Standard.

četvrtak decembar 13

Standard istražuje: Prosječna plata u Crnoj Gori među najvećim u regionu, a najmanjim u ostatku Evrope

Da smo i dalje daleko od razvijenog dijela Evrope, najbolje ilustruje prosječna zarada. Crnogorski građani za mjesec, prema podacima Zavoda za statistiku, prosječno zarade 510 eura. U odnosu na region,…

55 hits

četvrtak decembar 13

Tenderi za žičare i nove ski staze na skijalištima „Žarski“ i „Kolašin 1600“

Vlada Crne Gore raspisala je tendere za izgradnju šestosjednih žičara i oko 18,5 kilometara novih ski staza na skijalištima „Kolašin 1600“ i „Žarski“ u opštini Mojkovac. Ukupna vrijednost nabavki je…

15 hits

četvrtak decembar 13

Gojko Maksimović napustio Montenegroberzu, prelazi u Hipotekarnu banku

Izvršni direktor Montenegroberze Gojko Maksimović napušta ovu instituciju i, kako nezvanično saznaje Bankar.me, prelazi u Hipotekarnu banku.

18 hits

četvrtak decembar 13

Očekuje se rast plata u privatnom sektoru

Nacrtom programa ekonomskih reformi od naredne do 2021. godine, o kojem je juče počela javna rasprava, predviđen je postepeni rast BDP na 5,1 milijardu eura i vraćanje javnog duga u…

15 hits

 
 
 
 
utorak, 20 novembar 2018 07:33

Samo Atlas banka nije dostavila revidirani izvještaj

Od 15 banaka jedna nije dostavila revidirani godišnji finansijski iskaz za 2017, saopšteno je iz Centralne banke, ali nije saopšteno o kojoj banci se radi.

FOTO: RTCG FOTO: RTCG

Pobjeda nezvanično saznaje da se radi o Atlas banci, koja je ujedno i jedna od dvije ranjive banke.

Iz CBCG su kazali da su održali više sastanaka sa angažovanim revizorom u banci koja nije dostavila revidirani izvještaj i da će, na osnovu dodatnih informacija koje očekuju, odlučiti da li će mu biti data saglasnost za obavljanje budućih revizija banaka koje posluju u Crnoj Gori.

“CBCG će sve informacije o postupanju revizora u konkretnom slučaju dostaviti nadležnom organu na dalje postupanje u skladu sa Zakonom o reviziji”, najavili su iz CBCG, kao i da će, ako utvrde da je banka kriva za nedostavljanje revidiranih iskaza, prema njoj preduzeti propisane mjere.

Obrazlažući to što ne saopštavaju detalje o ranjivim bankama, iz CBCG su se pozvali na zakon o bankama i pravilnik o tajnosti.

“Umjesto toga, CBCG će, savjesnim i profesionalnim obavljanjem svoje supervizorske funkcije, nastojati da oporavi banke sa problemima u poslovanju i, na taj način, doprinese stabilnosti bankarskog sektora i finansijskog sistema uopšte”, navodi se u saopštenju Centralne banke.

Najavili su i da će na internet stranici objaviti sve revidirane finansijske izvještaje banaka za 2017, kad ih prime.

“Odlukom o javnom objelodanjivanju propisano je da banke objave godišnje revidirane finansijske iskaze, dok je Zakonom o bankama propisano da su dužne da ga objave u skraćenom obliku u najmanje jednim dnevnim novinama”, pojasnili su u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.