Standard.

utorak jun 25

Počele pripreme za uvođenje instant plaćanja

Centralna banka je započela pripreme za uvođenje instant plaćanja, što će, kada bude pušteno u upotrebu, značajno povećati bezgotovinska plaćanja u Crnoj Gori, rečeno je Pobjedi iz ove vrhovne monetarne…

22 hits

ponedjeljak jun 24

Marković - Mamadov: Investicije iz Azerbejdžana doprinose ugledu i perspektivi naše dinamične ekonomije

Predsjednici vlada Crne Gore i Republike Azerbejdžan Duško Marković i Novruz Mamadov saglasili su se tokom zvaničnih razgovora vođenih u Bakuu da su odnosi dviju država veoma dobri i prijateljski,…

63 hits

ponedjeljak jun 24

I pored blokade Regionalni vodovod prihodovao 7,67 miliona eura

Regionalni vodovod Crnogorsko primorje u 2018. je ukupno prihodovao 7,67 miliona eura, što je rekordni iznos za 43 godine rada ovog preduzeća, pokazuju izvještaji o poslovanju najvećeg infrastrukturnog preduzeća u…

35 hits

nedjelja jun 23

Preuzeto 10 odsto više energije u odnosu na maj prošle godine

  Korisnici elektrodistributivnog sistema su u maju preuzeli ukupno 205.595.732 kWh električne energije, što je oko deset odsto više u odnosu na isti period prošle godine i oko pet odsto više…

55 hits

 
 
 
 
subota, 23 mart 2019 09:30

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila

Ukoliko imate novac u Atlas banci, koji zbog uvedenog moratorijuma Centralne banke nijeste mogli podići sa računa, to ćete moći da učinite za mjesec dana.

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila FOTO: RTCG

Kako je zvanično saopšteno portalu Standard iz Centralne banke, moratorijum će biti ukinut 24. aprilla.

"Obavještamo Vas da moratorijum u Atlas banci AD Podgorica može trajati do 24. aprila", objasnili su nam u Centralnoj banci Crne Gore.

Do sada od moratorijuma su izuzete obaveze plaćanja po osnovu potraživanja koja se odnose na zarade i druga lična primanja (plate, penzije, socijalna davanja i dr.) povjerilaca Atlas banke, naknade štete nastale po život i zdravlje i tekućih troškova koji su neophodni za redovno funkcionisanje Atlas banke. 

Kada je u pitanju dokapitalizacija Atlas banke, u CBCG ističu da interesovanje postoji, ali da do sada niko nije dostavio ponudu.

"Interesovanja za dokapitalizaciju Banke postoje. Međutim, saglasno članu 126 a Zakona o bankama, Centralnoj banci do danas nije podnešen zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća u Banci. Rok za upis i uplatu akcija ističe 30.03.2019. godine", saopštili su u Centralnoj banci.

f4b6dca0e2911082f0eb6e1df1a0e11d L

Ukoliko se ne izvrši dokapitalizacija Banke u cjelokupnom navedenom iznosu, po dobijanju rješenja o neuspješnosti emisije od strane Komisje za tržište kapitala, Centralna banka će razmotriti i preduzeti dalje aktivnosti i mjere za rješavanje stanja u Banci.

Podsjetimo, Centralna banka je 7. decembra donijela rješenje o uvođenju privremene uprave u Atlas i IBM banci.

Početkom januara, Savjet CBCG razmatrao je izvještaje privremenih upravnika o finansijskom stanju i uslovima poslovanja u tim bankama, te je ocijenjeno da je dalji nastavak poslovanja Atlas banke moguć uz dokapitalizaciju, dok je finansijsko stanje Invest banke Montenegro negativno, te joj je oduzeta dozvola za rad i otvoren stečajni postupak.

N.D.L.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.