Standard.

utorak jun 18

Žurić: Završeno 80 odsto prioritetne dionice auto-puta

Međunarodni tender za trajno snadbijevanje auto-puta električnom energijom, vrijedan 38,2 miliona eura, objavljen je juče. To, međutim, ne znači samo elektrifikaciju auto-puta i objekata putne infrastrukture, već podrazumijeva mnogo kompleksniju…

63 hits

utorak jun 18

Primjena novog Zakona o finansiranju lokalne samouprave pozitivno utiče na opštinske finansije

U cilju kontinuiranog praćenja finansijskog stanja u lokalnim samoupravama i implementacije Zakona o finansiranju lokalne samouprave generalna direktorica Direktorata za lokalnu samoupravu i privredna društva u većinskom vlasništvu države, Snežana…

38 hits

utorak jun 18

URA: DPS-ova Verica Maraš „Plantaže“ gura u propast

Bivša finansijska direktorica državne kompanije „Plantaže“, Valerija Saveljić kazala je danas na pres konferenciji Građanskog pokreta URA, da je pravosnažnom presudom Višeg suda konačno dobila satisfakciju za sve „zloupotrebe koje…

98 hits

utorak jun 18

Cijena eurodizela niža od regionalnog prosjeka

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša je od prosjeka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

35 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 08:31

Ne mogu da naplate dva miliona od ostalih željezničkih preduzeća

U održavanje i rekonstrukciju pruge lani je uloženo 20 miliona eura, rekao je izvršni direktor kompanije Željeznička infrastruktura Ljubiša Ćurčić . On je naveo da preliminarni podaci upućuju da će ŽICG prošlu godinu završiti u minusu.

“Glavni problem je naplata duga od dva miliona eura od ostalih Željezničkih preduzeća. Osim toga, imaju problem sa dugom kompanije prema zaposlenim iz minulog perioda. Taj dug se realizuje uglavnom sudskim putem, tako da gotovo svakodnevno imamo obavezu plaćanja obaveza po sudskim presudama i poravnanjima, što zahtijeva značajna finansijska sredstva”, naglasio je Ćurčić za Pobjedu.

Uz to, nepovoljna starosna struktura, jer zbog niskih zarada nijesu atraktivni mladim, povećava troškove zbog čestih bolovanja. Podsjetio je da je rješenjem Poreske uprave u aprilu 2017. godine usvojen zahtjev za reprogram duga od 3,28 miliona eura, koji redovno otplaćuju i sad iznosi 2,1 milion.

“Lani smo u rekonstrukciju i rehabilitaciju željezničke infrastrukture uložili 013,2 miliona eura za investiciono održavanje i 6,8 miliona eura za tekuće održavanje” kazao je Ćurčić.

Zamijenjen je signalno/sigurnosni uređaj u stanici Podgorica (6,2 miliona eura), sanirano šest kosina (4,2 miliona), nabavljen novi EVP Trebesica (3,3 miliona) i regulacija vodotoka i propusta (pola miliona). Započeta je rehabilitacija tunela br. 206 (milion eura), pet betonskih mostova (5,1 milion) i rehabilitacija pruge na dionici Kos-Trebesica (5,4 miliona). Ovi projekti se finansiraju iz ino kredita i bespovratnih sredstava fondova EU i Zapadno balkanskog investicionog okvira i biće nastavljeni i ove godine.

“Analiza projekata ukazuje da se investicije ulažu tako da se postojeca mreža, primarno gornji stroj, dovede na projektovano stanje i da se modernizuje sistem signalizacije i uvedu savremena energetska postrojenja”, rekao je Ćurčić i dodao da planiraju da urade projektnu dokumentaciju za zamjenu signalno/sigurnosnih uređaja u stanicama od Bijelog Polja do Bara, kao i glavne projekte za sanaciju kosina na pruzi Nikšić Podgorica. Biće završen i glavni projekat za sanaciju betonskih mostova i tunela, a započeće izradu glavnog projekta za urbanističko tehničko uređenje pogranične stanice Bijelo Polje. Ove i naredne godine planiramo rekonstrukciju većeg broja tunela, na pruzi Vrbnica-Bar, vrijednu 16 miliona eura”, kazao je Ćurčić i naveo da pripremaju dokumentaciju za kredit kod KfW-a od 21 milion eura za rekonstrukciju tri čelicna mosta i remont 20 kilometara gornjeg stroja pruge na dionicama Lutovo Bratonožići Bioče.

Ćurčić je saopštio da je ŽICG na kraju trećeg kvartala prošle godine imala 400.000 eura dobiti, što je posljedica toga što je država platila 4,2 miliona eura kredita. Kako je imovina firme velika i visok trošak amotrizacije, očekujemo negativan rezultat na kraju godine”, kazao je Ćurčić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.