Standard.

nedjelja april 21

Za pola godine sa kontaktne mreže ukradeno 338 tegova

Sektor za istrage nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova dobio je lani 149 prijava ugrožavanja sigurnosti vazduhoplovnih operacija, dok su u željezničkom saobraćaju registrovana 32 događaja koji su procijenjeni kao nesreća…

14 hits

nedjelja april 21

Anonimne prijave dokaz da se žmuri na bespravnu sječu šume

Blizu 6.000 metara kubnih drveta nezakonito je posječeno lani, što ukazuje daje riječ o značajnom problemu koji ugrožava održivo gazdovanje šumama u Crnoj Gori, piše Pobjeda.

15 hits

nedjelja april 21

Pošta ima 31 direktora

U upravi Pošte Crne Gore zaposleno je oko 120 osoba,  od ukupno 920 zaposlenih, koliko ih je radilo u ovom državnom preduzeću na kraju prošle godine. Podaci do kojih je…

12 hits

nedjelja april 21

Pošta ima 31 direktora

Objavljeno u: Ekonomija

subota april 20

CBCG za Standard: Moramo sagledati uticaj spajanja CKB i Societe Generale banke, da ne dođe do prekomjerne koncentracije

Crnogorska komercijalna banka kupila je 90 odsto akcija Societe Generale Montenegro banke, a uskoro će i zvanično zatražiti spajanje ovih banaka u jednu. Cjelokupni postupak, kako je saopšteno Standardu u…

61 hits

 
 
 
 
subota, 23 mart 2019 09:30

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila

Ukoliko imate novac u Atlas banci, koji zbog uvedenog moratorijuma Centralne banke nijeste mogli podići sa računa, to ćete moći da učinite za mjesec dana.

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila FOTO: RTCG

Kako je zvanično saopšteno portalu Standard iz Centralne banke, moratorijum će biti ukinut 24. aprilla.

"Obavještamo Vas da moratorijum u Atlas banci AD Podgorica može trajati do 24. aprila", objasnili su nam u Centralnoj banci Crne Gore.

Do sada od moratorijuma su izuzete obaveze plaćanja po osnovu potraživanja koja se odnose na zarade i druga lična primanja (plate, penzije, socijalna davanja i dr.) povjerilaca Atlas banke, naknade štete nastale po život i zdravlje i tekućih troškova koji su neophodni za redovno funkcionisanje Atlas banke. 

Kada je u pitanju dokapitalizacija Atlas banke, u CBCG ističu da interesovanje postoji, ali da do sada niko nije dostavio ponudu.

"Interesovanja za dokapitalizaciju Banke postoje. Međutim, saglasno članu 126 a Zakona o bankama, Centralnoj banci do danas nije podnešen zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća u Banci. Rok za upis i uplatu akcija ističe 30.03.2019. godine", saopštili su u Centralnoj banci.

f4b6dca0e2911082f0eb6e1df1a0e11d L

Ukoliko se ne izvrši dokapitalizacija Banke u cjelokupnom navedenom iznosu, po dobijanju rješenja o neuspješnosti emisije od strane Komisje za tržište kapitala, Centralna banka će razmotriti i preduzeti dalje aktivnosti i mjere za rješavanje stanja u Banci.

Podsjetimo, Centralna banka je 7. decembra donijela rješenje o uvođenju privremene uprave u Atlas i IBM banci.

Početkom januara, Savjet CBCG razmatrao je izvještaje privremenih upravnika o finansijskom stanju i uslovima poslovanja u tim bankama, te je ocijenjeno da je dalji nastavak poslovanja Atlas banke moguć uz dokapitalizaciju, dok je finansijsko stanje Invest banke Montenegro negativno, te joj je oduzeta dozvola za rad i otvoren stečajni postupak.

N.D.L.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.