Standard.

utorak februar 19

Potrošači platili 7,6 miliona eura gubitaka struje

Gubici na distributivnoj mreži prošle godine su iznosili 18,3 miliona eura, od čega je u tarife na računima za struju prebačeno 7,6 miliona, saopšteno je Dnevnim novinama u Crnogorskom elektrodistributivnom…

33 hits

ponedjeljak februar 18

Cijene goriva ostaju iste

Cijene goriva u Crnoj Gori, naredne dvije nedjelje biće bez promjena, saopšteno je Standardu u Ministarstvu ekonomije.

30 hits

ponedjeljak februar 18

Cijene goriva ostaju iste

Objavljeno u: Ekonomija

ponedjeljak februar 18

Bespovratna podrška do 50 odsto maslinarima za investicije u širenje i modernizaciju proizvodnje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške razvoju maslinarstva, kroz Agrobudžet za 2019. godinu.

31 hits

ponedjeljak februar 18

IBM banka: Isplaćeno 13,3 miliona eura garantovanih depozita

Isplata garantovanih depozita, koja je započela 28.01.2019 godine i obavlja se  u poslovnim jedninicama NLB, Hipotekarne banke i Societe Generale banke  u Podgorici, protiče bez zastoja i problema, kazao je…

23 hits

 
 
 
 
srijeda, 05 decembar 2018 07:54

CBCG ne planira uvođenje novog sistema, instant plaćanja su skupa

Instant plaćanje, koje se može obavljati 24 časa dnevno 365 dana godišnje, pri čemu se transakcija izvršava za nekoliko sekundi, skup je sistem i u Centralnoj banci još ne planiraju njegovo uvođenje, saopštili su Pobjedi iz ove institucije.

Privrednici su nedavno pitali premijera Duška Markovića kada će Crna Gora uvesti ovu vrstu plaćanja. Iz CBCG su kazali da je Srbija prva zemlja regiona koja je nedavno pustila u rad instant platni sistem, tako da je još rano govoriti o uticaju na tržište plaćanja.

“Pratimo razvoj instant plaćanja na globalnom nivou i sagledavamo mogućnosti uvođenja tog servisa. Treba imati u vidu to još nije masovan servis, jer se radi o veoma skupim platnim sistemima”, kazali su iz CBCG.

Tarifnu politiku kod pružanja platnih usluga, Centralna banka formira po troškovnom principu.

“Strogo se vodi računa da novi servisi budu pristupačni svim korisnicima”, ističu u CBCG i dodaju da industrija plaćanja doživljava značajne transformacije, koje vode inovacijama, zahvaljujući digitalizaciji.

Dodaju da banke u Crnoj Gori korisnicima omogućavaju pristup novcu 24 časa dnevno 365 dana u godini putem onlajn servisa, platnih kartica, mobilnih aplikacija, bankomata kažu u regulatoru.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 05 decembar 2018 07:40

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.