Standard.

srijeda maj 22

Rastu plate i penzije, ali i javni dug: Ove godine obaramo rekord u turizmu, a počinje sa radom i najbolji…

Majski referendum 2006. donio nam je nezavisnost, ali i mnogo veću odgovornost kada je u pitanju razvoj države i poboljšanje života građana. Prosječna plata je od 2006. do danas duplirana,…

84 hits

srijeda maj 22

Ovako će izgledati nova novčanica od 100 eura

Evropska centralna banka predstavila je u Frankfurtu novi izgled novčanica od 100 i 200 eura koje će biti u opticaju od 28. maja ove godine.

26 hits

utorak maj 21

Drugi blok više nije prioritet za EPCG

Izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja u ovom momentu nije prioritet za Elektroprivredu (EPCG) koja je ušla u veliki investicioni ciklus sa ciljem diversifikacije proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, prije…

41 hits

utorak maj 21

Apple će platiti preveliku cijenu američkih sankcija Huaveiju

Apple bi mogao imati velike probleme zbog stavljanja Huaveija na crnu listu Amerike.

37 hits

 
 
 
 
srijeda, 17 april 2019 12:15

Poreska uprava demantovala MANS: Radnicima CRBC-a se plate isplaćuju kvartalno ili polugodišnje

Radnicima kineske kompanije CRBC se zarade isplaćuju kvartalno ili na polugodišnjoj osnovu, a ne mjesečno kako tvrdi MANS saopšteno je u Poreskoj upravi Crne Gore.

"Naglašavamo da se iznosi prijavljeni od strane ovog obveznika u IOPPD obrascima, a kojepredstavnici NVO „MANS“ pominju kod zaposlenih kineskih državljanja, odnose na periodična primanja zaposlenih kineskih radnika, te ne predstavljaju mjesečna primanja istih", objasnili su u Poreskoj upravi Crne Gore.

Takođe, skrenuli su pažnju da Zakon o autoputu Bar-Boljare u članovima 17 i 18 propisuje da strani državljani zaposleni kod izvođača radova koji je angažovan na izgradnji autoputa ne plaćaju porez na dohodak fizičkih lica i doprinose za obavezno socijalno osiguranje po osnovu dohotka ostvarenog radom na igradnji autoputa.

"Ipak, bez obzira na ovu normu, poresku obavezu po osnovu zarada plaćaju u matičnoj zemlji – u konkretnom slučaju, u Narodnoj Republici Kini, shodno odredbama ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i ostala nerezidentna lica, što je u potpunostiu skladu sa međunarodnim standardima i pozitivnoj praksi u oblasti oporezivanja, odnosno sprečavanja dvostrukog oporezivanja", zaključili su u Poreskoj upravi.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.