Standard.

četvrtak mart 21

Još ništa od projekta u Pljevljima: "Drugog bloka nema, a ka' će ne znamo"

Da je sve teklo po planu Crna Gora bi već ove godine mogla da bude država sa suficitom električne energije. Ipak i dan danas zavisimo od uvoza električne energije, zbog…

22 hits

četvrtak mart 21

Lučić: M:tel povećao broj korisnika za 30 odsto, spremni smo za dogovor oko Nove M

Izvršni direktor kompanije m:tel Vladimir Lučić, kazao je da je prošla godina bila veoma uspješna za ovu kompaniju, ističući da su povećali broj korisnika za 30 odsto. Lučić je na…

38 hits

četvrtak mart 21

Raste broj radnih mjesta u Crnoj Gori

Prema izvještaju Svjetske banke i Instituta za međunarodne ekonomske studije iz Beča, Crna Gora prednjači u regionu po rastu broja radnih mjesta, od zabilježenih  3,3 procenta, pišu Dnevne novine.

17 hits

četvrtak mart 21

Stranim investitorima sad je barijera i novi zakon o radu

Predstavnici Savjeta stranih investitora juče su saopštili da je ekonomiju Crne Gore u prošloj godini karakterisao period stabilnosti, s blagim poboljšanjem poslovnog ambijenta, koji su na skali od jedan do…

21 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 08:31

Ne mogu da naplate dva miliona od ostalih željezničkih preduzeća

U održavanje i rekonstrukciju pruge lani je uloženo 20 miliona eura, rekao je izvršni direktor kompanije Željeznička infrastruktura Ljubiša Ćurčić . On je naveo da preliminarni podaci upućuju da će ŽICG prošlu godinu završiti u minusu.

“Glavni problem je naplata duga od dva miliona eura od ostalih Željezničkih preduzeća. Osim toga, imaju problem sa dugom kompanije prema zaposlenim iz minulog perioda. Taj dug se realizuje uglavnom sudskim putem, tako da gotovo svakodnevno imamo obavezu plaćanja obaveza po sudskim presudama i poravnanjima, što zahtijeva značajna finansijska sredstva”, naglasio je Ćurčić za Pobjedu.

Uz to, nepovoljna starosna struktura, jer zbog niskih zarada nijesu atraktivni mladim, povećava troškove zbog čestih bolovanja. Podsjetio je da je rješenjem Poreske uprave u aprilu 2017. godine usvojen zahtjev za reprogram duga od 3,28 miliona eura, koji redovno otplaćuju i sad iznosi 2,1 milion.

“Lani smo u rekonstrukciju i rehabilitaciju željezničke infrastrukture uložili 013,2 miliona eura za investiciono održavanje i 6,8 miliona eura za tekuće održavanje” kazao je Ćurčić.

Zamijenjen je signalno/sigurnosni uređaj u stanici Podgorica (6,2 miliona eura), sanirano šest kosina (4,2 miliona), nabavljen novi EVP Trebesica (3,3 miliona) i regulacija vodotoka i propusta (pola miliona). Započeta je rehabilitacija tunela br. 206 (milion eura), pet betonskih mostova (5,1 milion) i rehabilitacija pruge na dionici Kos-Trebesica (5,4 miliona). Ovi projekti se finansiraju iz ino kredita i bespovratnih sredstava fondova EU i Zapadno balkanskog investicionog okvira i biće nastavljeni i ove godine.

“Analiza projekata ukazuje da se investicije ulažu tako da se postojeca mreža, primarno gornji stroj, dovede na projektovano stanje i da se modernizuje sistem signalizacije i uvedu savremena energetska postrojenja”, rekao je Ćurčić i dodao da planiraju da urade projektnu dokumentaciju za zamjenu signalno/sigurnosnih uređaja u stanicama od Bijelog Polja do Bara, kao i glavne projekte za sanaciju kosina na pruzi Nikšić Podgorica. Biće završen i glavni projekat za sanaciju betonskih mostova i tunela, a započeće izradu glavnog projekta za urbanističko tehničko uređenje pogranične stanice Bijelo Polje. Ove i naredne godine planiramo rekonstrukciju većeg broja tunela, na pruzi Vrbnica-Bar, vrijednu 16 miliona eura”, kazao je Ćurčić i naveo da pripremaju dokumentaciju za kredit kod KfW-a od 21 milion eura za rekonstrukciju tri čelicna mosta i remont 20 kilometara gornjeg stroja pruge na dionicama Lutovo Bratonožići Bioče.

Ćurčić je saopštio da je ŽICG na kraju trećeg kvartala prošle godine imala 400.000 eura dobiti, što je posljedica toga što je država platila 4,2 miliona eura kredita. Kako je imovina firme velika i visok trošak amotrizacije, očekujemo negativan rezultat na kraju godine”, kazao je Ćurčić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.