Standard.

utorak februar 19

Potrošači platili 7,6 miliona eura gubitaka struje

Gubici na distributivnoj mreži prošle godine su iznosili 18,3 miliona eura, od čega je u tarife na računima za struju prebačeno 7,6 miliona, saopšteno je Dnevnim novinama u Crnogorskom elektrodistributivnom…

38 hits

ponedjeljak februar 18

Cijene goriva ostaju iste

Cijene goriva u Crnoj Gori, naredne dvije nedjelje biće bez promjena, saopšteno je Standardu u Ministarstvu ekonomije.

32 hits

ponedjeljak februar 18

Cijene goriva ostaju iste

Objavljeno u: Ekonomija

ponedjeljak februar 18

Bespovratna podrška do 50 odsto maslinarima za investicije u širenje i modernizaciju proizvodnje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške razvoju maslinarstva, kroz Agrobudžet za 2019. godinu.

31 hits

ponedjeljak februar 18

IBM banka: Isplaćeno 13,3 miliona eura garantovanih depozita

Isplata garantovanih depozita, koja je započela 28.01.2019 godine i obavlja se  u poslovnim jedninicama NLB, Hipotekarne banke i Societe Generale banke  u Podgorici, protiče bez zastoja i problema, kazao je…

23 hits

 
 
 
 
nedjelja, 23 septembar 2018 13:52

Privredna komora posvećena evropskim projektima

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović  učestvovao je na skupu sa temom „Borba protiv prevara i  neregularnosti u implementaciji projekata“, koji je u Beogradu  organizovao OLAF (Evropski biro za borbu protiv prevara).

“Uvodno obraćanje na skupu imao je predstavnik Evropskog instituta za ekonomsko socijalni razvoj, dok su predstavnici OLAF-a, ministarstava finansija zemalja Regiona, te predstavnici brojnih asocijacija i organizacija koje realizuju projekte koje finansira EU predtavili iskustva u njihovoj implementaciji”, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

Poseban osvrt ovog skupa stavljen je na projekte koji se finansiraju iz IPA programa, tj. na alate za upravljanje njima i sprečavanje prevara.

“Pored ovoga razmatrana je i tema kontrole javnih nabavki u oblasti IPA programa, za koju je predstavljeno i niz primjera iz prakse. Visoki predstavnici Finansijske uprave Italije, jedinice za prevenciju prevara predstavili su na današnjem skupu Nacionalnu anti-prevarnu strategiju”, dodaju oni.

Radovanović je izlagao na panelu Kontrola javnih nabavki – lekcije naučene iz EU kohezione politike.

“U svom obraćanju predstavio je angažman Privredne komore Crne Gore na polju evropskih projekata, govoreći o rezultatima koje je ova institucija postigla i postiže, realizujući do sada niz IPA projekata. Na ovom panelu vođena je diskusija o aktivnostima koje se vode u sferi prevencije neregularnosti i prevara u programima koji se finansiraju kroz IPA-u, kroz predstavljanje primjera iz prakse”, navode iz Privredne komore.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.