Standard.

srijeda oktobar 17

Sindikati sjutra odlučuju o predlozima Purišića

Organi Saveza sindikata i Uniije slobodnih sindikata sješće sjutra za zajednički sto i razmotriti predloge Ministarstva rada i socijalnog staranja o nacrtu Zakona o PIO. Time su demantovani navodi da…

16 hits

srijeda oktobar 17

Treća faza projekta 1000 plus: U petak dodjela vaučera za prioritete

Prva dodjela vaučera treće faze projekta 1000 plus biće organizovana u petak, 19. oktobra, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kada će biti uručeni prioritetnoj grupi kazao je Pobjedi generalni…

47 hits

utorak oktobar 16

Apelacioni sud ukinuo stečaj u Kompleksu Meljine

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je rješenje Privrednog suda kojim je 09. avgusta uveden stečaj u Meljine komleks DOO, čime je uvažena žalba konzorcijuma vlasnika Meljine kompleksa, u okviru kojeg…

25 hits

 
 
 
 
nedjelja, 23 septembar 2018 13:52

Privredna komora posvećena evropskim projektima

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović  učestvovao je na skupu sa temom „Borba protiv prevara i  neregularnosti u implementaciji projekata“, koji je u Beogradu  organizovao OLAF (Evropski biro za borbu protiv prevara).

“Uvodno obraćanje na skupu imao je predstavnik Evropskog instituta za ekonomsko socijalni razvoj, dok su predstavnici OLAF-a, ministarstava finansija zemalja Regiona, te predstavnici brojnih asocijacija i organizacija koje realizuju projekte koje finansira EU predtavili iskustva u njihovoj implementaciji”, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

Poseban osvrt ovog skupa stavljen je na projekte koji se finansiraju iz IPA programa, tj. na alate za upravljanje njima i sprečavanje prevara.

“Pored ovoga razmatrana je i tema kontrole javnih nabavki u oblasti IPA programa, za koju je predstavljeno i niz primjera iz prakse. Visoki predstavnici Finansijske uprave Italije, jedinice za prevenciju prevara predstavili su na današnjem skupu Nacionalnu anti-prevarnu strategiju”, dodaju oni.

Radovanović je izlagao na panelu Kontrola javnih nabavki – lekcije naučene iz EU kohezione politike.

“U svom obraćanju predstavio je angažman Privredne komore Crne Gore na polju evropskih projekata, govoreći o rezultatima koje je ova institucija postigla i postiže, realizujući do sada niz IPA projekata. Na ovom panelu vođena je diskusija o aktivnostima koje se vode u sferi prevencije neregularnosti i prevara u programima koji se finansiraju kroz IPA-u, kroz predstavljanje primjera iz prakse”, navode iz Privredne komore.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.