Standard.

utorak mart 19

Banke trljaju ruke: Građani se samo u januaru zadužili 31 milion eura

Banke u Crnoj Gori su samo u januaru odobrile skoro 58 miliona eura kredita, po prosječnoj nominalnoj kamatnoj stopi od 5,68, odnosno 6,28 odsto iznosa kredita za efektivnu kamatnu stopu…

36 hits

utorak mart 19

Vlada pozdravlja početak odvoza grita: Najveći ekološki projekata nakon sanacije jalovišta

Vlada Crne Gore pozdravlja početak odvoza grita iz bivšeg Brodogradilišta u Bijeloj i ekološke sanacije u okviru zaštićene okoline UNESCO lokaliteta.

15 hits

ponedjeljak mart 18

Za zajedničke projekte Crne Gore i Albanije 2,8 miliona eura

Za zajedničke projekte Crne Gore i Albanije potencijalnim korisnicima je na raspolaganju 2,8 miliona eura u oblastima koji se tiču zaštite životne sredine i promovisanja zapošljavanja poručeno je na konferenciji…

29 hits

ponedjeljak mart 18

Otrovni materijal odlazi iz Crne Gore: Iz Bijele isplovio "Muzzafer Bey" sa 5.100 tona štetnog grita

Turski brod Muzzafer Bey isplovio je jutros iz brodogradilišta u Bijeloj i uputio se ka Sevilji. Na brod je natovareno oko 5.100 tona štetnog grita, koji je decenijama bio skladišten nedaleko…

66 hits

 
 
 
 
subota, 16 mart 2019 06:42

Isplata socijalnih davanja počinje danas

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za februar počeće danas, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ministarstvo je za tu namjenu obezbijedilo 6,5 miliona eura. 

"Za korisnike materijalnog obezbjeđenja boraca i ličnu i porodičnu invalidninu izdvojeno je 479,8 hiljada eura a za korisnike materijalnog obezbjeđenja 877 hiljada, dok je za korisnike dodatka za djecu izdvojeno 382 hiljade eura", navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

U skladu sa Uredbom o načinu ostvarivanja prava raseljenih lica iz bivših jugoslovenskih republika i interno raseljenih lica sa Kosova koja borave u Crnoj Gori za troškove sahrane izvojeno je 21,7 hiljada eura.

"Za pravo na dodatak za njegu i pomoć izdvojeno je skoro 1,2 miliona eura, a za pravo na ličnu invalidninu više od 466 hiljada eura. Naknada roditelju ili staratelju lica koje je korisnik lične invalidnine skoro 450 hiljada eura", kazali su.

Kako dodaju iz Ministarstva za smještaj u ustanovama socijalne i dječje zaštite obezbijeđeno je skoro 185 hiljada eura, a za smještaj u ustanovama van Crne Gore skoro 21 hiljada, za korisnike porodičnog smještaja oko 124 hiljade eura.

"Za troškove ishrane djece u predškolskim ustanovama 26,2 hiljade, korisnike refundacije za porodiljsko odsustvo više od 1,3 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Naknade po osnovu rođenja troje ili više djece u skladu sa Zakonom i izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore čine oko 620 hiljada ura.

"Za uplatu doprinosa korisnicama nakande po osnovu rođenja troje ili više djece 157,4 hiljade a za povlastice na putovanje lica sa invaliditetom izdvojeno je nešto više od 192 hiljade eura", zaključuju iz ministarstva.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.