Standard.

utorak februar 19

Potrošači platili 7,6 miliona eura gubitaka struje

Gubici na distributivnoj mreži prošle godine su iznosili 18,3 miliona eura, od čega je u tarife na računima za struju prebačeno 7,6 miliona, saopšteno je Dnevnim novinama u Crnogorskom elektrodistributivnom…

33 hits

ponedjeljak februar 18

Cijene goriva ostaju iste

Cijene goriva u Crnoj Gori, naredne dvije nedjelje biće bez promjena, saopšteno je Standardu u Ministarstvu ekonomije.

31 hits

ponedjeljak februar 18

Cijene goriva ostaju iste

Objavljeno u: Ekonomija

ponedjeljak februar 18

Bespovratna podrška do 50 odsto maslinarima za investicije u širenje i modernizaciju proizvodnje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške razvoju maslinarstva, kroz Agrobudžet za 2019. godinu.

31 hits

ponedjeljak februar 18

IBM banka: Isplaćeno 13,3 miliona eura garantovanih depozita

Isplata garantovanih depozita, koja je započela 28.01.2019 godine i obavlja se  u poslovnim jedninicama NLB, Hipotekarne banke i Societe Generale banke  u Podgorici, protiče bez zastoja i problema, kazao je…

23 hits

 
 
 
 
četvrtak, 06 decembar 2018 15:06

Montenegro Airlines: Najboljih jedanaest mjeseci u istoriji poslovanja

Iz kompanije Montenegro Airlines (MA) saopštili su da su komercijalni pokazatelji za jedanaest mjeseci 2018. godine najbolji u istoriji poslovanja. Najbliži jedanaestomjesečni rezultat u prethodnim godinama je za 19 hiljada putnika ispod ovogodišnjeg, a ostvaren je sa većom flotom i sa 2.389 letova više, nego što je to bio slučaj za jedanaest mjeseci ove godine, saopšteno je iz te kompanije.

Montenegro Airlines: Najboljih jedanaest mjeseci u istoriji poslovanja FOTO: Facebook/Montenegro Airlines

Kako dodaju, MA je u periodu od početka januara do kraja novembra ove godine, prevezao ukupno 611.938 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, sa flotom do šest aviona i na 7295 letova u redovnom i čarter saobraćaju.

"To je za 74.258 ili 13,81 posto putnika više, sa avionom više u sezonskom periodu, kao i sa 650 ili 10 posto letova više, sve u odnosu na isti period 2017. godine. Pri tome je važno istaći da je prosječna popunjenost putničke kabine za jedanaest mjeseci 2018. godine iznosila 70 posto, na istorijskom je maksimumu, i za 2 posto je veća nego u istom periodu prošle godine. Ove godine je povećan i broj destinacija u redovnom i čarter saobraćaju, i to na 30 destinacija u 15 država. Za devet mjeseci 2018. godine je ostvaren najveći rast u broju prevezenih putnika u odnosu na isti period prošle godine, od svih avio-kompanija sa prostora bivše Jugoslavije", navodi se u saopštenju.

U novembru mjesecu je prevezeno ukupno 35.100 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 4650 ili 15 posto više putnika u odnosu na novembar prošle godine.

Živko Banjević, izvršni direktor avio-kompanije je istakao: „Rast svih komercijalnih pokazatelja, uz činjenicu da je došlo i do značajnog porasta prihoda, u potpunosti opravdava sve komercijalne i druge poslovne odluke koje smo donijeli u prethodnom periodu, a prije svega one koje se tiču porasta obima saobraćaja i iznajmljivanja šestog aviona za proteklu ljetnju sezonu.”

„Činjenica je da je Crna Gora sve atraktivnija destinacija, kako za turistička putovanja i posjete, tako i za poslovne putnike i investitore. Pored toga što živimo u zemlji koja je po svojim prirodnim i ostalim ljepotama postala poznata svuda u svijetu, to je rezultat stabilne ekonomsko-političke situacije u državi”, dodao je Banjević.

„Aerodromi Crne Gore u 2018. godini bilježe porast broja opsluženih putnika u odnosu na prošlu godinu. Pri tome se učešće MA u ukupnom broju prevezenih putnika odnosno u ukupnom saobraćaju nije smanjilo, već je ostalo između 25% u toku ljetnje sezone i blizu 40% u toku zimske sezone. To znači da smo mi dali svoj doprinos u smislu povećanja broja putnika i veće dostupnosti Crne Gore, što je povoljno uticalo na turističku i cjelokupnu privredu. Pri tome smo i pored rastuće konkurencije sačuvali svoja tržišta i osvojili nova, što je naravno povoljno uticalo na poslovanje i poslovni rezultat, koji je za jedanaest mjeseci 2018. godine bolji za 1,5 mil.eura u odnosu na isti period prošle godine”, zaključio je Banjević.

Nacionalni avio-prevoznik će u 2018. godini prevesti ukupno oko 640.000 putnika.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 06 decembar 2018 18:43

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.