Standard.

četvrtak maj 23

Rekordna plata u ovoj godini 54.440 eura

Najveća plata u ovoj godini bila je 54.440 eura i dobio je domaći građanin zaposlen u sektoru bankarstva i monetarnog posredovanja, piše Pobjeda.

41 hits

srijeda maj 22

Ovako će izgledati nova novčanica od 100 eura

Evropska centralna banka predstavila je u Frankfurtu novi izgled novčanica od 100 i 200 eura koje će biti u opticaju od 28. maja ove godine.

44 hits

srijeda maj 22

Rastu plate i penzije, ali i javni dug: Ove godine obaramo rekord u turizmu, a počinje sa radom i najbolji…

Majski referendum 2006. donio nam je nezavisnost, ali i mnogo veću odgovornost kada je u pitanju razvoj države i poboljšanje života građana. Prosječna plata je od 2006. do danas duplirana,…

110 hits

utorak maj 21

Apple će platiti preveliku cijenu američkih sankcija Huaveiju

Apple bi mogao imati velike probleme zbog stavljanja Huaveija na crnu listu Amerike.

46 hits

 
 
 
 
nedjelja, 30 septembar 2018 11:31

Dan Regionalnog vodovoda obilježen na Cetinju: "Spremni za nove izazove"

“Godina za nama je donijela mnogo značajnih poslovnih događaja i unijela jednu novu energiju kada je riječ o regionalnom vodovodu kao svojevrsnom krvotoku crnogordke ekonomije. Ti rezultati su postignuti zahvaljujuci pregalaštvu zaposlenih i upravnog odbora, podrsci Vlade Crne Gore, Ministarstvu održivog razvoja i turizma i drugih nadležnih državnih institucija, ocijenio je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

"Mi u regionalnom vodovodu smo spremni za nove izazove i nova vazna dostignuća koja će uslijediti i koja dolikuju projektu ovakvog obima i ambicijama. Po tom pitanju je posebno važna opredijeljenost regionalnog vododvoda da u saradnji sa opštinama na Crnogorskom primorju  zajedno rješavamo izazove za bolje vodosnadbijevanje. Posebno bih istakao novu politiku predsjednika Opstine Bar, Dušana Raičevića, kako bi se poslije više decenija napokon riješili ne mali problemi vodosnadbijevanju na jednom dijelu te opštine zajedno sa regionalnim i Barskim vodovodom.  Crna Gora je blagoslovena država kada govorimo o vodnim resursima sa kojima raspolažemo. Kroz uspostavljenu saradnju sa ekspertima UNESCO-a i nama posebno dragim prijateljima sa Građevinskog fakulteta UCG na putu smo kreiranja rješenja za nove vodozahvate u cilju obezbjedjivanja važnih dodatnih količina vode za Crnogorsko primorje” istakao je Jevrić.

Pored nespornih rezultata a koji su u prethodnom periodu ostvareni, 43 god.postojanja Regionalnog vodovoda je obilježilo mnoštvo prepreka koje su naši prethodnici uspješno savladavali i koji su i tada kao i mi danas, bili dominantno posvećeni razvoju regionalnog vodovodnog sistema za Crnogorsko primorje, a samim tim i zaštiti najosjetljivijih ekonomskih i ukupnih društvenih interesa”, kazao je Jevrić.

Šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Jap Sprej kazao je da su u EBRD-u počastvovani što su povezani sa ovim veoma bitnim projektom regionalnog vodovoda.

Počeli smo da saradjujemo sa vama jos 2007. godine kada ste vi krenuli sa ovim projektima koji su transformisali sve a koje smo svi vidjeli na ovim videima. Do 2010-te mislim da smo doprinijeli svim ovim projektima koje smo upravo vidjeli u iznosu kredita ukupno od nekih 18 miliona eura.  Takodje je veoma bitno sto smo kompaniji pružili tehicku pomoć u smislu obuke kadrova kako bi završila ove projekte.  Nedavno smo izradili studiju kako bi organizacija vodosnadbijevanja u priobalnom području mogla da bude značajno poboljšana. Mi smo sada u pregovorima da nastavimo sa finansiranjem dalje izgradnje cjevovoda koji bi išao do Herceg Novog, Tivta , do određenih djelova Bara, a takođe smo zainteresovani i za projekat solarnih panela.  Prije svega, zahvalio bih se gospodinu Jevriću i njegovom timu na rezultatima koje su ostvarili i unaprijed se radujemo budućoj saradnji sa ovom kompanijom”- poručio je Sprey.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.