Standard.

ponedjeljak avgust 19

Od EPCG se u budžet slilo 100 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Jovana

Ova i prošla godina među najuspješnijim su poslovnim godinama u istoriji Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), a ulaganjem više stotina miliona eura u izgradnju novih, te rekonstrukciju i modernizaciju postojećih izvora,…

43 hits

ponedjeljak avgust 19

Od ponoći benzin jeftiniji šest do sedam centi

Objavljeno u: Ekonomija

by Jovana

Eurosuper 95 i 98 od ponoći će biti jeftiniji šest do sedam centi, dok će cijena eurodizela ostati nepromijenjena, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

85 hits

ponedjeljak avgust 19

Povlašćenim proizvođačima struje isplaćeno osam miliona eura

Povlašćenim proizvođačima je, na ime podsticaja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora, u prvih sedam mjeseci ove godine isplaćeno 8,08 miliona eura, što je tri odsto više nego u…

100 hits

ponedjeljak avgust 19

Za otpremnine zainteresovano dvije hiljade radnika u javnom sektoru

Ukupno 1.153 zaposlenih ujavnom sektoru na centralnom i 826 na lokalnom nivou zainteresovanoje za sporazumni raskid radnog odnosa uz isplatu otpremnine, pokazale su ankete koje su, po nalogu Ministarstva javne…

123 hits

 
 
 
 
petak, 19 april 2019 07:39

U Meljinama treći put ukinut stečaj

Privredni sud ovlastio je stečajnog upravnika Meljine kompleksa Sašu Zejaka da preuzme sva ovlašćenja organa upravljanja kompanije odbjeglog biznismena Duška Kneževića, prenose Dnevne novine.

To je, kako se navodi u rješenju koje je potpisala sutkinja Milica Vlahović, urađeno radi sprečavanja promjene imovinskog položaja stečajnog dužnika i uništavanje poslovne dokumentacije.

“Sud je cijenio da postoji opasnost da stečajni dužnik otuđi imovinu, odnosno uništi dokumentaciju, budući da je utvrđeno da je blokiran na iznos 349.517 eura u trajanju od 845 dana”, ističe se u rješenju donijetom u utorak.

Prema ocjeni suda, uništavanje dokumentacije koja je važna za vođenje stečaja dovelo bi do ugrožavanja interesa povjerilaca.

Stečaj u kompaniju Meljine kompleks uveden je krajem januara, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao rješenja o otvaranju stečaja.

Zejak je do sada priznao 108.000 eura potraživanja.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.