Standard.

četvrtak jun 13

Prodaju se hotel Sidro u Baru i Piva u Plužinama

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte danas je, na XVII sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, dao saglasnost Zahtjev Luke Bar AD – Bar za prodaju 100 odsto udjela…

32 hits

četvrtak jun 13

Montenegro airlines za Standard: Prevezli smo jednog putnika do Moskve ali vratili njih 90 u Crnu Goru!

Na letu iz Tivta za Moskvu nedavno je letjela samo jedna osoba. U Montenegro airlinesu, kako je saopšteono portalu Standard, nijednog trenutka nijesu pomislili da otkažu let iako su do…

106 hits

četvrtak jun 13

Agencija koja šalje radnike u Njemačku dobila 100.000 eura

Zavod za zapošljavanje Crne Gore donio je krajem aprila odluku o izboru ponuđača i finansiranju programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, kojim je podijeljeno 429.952,67 eura, pri čemu je najviše novca…

44 hits

četvrtak jun 13

Keković: Inicijativa protiv neradne nedjelje nekorektna

Inicijativa koju je Unija poslodavaca najavila da će uputiti Ustavnom sudu radi ispitivanja Zakona o unutrašnjoj trgovini zbog uvođenja neradne nedjelje u trgovini je vrlo nekorektan potez, ocijenio je generalni…

28 hits

 
 
 
 
subota, 13 april 2019 08:59

Žugić poručio: Uprkos stečaju u Atlas banci bankarski sektor visoko likvidan

Crnogorski bankarski sektor karakterišu visok koeficijent solventnosti, visoka likvidnost i dalji pad nekvalitetnih kredita, uprkos činjenici da su dvije banke u stečaju.To je saopštio guverner CBCG Radoje Žugić, u Vašingtonu, na sastanku sa šefom misije MMF-a za Crnu Goru Srikantom Šesadrijem.

Kako je saopšteno iz CBCG na sastanku je predstavljen makroekonomski ambijent u Crnoj Gori.

Na sastanku je naglašeno da su buduće aktivnosti CBCG usmjerene na njeno institucionalno jačanje, kroz poboljšanje kapaciteta okvira za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, implementaciju procjene vrijednosti aktive banaka i rad na unapređenju sistema plaćanja.

Ministar finansija Darko Radunović je apostrofirao smanjenje budžetskog deficita u 2018. godini u odnosu na prethodnu godinu i posvećenost nastavku implementacije mjera fiskalne konsolidacije.

Posebno je diskutovano o reformama poreske politike i jačanju okvira za implementaciju javno-privatnih partnerstava.

CBCG je potpisala memorandum o razumijevanju sa Narodnom bankom Ukrajine kojim se stvaraju uslovi za dalje unapređenje saradnje, posebno u oblasti preventive pranja novca.

Radunović i Žugić učestvuje na proljećnom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

Delegacija se sastala sa više visokih zvaničnika ove dvije institucije, kao i sa predstavnicima međunarodskih bankarskih institucija u vezi sa strategijom upravljanja javnim dugom u naredne dvije godine, međunarodnim investitorima i rejting agencijama.

Delegacija Crne Gore se sastala i sa menadžmentom Centra za finansijsku izvrnost (CEF) povodom preuzimanja predsjedavanja ovom organizacijom u narednih godinu dana.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.