Standard.

srijeda oktobar 17

Sindikati sjutra odlučuju o predlozima Purišića

Organi Saveza sindikata i Uniije slobodnih sindikata sješće sjutra za zajednički sto i razmotriti predloge Ministarstva rada i socijalnog staranja o nacrtu Zakona o PIO. Time su demantovani navodi da…

16 hits

srijeda oktobar 17

Treća faza projekta 1000 plus: U petak dodjela vaučera za prioritete

Prva dodjela vaučera treće faze projekta 1000 plus biće organizovana u petak, 19. oktobra, u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kada će biti uručeni prioritetnoj grupi kazao je Pobjedi generalni…

43 hits

utorak oktobar 16

Apelacioni sud ukinuo stečaj u Kompleksu Meljine

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je rješenje Privrednog suda kojim je 09. avgusta uveden stečaj u Meljine komleks DOO, čime je uvažena žalba konzorcijuma vlasnika Meljine kompleksa, u okviru kojeg…

24 hits

 
 
 
 
nedjelja, 30 septembar 2018 11:31

Dan Regionalnog vodovoda obilježen na Cetinju: "Spremni za nove izazove"

“Godina za nama je donijela mnogo značajnih poslovnih događaja i unijela jednu novu energiju kada je riječ o regionalnom vodovodu kao svojevrsnom krvotoku crnogordke ekonomije. Ti rezultati su postignuti zahvaljujuci pregalaštvu zaposlenih i upravnog odbora, podrsci Vlade Crne Gore, Ministarstvu održivog razvoja i turizma i drugih nadležnih državnih institucija, ocijenio je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

"Mi u regionalnom vodovodu smo spremni za nove izazove i nova vazna dostignuća koja će uslijediti i koja dolikuju projektu ovakvog obima i ambicijama. Po tom pitanju je posebno važna opredijeljenost regionalnog vododvoda da u saradnji sa opštinama na Crnogorskom primorju  zajedno rješavamo izazove za bolje vodosnadbijevanje. Posebno bih istakao novu politiku predsjednika Opstine Bar, Dušana Raičevića, kako bi se poslije više decenija napokon riješili ne mali problemi vodosnadbijevanju na jednom dijelu te opštine zajedno sa regionalnim i Barskim vodovodom.  Crna Gora je blagoslovena država kada govorimo o vodnim resursima sa kojima raspolažemo. Kroz uspostavljenu saradnju sa ekspertima UNESCO-a i nama posebno dragim prijateljima sa Građevinskog fakulteta UCG na putu smo kreiranja rješenja za nove vodozahvate u cilju obezbjedjivanja važnih dodatnih količina vode za Crnogorsko primorje” istakao je Jevrić.

Pored nespornih rezultata a koji su u prethodnom periodu ostvareni, 43 god.postojanja Regionalnog vodovoda je obilježilo mnoštvo prepreka koje su naši prethodnici uspješno savladavali i koji su i tada kao i mi danas, bili dominantno posvećeni razvoju regionalnog vodovodnog sistema za Crnogorsko primorje, a samim tim i zaštiti najosjetljivijih ekonomskih i ukupnih društvenih interesa”, kazao je Jevrić.

Šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori Jap Sprej kazao je da su u EBRD-u počastvovani što su povezani sa ovim veoma bitnim projektom regionalnog vodovoda.

Počeli smo da saradjujemo sa vama jos 2007. godine kada ste vi krenuli sa ovim projektima koji su transformisali sve a koje smo svi vidjeli na ovim videima. Do 2010-te mislim da smo doprinijeli svim ovim projektima koje smo upravo vidjeli u iznosu kredita ukupno od nekih 18 miliona eura.  Takodje je veoma bitno sto smo kompaniji pružili tehicku pomoć u smislu obuke kadrova kako bi završila ove projekte.  Nedavno smo izradili studiju kako bi organizacija vodosnadbijevanja u priobalnom području mogla da bude značajno poboljšana. Mi smo sada u pregovorima da nastavimo sa finansiranjem dalje izgradnje cjevovoda koji bi išao do Herceg Novog, Tivta , do određenih djelova Bara, a takođe smo zainteresovani i za projekat solarnih panela.  Prije svega, zahvalio bih se gospodinu Jevriću i njegovom timu na rezultatima koje su ostvarili i unaprijed se radujemo budućoj saradnji sa ovom kompanijom”- poručio je Sprey.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.