Standard.

ponedjeljak novembar 19

"Bez keša se ipak može": Za godinu u Crnoj Gori platnim karticama plaćeno 653 miliona eura

Da Skandinvci preferiraju platne kartice u odnosu na plaćanje gotovinom, opšte je poznato. Međutim, i u Crnoj Gori, gdje je keš bio dominantno sredstvo plaćanja, sada se situacija mijenja. Kako…

34 hits

ponedjeljak novembar 19

Rano jutros počelo istraživanje nafte i gasa u Jadranskom moru

3D seizmičko istraživanje crnogorskog podmorja na blokovima 4, 5, 9 i 10 počelo je danas u ranim jutarnjim časovima i trajaće, ako sve bude po planu i vremenski uslovi to…

29 hits

ponedjeljak novembar 19

Kroz reprogram do sada prihodovano 42 miliona eura, zbog nepoštovanja Zakona ukinuto preko 1.200 rješenja o plaćanju duga u ratama

Prema evidenciji uplata obaveza kroz reprogram poreskog duga do sada je prihodovano je ukupno 41.991.995 eura, pri čemu je 24.254.793 eura naplaćeno tokom 2017. godine, a 17.737.201 tokom 2018. godine.

14 hits

ponedjeljak novembar 19

Cijene nafte u padu već šest nedjelja zaredom

Na svjetskim tržištima šestu nedjelju zaredom cijene nafte su pale, skliznuvši na najniži nivo u više mjeseci, jer se investitori plaše da će zbog usporavanja rasta globalne privrede oslabiti potražnja…

10 hits

 
 
 
 
petak, 19 oktobar 2018 14:44

Marković sa rukovodiocima PU, UC i UIP: Punjenje budžeta stabilno, poslato upozorenje lokalnim samoupravama

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas opštinskim čelnicima da se mora zaustaviti generisanje neopravdanih troškova koji su proizvod neodgovornosti lokalnih samouprava i njihovih preduzeća, jer se na taj način ugrožava održivost državnog budžeta.
Posebno ćemo pratiti izvještavanje i podnošenje računa od strane opština za dodijeljena sredstva po svakom osnovu, što je zadatak za budžetske i inspekcijske organe“ – rekao je premijer Marković na sastanku sa rukovodiocima Poreske uprave Miomirom Mugošom, Uprave carina Vladanom Jokovićem i Uprave za inspekcijske poslove Alijom Košutom i njihovim saradnicima.
 
Poreska uprava je izvijestila da je u prvih devet mjeseci naplaćeno 781.177.940 eura poreza što je 36,5 miliona eura (5%) više od plana, a 104 miliona eura (15%) iznad ostvarenja iz istog perioda 2017. godine. Posebno je naglašeno da je ukupna naplata u periodu jun – septembar, odnosno tokom turističke sezone – iznosila 380.421.848 eura, što je 36 miliona eura iznad ostvarenja iz istog razdoblja 2017. godine.
 
Uprava za inspekcijske poslove je tokom turističke sezone – u periodu od 11. juna do 31. avgusta – izdala gotovo 8.000 prekršajnih naloga (7.908) kojima su izrečene novčane kazne u iznosu od 2.762.274 eura. Najviše prekršajnih naloga izdato je u opštini Budva – 2.077 naloga na iznos od 774.134 eura.
 
Konstatovano je da su nadležne službe preduzimale adekvatne mjere na suzbijanju sive ekonomije, da je trend povećanja naplate prihoda dobar te da se pokazalo da su uz jačanje kontrole i dodatne mjere efekte dale i redovne koordinacije sa predsjednikom Vlade.
 
Zaključeno je da jedini izuzetak predstavljaju lokalne samouprave.
 
Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i ministri ekonomije i finansija Dragica Sekulić i Darko Radunović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.