Standard.

četvrtak februar 21

Akcionari tvrde: Jedna domaća banka želi da dokapitulizuje Atlas banku

Predstavnici kompanija u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, koje su većinski akcionari Atlas banke, obratili su se pismom predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću, ministru finansija Darku Radunoviću, guverneru CBCG Radoju Žugiću…

62 hits

četvrtak februar 21

Novi detalji o gradnji auto-puta: Preko Tološa se gradi most dužine 1,5 kilometar

Pored prioritetne trase auto-puta, čija je gradnja u toku, uveliko se radi na izdradi neophodne dokumentacije i za preostale dionice. Velikih građevinskih poduhvata biće i na ostalim dionicima, a jedan…

202 hits

četvrtak februar 21

Radulović: Regionalnom saradnjom do konkurentnosti na svjetskom tržištu

Ukoliko Crna Gora i zemlje regiona žele da budu konkurentne ostatku svijeta i privuku turiste iz mnogoljudnih zemalja, moraju imati zajedničku ponudu i promociju na tim tržištima, ocijenio je ministar…

34 hits

četvrtak februar 21

Tri pitanja, tri odgovora: Kako je Duško Knežević pokušao da prevari državu

"Atlas banka se u kontinuitetu od 2015. godine nalazi pod mjerama i intenzivnim monitoringom Centralne banke. U periodu od 2015. prema banci je propisano pet mjera u formi Rješenja, koje…

102 hits

 
 
 
 
utorak, 20 novembar 2018 07:33

Samo Atlas banka nije dostavila revidirani izvještaj

Od 15 banaka jedna nije dostavila revidirani godišnji finansijski iskaz za 2017, saopšteno je iz Centralne banke, ali nije saopšteno o kojoj banci se radi.

FOTO: RTCG FOTO: RTCG

Pobjeda nezvanično saznaje da se radi o Atlas banci, koja je ujedno i jedna od dvije ranjive banke.

Iz CBCG su kazali da su održali više sastanaka sa angažovanim revizorom u banci koja nije dostavila revidirani izvještaj i da će, na osnovu dodatnih informacija koje očekuju, odlučiti da li će mu biti data saglasnost za obavljanje budućih revizija banaka koje posluju u Crnoj Gori.

“CBCG će sve informacije o postupanju revizora u konkretnom slučaju dostaviti nadležnom organu na dalje postupanje u skladu sa Zakonom o reviziji”, najavili su iz CBCG, kao i da će, ako utvrde da je banka kriva za nedostavljanje revidiranih iskaza, prema njoj preduzeti propisane mjere.

Obrazlažući to što ne saopštavaju detalje o ranjivim bankama, iz CBCG su se pozvali na zakon o bankama i pravilnik o tajnosti.

“Umjesto toga, CBCG će, savjesnim i profesionalnim obavljanjem svoje supervizorske funkcije, nastojati da oporavi banke sa problemima u poslovanju i, na taj način, doprinese stabilnosti bankarskog sektora i finansijskog sistema uopšte”, navodi se u saopštenju Centralne banke.

Najavili su i da će na internet stranici objaviti sve revidirane finansijske izvještaje banaka za 2017, kad ih prime.

“Odlukom o javnom objelodanjivanju propisano je da banke objave godišnje revidirane finansijske iskaze, dok je Zakonom o bankama propisano da su dužne da ga objave u skraćenom obliku u najmanje jednim dnevnim novinama”, pojasnili su u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.