Standard.

četvrtak jun 13

Prodaju se hotel Sidro u Baru i Piva u Plužinama

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte danas je, na XVII sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, dao saglasnost Zahtjev Luke Bar AD – Bar za prodaju 100 odsto udjela…

32 hits

četvrtak jun 13

Montenegro airlines za Standard: Prevezli smo jednog putnika do Moskve ali vratili njih 90 u Crnu Goru!

Na letu iz Tivta za Moskvu nedavno je letjela samo jedna osoba. U Montenegro airlinesu, kako je saopšteono portalu Standard, nijednog trenutka nijesu pomislili da otkažu let iako su do…

106 hits

četvrtak jun 13

Agencija koja šalje radnike u Njemačku dobila 100.000 eura

Zavod za zapošljavanje Crne Gore donio je krajem aprila odluku o izboru ponuđača i finansiranju programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, kojim je podijeljeno 429.952,67 eura, pri čemu je najviše novca…

44 hits

četvrtak jun 13

Keković: Inicijativa protiv neradne nedjelje nekorektna

Inicijativa koju je Unija poslodavaca najavila da će uputiti Ustavnom sudu radi ispitivanja Zakona o unutrašnjoj trgovini zbog uvođenja neradne nedjelje u trgovini je vrlo nekorektan potez, ocijenio je generalni…

28 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 09:21

ŽPCG godinu završio u minusu: Iz budžeta dobili 2,3 miliona eura manje

U prvih devet mjeseci 2018. Željeznički prevoz zabilježio je 935.000 eura minusa, a procjena izvršnog direktora Predraga Popovića je da će ukupni rezultat za prošlu godinu biti negativan. On smatra da je to posljedica manjeg doprinosa iz budžeta, jer su im prihodi porasli 17 odsto.

''Iz budžeta ćemo, po osnovu Ugovora o pružanju usluga prevoza putnika od javnog interesa i drugom osnovu, dobiti 36 odsto, odnosno 2,3 miliona eura manje, što će za posljedicu imati negativan saldo kompanije'' – kazao je Popović Pobjedi i istakao da u dijelu javnosti vlada pogrešno mišljenje da država previše pomaže ŽPCG.

''Dio sredstava koji dobijamo iz budžeta nije državna pomoć već obaveza države, s obzirom da se ŽPCG obavezao da će voziti na relacijama koje je odredila država bez obzira na broj putnika i ekonomsku opravdanost'' – rekao je Popović i dodao da ni ŽPCG ni putnički operateri u drugim državama nijesu profitabilni.

''Sve države Evrope finansiraju svoje željezničke putničke operatere od maksimalnih 75 odsto ukupnih godišnjih troškova, pa niže, zavisno od visine njihovih sopstvenih prihoda. Udio sredstava iz budžeta u našim prihodina 2018. je 54 odsto, u Srbiji 70, a u Hrvatskoj 60 odsto'' – saopštio je Popović.

Objasnio je da su na veći sopstveni prihod uticali poboljšana redovnost u lokalnom i međunarodnom saobraćaju, kraći prekidi saobraćaja zbog problema na prugama kojima upravljaju željezničke infratsrukture Crne Gore i Srbije, povećana kontrola naplate voznih karata, kao i veće učešće u prodaji karata turističkih agencija. Zbog toga su imali šest odsto više putnika nego u 2017. u lokalnom i 24 odsto u međunarodnom saobraćaju. Prihodi od prodaje karata povećani su 23 odsto, odnosno za 600.000 eura. Ukupni rashodi povećani su za osam odsto, prvenstveno zbog većeg investiranja u održavanje, jer su uložili 1,6 miliona eura u opravku četiri električne lokomotive i osam vagona, a prvi put su zamijenjeni točkovi na dva elektromotorna voza serije CAF.

Popović tvrdi da im je neophodan veći nivo radne i tehnološke discipline na svim nivoima, a problem je smjena generacija i osipanje stručnog kadra. Prosječna starost vozova je 35 godina, sa izuzetkom elektromotornih vozova serije CAF. Drugu grupu problema čine rekonstrukcije pruge u obje države, koje izazivaju 90 odsto kašnjenja vozova.

''Planirana je nabavka tri nova elektromotorna voza, sa 180 mjesta, kao i polovnih putničkih vagona starosti do deset godina. Dinamika ulaganja u obnovu voznih sredstava će zavisiti od visine dobijenih sredstava za ove svrhe iz budžeta ili saglasnosti države za korišćenje kredita fondova EU ili međunarodnih finansijskih organizacija'' – saopštio je Popović i najavio da će proces kupovine novih vozova otpočeti ove godine.

Prema njegovim riječima u odnosu na nekoliko prethodnih godina, ŽPCG je u 2018. bilježio manji procenat kašnjenja vozova.

''Prošle godine u odnosu na 2017. međunarodni vozovi kasnili su 49,26 odsto manje (u prosjeku 14,15 minuta po vozu), a u lokalnom prevozu 39,77 odsto (u prosjeku 9,6 minuta po vozu), a najčešći razlozi kašnjenja vozova u 2018. bili su radovi Željezničke infrastrukture na izmjeni signalno-sigurnosnih uređaja u stanici Podgorica'' – kazao je Popović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.