Standard.

utorak maj 21

Apple će platiti preveliku cijenu američkih sankcija Huaveiju

Apple bi mogao imati velike probleme zbog stavljanja Huaveija na crnu listu Amerike.

27 hits

utorak maj 21

Drugi blok više nije prioritet za EPCG

Izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja u ovom momentu nije prioritet za Elektroprivredu (EPCG) koja je ušla u veliki investicioni ciklus sa ciljem diversifikacije proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, prije…

32 hits

ponedjeljak maj 20

Radno vrijeme punktova EPCG za praznike

Informativno – naplatni punktovi lokalnih jedinica Snabdijevanja Elektroprivrede neće raditi 21. i 22. maja.

38 hits

ponedjeljak maj 20

Obilježen Svjetski dan pčela: Zaštita pčela zajednički zadatak i odgovornost

Svjetski dan pčela - 20. maj obilježen je danas u Crnoj Gori. Prigodnim programom u Kući meda u Danilovgradu ukazano je na važnost očuvanja pčela i njihov značaj za čovječanstvo,…

28 hits

 
 
 
 
utorak, 20 novembar 2018 07:33

Samo Atlas banka nije dostavila revidirani izvještaj

Od 15 banaka jedna nije dostavila revidirani godišnji finansijski iskaz za 2017, saopšteno je iz Centralne banke, ali nije saopšteno o kojoj banci se radi.

FOTO: RTCG FOTO: RTCG

Pobjeda nezvanično saznaje da se radi o Atlas banci, koja je ujedno i jedna od dvije ranjive banke.

Iz CBCG su kazali da su održali više sastanaka sa angažovanim revizorom u banci koja nije dostavila revidirani izvještaj i da će, na osnovu dodatnih informacija koje očekuju, odlučiti da li će mu biti data saglasnost za obavljanje budućih revizija banaka koje posluju u Crnoj Gori.

“CBCG će sve informacije o postupanju revizora u konkretnom slučaju dostaviti nadležnom organu na dalje postupanje u skladu sa Zakonom o reviziji”, najavili su iz CBCG, kao i da će, ako utvrde da je banka kriva za nedostavljanje revidiranih iskaza, prema njoj preduzeti propisane mjere.

Obrazlažući to što ne saopštavaju detalje o ranjivim bankama, iz CBCG su se pozvali na zakon o bankama i pravilnik o tajnosti.

“Umjesto toga, CBCG će, savjesnim i profesionalnim obavljanjem svoje supervizorske funkcije, nastojati da oporavi banke sa problemima u poslovanju i, na taj način, doprinese stabilnosti bankarskog sektora i finansijskog sistema uopšte”, navodi se u saopštenju Centralne banke.

Najavili su i da će na internet stranici objaviti sve revidirane finansijske izvještaje banaka za 2017, kad ih prime.

“Odlukom o javnom objelodanjivanju propisano je da banke objave godišnje revidirane finansijske iskaze, dok je Zakonom o bankama propisano da su dužne da ga objave u skraćenom obliku u najmanje jednim dnevnim novinama”, pojasnili su u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.