Skupština Crne Gore

Predsjednik Odbora, Predrag Sekulić, kazao je danas na sjednici da su tom skupštinskom tijelu dostavljene dvije inicijative za održavanjem konsultativnog odnosno kontrolnog saslušanja u vezi aerodroma, koje su dostavili poslanici Socijaldemokrata (SD) i Demokratske partije socijalista (DPS).

„Početkom sedmice dobili smo inicijativu od poslanika SD-a, Borisa Mugoše, za održavanje konsultativnog saslušanja povodom aktuelne teme modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore, sa predlogom da Odbor pozove ministra saobraćaja i pomorstva, predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora Aerodroma“, saopštio je Sekulić, javlja portal RTCG.

Odboru je danas stigla i inicijativa od tri poslanika DPS-a - Nikole Rakočevića, Ane Nikolić i Filipa Vukovića, za sazivanje kontrolnog saslušanja ministra saobraćaja i pomorstva i ostalih članova Vlade koji upravljaju procesom pripreme posebnog akta za dalju valorizaciju aerodroma.

Tema kontrolnog saslušanja bi bila Razvojna politika Aerodroma Crne Gore u svjetlu predloženog koncesionog akta.

Sekulić je predložio da se održi kontrolno saslušanje, ali da se prije toga Vladi uputi pismo sa zahtjevom za dostavljanje određene dokumentacije.

Vlada je odlučila da crnogorske aerodrome ponudi na koncesiju, odnosno da ih izda na period od 25 do 30 godina. Prema predlogu koncesionog akta, između ostalog, planirano je da se od koncesija za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesione naknade zavisiće od prohoda aerodroma.

Mugoša je kazao da je ideja SD-a bila da se organizuje i konsultativno i kontrolno saslušanje.

„Smatram da je prihvatljiv predlog da organizujemo kontrolno saslušanje, ali da ono bude prije sjednice Vlade na kojoj će resorno ministarstvo predložiti konačan akt“, saopštio je Mugoša.

On smatra da se u Skupštini mora voditi diskusija o tom veoma važnom razvojnom pitanju.

Rakočević je kazao da je saglasan da se održi kontrolno saslušanje, ali da se predlog članova Vlade ili ostalih koji će biti učesnici, utvrdi kasnije.

„Smatramo da su Vlada i menadžment uspješno vodili ovu kompaniju u prethodnom periodu, ali smo sigurni da ne smijemo propustiti priliku za dobrim koncesionim aranžmanom, koji će dalje razvijati aerodrome na pravi način“, poručio je Rakočević.

Odbor je na sjednici razmatrao i Predlog izmjena zakona o računovodstvu i predložio Skupštini da ga usvoji.

Odbor je raspravljao i o Nacrtu budžeta Državne revizorske institucije (DRI) za narednu godinu, koji je 800 hiljada eura veći.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.