Standard.

ponedjeljak decembar 17

“Crnogorski pršut” novi zaštićen proizvod

„Crnogorski pršut“ novi je, peti po redu, zaštićeni proizvod u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

49 hits

ponedjeljak decembar 17

Societe Generale banka nagrađena za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou

Societe Generale banka Montenegro dobitnik je jubilarne Iskra nagrade za filantropiju na nacionalnom nivou.

25 hits

ponedjeljak decembar 17

Komapniji Domen dodjeljene dvije nagrade za društveno odgovorno poslovanje

DoMEn d.o.o., kompanija koja upravlja crnogorskim nacionalnim internet domenom .ME, je dobitnik dva priznanja za društveno odgovorno poslovanje - nagrade za filantropiju ISKRA za doprinos kompanije na nacionalnom nivou i…

34 hits

ponedjeljak decembar 17

U 13 crnogorskih opština građani samo odlaze i mahom se doseljavaju u Podgoricu i Budvu

Bolna tačka skoro svih gradova sa sjevera je odlazak, mahom mlađe populacije, u crnogorske gradove na primorju i u centralnom dijelu države. Za deset mjeseci ove godine, prema podacima Zavoda…

119 hits

 
 
 
 
srijeda, 05 decembar 2018 16:00

Vuković pozvao strane investitore da ulažu u Podgoricu i najavio nove projekte

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je tokom radnog doručka predstavnicima diplomatskog kora i stranim privrednicima u Crnoj Gori predstavio planirane kapitalne projekte i investicione potencijale Glavnog grada, pozivajući ih da u domenu svojih nadležnosti pomognu njihovoj realizaciji.

"Tu smo da vam pružimo sve informacije kako biste skrenuli pažnju investitorima iz vaših zemalja i nadamo se, doveli neke od njih u Podgoricu", poručio je gradonačelnik.

Na današnjoj prezentaciji je istaknuta ambicija da Glavni grad nastavi ubrzani razvoj koji je započet tokom mandata gradonačelnika dr Miomira Mugoše i nastavljen tokom mandata Slavoljuba Stijepovića. Od projekata čija realizacija predstoji, pored onog najvažnijeg – postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda – gradonačelnik je istakao i planirano obezbjeđivanje bulevarskih prilaza gradu sa svih strana, projekat pretvaranje biogasa sa deponije u električnu energiju i izgradnju solarne elektrane. U oblasti sporta planira se izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona, izgradnja teniske akademije, rekonstrukcija Stadiona malih sportova, kao i izgradnja nacionalnog fudbalskog stadiona.

"Ovi projekti nisu važni samo za nas već imaju veliki značaj za cijelu državu", istakao je Vuković.

Navodeći da je jedan od najvećih izazova u Podgorici rješavanje problema javnog prevoza, on je naveo da će se u tom dijelu ugledati na rješenja koja je već primijenio Beograd, pominjući mogućnost uvođenja električnih autobusa, dok će se kada je riječ o potrebi oživljavanja centra grada Podgorica koristiti primjerom Ljubljane koja je svoj centar otvorila za pješake i bicikliste.

Gradonačelnik je goste informisao i o mogućnostima izgradnje expo centra, šoping molova, akva parka, kao i više hotela u različitim djelovima grada. Pored toga, skrenuo im je pažnju i na zone u kojima su omogućene povoljnosti za ulagače – Industrijsku zonu A, Agro-industrijsku zona i Servisno-skladišnu zonu sa ranžirnom stanicom.

"Pokušavamo da privučemo investitore kroz različite modele kao što su privatno-javno partnerstvo, strane direktne investicije, i kroz novi ESCO metod koji će biti veoma značajan od sledeće godine", istakao je Vuković.

On se posebno osvrnuo na stalnu borbu sa problemom nezaposlenosti, navodeći da projekti kao što su biznis inkubator, Centar za kompetencije i drugi – imaju za cilj da motivišu, prije svega mlade ljude, da pokreću svoj biznis umjesto da traže zaposlenje od države.

Gradonačelnik je poručio da očekuje podršku i za brojne društvene projekte koje Glavni grad inicira, posebno u obasti zaštite okoline, sporta i kulture.

"Nije potrebno puno da se naprave promjene koje će biti vidljive većini", zaključio je on.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 05 decembar 2018 16:07

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.