Standard.

srijeda maj 22

Rastu plate i penzije, ali i javni dug: Ove godine obaramo rekord u turizmu, a počinje sa radom i najbolji…

Majski referendum 2006. donio nam je nezavisnost, ali i mnogo veću odgovornost kada je u pitanju razvoj države i poboljšanje života građana. Prosječna plata je od 2006. do danas duplirana,…

84 hits

srijeda maj 22

Ovako će izgledati nova novčanica od 100 eura

Evropska centralna banka predstavila je u Frankfurtu novi izgled novčanica od 100 i 200 eura koje će biti u opticaju od 28. maja ove godine.

26 hits

utorak maj 21

Drugi blok više nije prioritet za EPCG

Izgradnja drugog bloka Termoelektrane Pljevlja u ovom momentu nije prioritet za Elektroprivredu (EPCG) koja je ušla u veliki investicioni ciklus sa ciljem diversifikacije proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, prije…

41 hits

utorak maj 21

Apple će platiti preveliku cijenu američkih sankcija Huaveiju

Apple bi mogao imati velike probleme zbog stavljanja Huaveija na crnu listu Amerike.

36 hits

 
 
 
 
petak, 19 april 2019 07:39

U Meljinama treći put ukinut stečaj

Privredni sud ovlastio je stečajnog upravnika Meljine kompleksa Sašu Zejaka da preuzme sva ovlašćenja organa upravljanja kompanije odbjeglog biznismena Duška Kneževića, prenose Dnevne novine.

To je, kako se navodi u rješenju koje je potpisala sutkinja Milica Vlahović, urađeno radi sprečavanja promjene imovinskog položaja stečajnog dužnika i uništavanje poslovne dokumentacije.

“Sud je cijenio da postoji opasnost da stečajni dužnik otuđi imovinu, odnosno uništi dokumentaciju, budući da je utvrđeno da je blokiran na iznos 349.517 eura u trajanju od 845 dana”, ističe se u rješenju donijetom u utorak.

Prema ocjeni suda, uništavanje dokumentacije koja je važna za vođenje stečaja dovelo bi do ugrožavanja interesa povjerilaca.

Stečaj u kompaniju Meljine kompleks uveden je krajem januara, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao rješenja o otvaranju stečaja.

Zejak je do sada priznao 108.000 eura potraživanja.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.