Standard.

ponedjeljak decembar 17

“Crnogorski pršut” novi zaštićen proizvod

„Crnogorski pršut“ novi je, peti po redu, zaštićeni proizvod u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

50 hits

ponedjeljak decembar 17

Societe Generale banka nagrađena za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou

Societe Generale banka Montenegro dobitnik je jubilarne Iskra nagrade za filantropiju na nacionalnom nivou.

25 hits

ponedjeljak decembar 17

Komapniji Domen dodjeljene dvije nagrade za društveno odgovorno poslovanje

DoMEn d.o.o., kompanija koja upravlja crnogorskim nacionalnim internet domenom .ME, je dobitnik dva priznanja za društveno odgovorno poslovanje - nagrade za filantropiju ISKRA za doprinos kompanije na nacionalnom nivou i…

34 hits

ponedjeljak decembar 17

U 13 crnogorskih opština građani samo odlaze i mahom se doseljavaju u Podgoricu i Budvu

Bolna tačka skoro svih gradova sa sjevera je odlazak, mahom mlađe populacije, u crnogorske gradove na primorju i u centralnom dijelu države. Za deset mjeseci ove godine, prema podacima Zavoda…

119 hits

 
 
 
 
četvrtak, 06 decembar 2018 15:06

Montenegro Airlines: Najboljih jedanaest mjeseci u istoriji poslovanja

Iz kompanije Montenegro Airlines (MA) saopštili su da su komercijalni pokazatelji za jedanaest mjeseci 2018. godine najbolji u istoriji poslovanja. Najbliži jedanaestomjesečni rezultat u prethodnim godinama je za 19 hiljada putnika ispod ovogodišnjeg, a ostvaren je sa većom flotom i sa 2.389 letova više, nego što je to bio slučaj za jedanaest mjeseci ove godine, saopšteno je iz te kompanije.

Montenegro Airlines: Najboljih jedanaest mjeseci u istoriji poslovanja FOTO: Facebook/Montenegro Airlines

Kako dodaju, MA je u periodu od početka januara do kraja novembra ove godine, prevezao ukupno 611.938 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, sa flotom do šest aviona i na 7295 letova u redovnom i čarter saobraćaju.

"To je za 74.258 ili 13,81 posto putnika više, sa avionom više u sezonskom periodu, kao i sa 650 ili 10 posto letova više, sve u odnosu na isti period 2017. godine. Pri tome je važno istaći da je prosječna popunjenost putničke kabine za jedanaest mjeseci 2018. godine iznosila 70 posto, na istorijskom je maksimumu, i za 2 posto je veća nego u istom periodu prošle godine. Ove godine je povećan i broj destinacija u redovnom i čarter saobraćaju, i to na 30 destinacija u 15 država. Za devet mjeseci 2018. godine je ostvaren najveći rast u broju prevezenih putnika u odnosu na isti period prošle godine, od svih avio-kompanija sa prostora bivše Jugoslavije", navodi se u saopštenju.

U novembru mjesecu je prevezeno ukupno 35.100 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 4650 ili 15 posto više putnika u odnosu na novembar prošle godine.

Živko Banjević, izvršni direktor avio-kompanije je istakao: „Rast svih komercijalnih pokazatelja, uz činjenicu da je došlo i do značajnog porasta prihoda, u potpunosti opravdava sve komercijalne i druge poslovne odluke koje smo donijeli u prethodnom periodu, a prije svega one koje se tiču porasta obima saobraćaja i iznajmljivanja šestog aviona za proteklu ljetnju sezonu.”

„Činjenica je da je Crna Gora sve atraktivnija destinacija, kako za turistička putovanja i posjete, tako i za poslovne putnike i investitore. Pored toga što živimo u zemlji koja je po svojim prirodnim i ostalim ljepotama postala poznata svuda u svijetu, to je rezultat stabilne ekonomsko-političke situacije u državi”, dodao je Banjević.

„Aerodromi Crne Gore u 2018. godini bilježe porast broja opsluženih putnika u odnosu na prošlu godinu. Pri tome se učešće MA u ukupnom broju prevezenih putnika odnosno u ukupnom saobraćaju nije smanjilo, već je ostalo između 25% u toku ljetnje sezone i blizu 40% u toku zimske sezone. To znači da smo mi dali svoj doprinos u smislu povećanja broja putnika i veće dostupnosti Crne Gore, što je povoljno uticalo na turističku i cjelokupnu privredu. Pri tome smo i pored rastuće konkurencije sačuvali svoja tržišta i osvojili nova, što je naravno povoljno uticalo na poslovanje i poslovni rezultat, koji je za jedanaest mjeseci 2018. godine bolji za 1,5 mil.eura u odnosu na isti period prošle godine”, zaključio je Banjević.

Nacionalni avio-prevoznik će u 2018. godini prevesti ukupno oko 640.000 putnika.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 06 decembar 2018 18:43

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.