Standard.

subota mart 23

Akcionari Atlas banke pisali Delegaciji EU: "Ova borba je neravnopravna"

Većinski akcionari Atlas banke a.d. Podgorica poslali su juče pismo  Delegaciji EU u Podgorici u kojem Delegaciju detaljno obavještavaju o navodnim nezakonitim postupcima Centralne banke vezanim za uvođenje privremene uprave i…

28 hits

subota mart 23

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila

Ukoliko imate novac u Atlas banci, koji zbog uvedenog moratorijuma Centralne banke nijeste mogli podići sa računa, to ćete moći da učinite za mjesec dana.

96 hits

subota mart 23

Stranci povukli 405 miliona eura

Građani Crne Gore u prošloj godini su najviše investirali u Kipar 43,8 miliona eura, saopšteno je Pobjedi iz Centralne banke.

33 hits

subota mart 23

Medojević: Prve aplikacije za ekonomsko državljanstvo krajem godine

Prve aplikacije za dobijanje crnogorskog državljanstva preko investicija očekujemo krajem ove godine, dok će program puni zamah doživjeti tokom 2020, kazao je u intervjuu Vikend novinama sekretar Sekretarijata za razvojne…

25 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 mart 2019 20:50

Izgradnja prioritetne dionice autoputa koštaće 890 miliona, za kašnjenje krivi Kinezi

Izgradnja prioritetne dionice autoputa Smokovac - Mateševo koštaće 890 miliona eura, kazao je predstavnik Ministarstva saobraćaja Miroslav Mašić gostujući u emisiji „Zumiranje“, na TVCG.

Izgradnja prioritetne dionice autoputa koštaće 890 miliona, za kašnjenje krivi Kinezi Foto: RTCG

Mašić je naveo da je sa finansijskog aspekta realizovano oko 65 odsto novca predviđenog za izgradnju prve dionice autoputa od Smokovca do Mateševa.

Podsjeća da je ugovorena cijena izgranje prioritetne dionice autoputa 809 miliona eura.

Od toga 85 odsto se finasira iz kredita Eksim banke, 15 odsto iz budžeta.

Mašić kaže da je i ranije predviđeno još 10 odsto za naknadne i nepredvidive radove.

„Naša procjena je da će ti naknadni radovi biti izvedeni u okviru ove sume od 10 odsto od ukupno ugovorene, znači u vrijednosti od 80 miliona. Ako to budemo tako posmatrali ukupna cijena izgradnje dionice autoputa biće 890 miliona eura, dakle daleko manje od 1,3 milijarde o čemu se piše ovih dana“, saopštio je Mašić.

Za kašnjenja krivi Kinezi

Na prioritetnoj dionici, kako kaže Mašić, probijeno je 99 odsto od ukupno 16 tunela.

Od 20 mostova, dužine oko šest kilometara, procenat završenosti radova je oko 65 odsto. Na otvorenoj trasi je, kako je kazao Mašić, završeno oko 30 odsto radova.

Završetak radova bio je planiran za maj ove godine, ali ćemo se prema posljednjim najavama, prvim kilometrima autoputa voziti 2020.

Kašnjenje je, kako kaže Mašić, izazvao izvođač radova, za šta su posljedice definisane ugovorom.

„Za takve situacije su predviđeni određeni penali, ali sa druge strane izvođač ima pravo da ispostavi svoja potraživanja ako smatra da kašnjenje nije prouzrokovano njegovom krivicom. Oni su takvih potraživanja ispostavili značajan broj. Do sada nisu ta potraživanja odobrena“, objašnjava Mašić i dodaje da postoje u drugi nivou žalbe na koje Kinezi imaju pravo.

„Sada je suvišno govoriti o posljedica, to je nešto što je pred nama.Nadam se da neće doći do toga“, zaključio je Mašić.

 

Izvort: Portal RTCG

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 14 mart 2019 20:59

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.