Standard.

subota mart 23

Akcionari Atlas banke pisali Delegaciji EU: "Ova borba je neravnopravna"

Većinski akcionari Atlas banke a.d. Podgorica poslali su juče pismo  Delegaciji EU u Podgorici u kojem Delegaciju detaljno obavještavaju o navodnim nezakonitim postupcima Centralne banke vezanim za uvođenje privremene uprave i…

28 hits

subota mart 23

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila

Ukoliko imate novac u Atlas banci, koji zbog uvedenog moratorijuma Centralne banke nijeste mogli podići sa računa, to ćete moći da učinite za mjesec dana.

96 hits

subota mart 23

Stranci povukli 405 miliona eura

Građani Crne Gore u prošloj godini su najviše investirali u Kipar 43,8 miliona eura, saopšteno je Pobjedi iz Centralne banke.

33 hits

subota mart 23

Medojević: Prve aplikacije za ekonomsko državljanstvo krajem godine

Prve aplikacije za dobijanje crnogorskog državljanstva preko investicija očekujemo krajem ove godine, dok će program puni zamah doživjeti tokom 2020, kazao je u intervjuu Vikend novinama sekretar Sekretarijata za razvojne…

26 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 06:08

Isplata moguća već 20. marta: Dakićevci dijele 3,37 miliona eura

Stečajni upravnik fabrike “Radoje Dakić” Mladen Marković donio je odluke o namirenju razlučnih povjerilaca, prema kojima bi 719 bivših radnika podgoričkog preduzeća trebalo da podijele 3,37 miliona eura, saznaju Dnevne novine.

Isplata bivših radnika počeće nakon što Markovićeve odluke postanu pravosnažne, što bi moglo da se dogodi već 20. marta ukoliko do tada na njih ne bude prigovora. U slučaju žalbi, isplata će biti prolongirana.

Najviše novca podijeliće radnici koje zastupa advokatska kancelarija “Prelević”, kao i povjerioci Milan Vukčević i Radisav Janković. Za namirivanje oko 11 odsto njihovih priznatih potraživanja predviđeno je 2,19 miliona eura dobijenih od prodaje sedam katastarskih parcela.

Od 1,07 miliona eura, za koliko je prodata parcela od 13.000 kvadrata, namiriće se 7,63 odsto ukupnih potraživanja bivših radnika koje zastupa advokat Veselin Raspopović iz Danilovgrada, kao i Ilija Brnović Slobodan Orović.

Prodajom 1.028 kvadrata zemljišta stečajna uprava prihodovala je 85.388 eura, od kojih će 74.588 eura podijeliti sedam bivših radnika koje zastupa advokat Novica Sekulović iz Podgorice, dok će ostatak biti rezervisan na računu stečajnog upravnika za troškove prodaje i njegovu nagradu.

Od parcele površine 62 kvadrata, koja je za 20.010 eura prodata Zetagradnji, namiriće se dio potraživanja tri bivša radnika koje zastupa advokatska kancelarija Ćupić iz Podgorice i jedan kojeg zastupa kancelarija Prelević. Njima će ukupno biti isplaćeno 14.408 eura, dok će ostatak biti iskorišten za troškove i Markovićevu nagradu.

Bivši radnici podgoričke fabrike ukupno potražuju 50 miliona eura po osnovu više sudskih presuda. Njima se, kako su ranije saopštavali, duguje u prosjeku po 30.000 eura za zarade i doprinose. Oni od 2009. godine protestima traže izvršenje sudskih presuda.

Stečaj je u “Radoje Dakić” otvoren 2016. godine, na zahtjev Poreske uprave, zbog duga od 10,7 miliona eura.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.