Standard.

subota decembar 15

Standard istražuje: Auto-put od Bara do Boljara koštaće crnogorske građane više od dvije milijarde eura!

Prioritetna dionica auto-puta Bar-Boljare, i pored kašnjenja, biće završena do kraja naredne godine. Za taj posao biće utrošeno nešto više od 800 miliona eura. Ipak, većina građana upoznata je samo…

112 hits

subota decembar 15

Na 20 kilometara čak 24 tunela

Da bi bio rekonstruisan magistralni put Šćepan Polje-Plužine, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva trebalo bi da pripremi tehničku dokumentacije za izgradnju i rekonstrukciju dionice dužine 20 kilometara od novog graničnog prelaza…

28 hits

subota decembar 15

Drecun: Naš najveći izazov je da promijenimo sami sebe

Auto-put će brzo po završetku postati generator značajnog rasta ekonomije. Iznenadićemo se koliko će doprinijeti rastu našeg BDP. Turizam u Crnoj Gori je na novom početku. Danas imamo par hotela…

38 hits

petak decembar 14

Struja neće biti skuplja od 1. januara

Elektroprivreda Crne Gore odlučila je da za sada neće mijenjati cijenu električne energije, saznaje TVCG u toj kompaniji.

37 hits

 
 
 
 
nedjelja, 23 septembar 2018 13:52

Privredna komora posvećena evropskim projektima

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović  učestvovao je na skupu sa temom „Borba protiv prevara i  neregularnosti u implementaciji projekata“, koji je u Beogradu  organizovao OLAF (Evropski biro za borbu protiv prevara).

“Uvodno obraćanje na skupu imao je predstavnik Evropskog instituta za ekonomsko socijalni razvoj, dok su predstavnici OLAF-a, ministarstava finansija zemalja Regiona, te predstavnici brojnih asocijacija i organizacija koje realizuju projekte koje finansira EU predtavili iskustva u njihovoj implementaciji”, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

Poseban osvrt ovog skupa stavljen je na projekte koji se finansiraju iz IPA programa, tj. na alate za upravljanje njima i sprečavanje prevara.

“Pored ovoga razmatrana je i tema kontrole javnih nabavki u oblasti IPA programa, za koju je predstavljeno i niz primjera iz prakse. Visoki predstavnici Finansijske uprave Italije, jedinice za prevenciju prevara predstavili su na današnjem skupu Nacionalnu anti-prevarnu strategiju”, dodaju oni.

Radovanović je izlagao na panelu Kontrola javnih nabavki – lekcije naučene iz EU kohezione politike.

“U svom obraćanju predstavio je angažman Privredne komore Crne Gore na polju evropskih projekata, govoreći o rezultatima koje je ova institucija postigla i postiže, realizujući do sada niz IPA projekata. Na ovom panelu vođena je diskusija o aktivnostima koje se vode u sferi prevencije neregularnosti i prevara u programima koji se finansiraju kroz IPA-u, kroz predstavljanje primjera iz prakse”, navode iz Privredne komore.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.