Standard.

utorak maj 21

Apple će platiti preveliku cijenu američkih sankcija Huaveiju

Apple bi mogao imati velike probleme zbog stavljanja Huaveija na crnu listu Amerike.

28 hits

utorak maj 21

Drugi blok više nije prioritet za EPCG

Izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja u ovom momentu nije prioritet za Elektroprivredu (EPCG) koja je ušla u veliki investicioni ciklus sa ciljem diversifikacije proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, prije…

32 hits

ponedjeljak maj 20

Radno vrijeme punktova EPCG za praznike

Informativno – naplatni punktovi lokalnih jedinica Snabdijevanja Elektroprivrede neće raditi 21. i 22. maja.

38 hits

ponedjeljak maj 20

Obilježen Svjetski dan pčela: Zaštita pčela zajednički zadatak i odgovornost

Svjetski dan pčela - 20. maj obilježen je danas u Crnoj Gori. Prigodnim programom u Kući meda u Danilovgradu ukazano je na važnost očuvanja pčela i njihov značaj za čovječanstvo,…

29 hits

 
 
 
 
subota, 16 mart 2019 06:42

Isplata socijalnih davanja počinje danas

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za februar počeće danas, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ministarstvo je za tu namjenu obezbijedilo 6,5 miliona eura. 

"Za korisnike materijalnog obezbjeđenja boraca i ličnu i porodičnu invalidninu izdvojeno je 479,8 hiljada eura a za korisnike materijalnog obezbjeđenja 877 hiljada, dok je za korisnike dodatka za djecu izdvojeno 382 hiljade eura", navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

U skladu sa Uredbom o načinu ostvarivanja prava raseljenih lica iz bivših jugoslovenskih republika i interno raseljenih lica sa Kosova koja borave u Crnoj Gori za troškove sahrane izvojeno je 21,7 hiljada eura.

"Za pravo na dodatak za njegu i pomoć izdvojeno je skoro 1,2 miliona eura, a za pravo na ličnu invalidninu više od 466 hiljada eura. Naknada roditelju ili staratelju lica koje je korisnik lične invalidnine skoro 450 hiljada eura", kazali su.

Kako dodaju iz Ministarstva za smještaj u ustanovama socijalne i dječje zaštite obezbijeđeno je skoro 185 hiljada eura, a za smještaj u ustanovama van Crne Gore skoro 21 hiljada, za korisnike porodičnog smještaja oko 124 hiljade eura.

"Za troškove ishrane djece u predškolskim ustanovama 26,2 hiljade, korisnike refundacije za porodiljsko odsustvo više od 1,3 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Naknade po osnovu rođenja troje ili više djece u skladu sa Zakonom i izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore čine oko 620 hiljada ura.

"Za uplatu doprinosa korisnicama nakande po osnovu rođenja troje ili više djece 157,4 hiljade a za povlastice na putovanje lica sa invaliditetom izdvojeno je nešto više od 192 hiljade eura", zaključuju iz ministarstva.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.