Standard.

nedjelja decembar 15

Crnogorski paradoks: Aerodrome u zakup 30 godina dajemo za 100 miliona, a u Montenegro Airlines ulažemo 155 miliona eura?!

Ono što nijednoj crnogorskoj firmi nije pošlo za rukom nikada, jeste Montenegro Airlinesu. Sva dugovanja, koja su dostigla 85 miliona eura, biće im otplaćena. Vlada je odlučna da 155 miliona…

472 hits

subota decembar 14

Orlandić: Nijesam za koncesiju, ali poštovaćemo odluku Vlade

Objavljeno u: Ekonomija

by Lejla

Britanska avio-kompanija British Airways od naredne ljetnje sezone pokrenuće letove iz Londona do Podgorice. To je za Novu M potvrdio direktor Aerodroma Danilo Orlandić koji najavljuje i obnavljanje avio linije…

250 hits

subota decembar 14

Ni privreda, ni država nijesu spremni za elektronsku fiskalizaciju

Unija poslodavaca, Privredna komora i Montenegro biznis alijansa MBA pozdravljaju Vladinu odluku da do januara 2021. odloži primjenu elektronske fiskalizacije jer smatraju da u ovom momentu ni država ni privreda…

324 hits

petak decembar 13

Marković: Za projekte na sjeveru opredijeljeno više od 190 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Lejla

Vlada Crne Gore opredijelila je više od 190 miliona eura za projekte u opštinama na sjeveru i opštinama sa stepenom razvijenosti ispod državnog prosjeka, kazao je premijer Duško Marković.

428 hits

 
 
 
 
srijeda, 29 maj 2019 16:05

Potpisan Ugovor o ukidanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Monaka

Ugovor između Crne Gore i Kneževine Monako o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak, potpisali su danas ministar finansija, Darko Radunović i ministar unutrašnjih poslova Knjaževine Monako, Patrice Cellario, na marginama Ekonomskog foruma malih zemalja koji se održava u Bečićima, u organizaciji Privredne komore Crne Gore.

"Potpisivanju su prisustvovali Nj.K.V. Princ Albert od Monaka, predsjednik Privredne komore Crne Gore, Vlastimir Golubović i ministarka ekonomije, Dragica Sekulić. Navedeni ugovor ima za cilj da obezbijedi zaštitu rezidenata obje države ugovornice od dvostrukog oporezivanja koje destimulativno djeluje na međunarodno poslovanje i investiranje, da otkloni poreske barijere u razmjeni roba i usluga, kretanju lica i kapitala kao i transferu tehnologije i znanja i na taj način da stimuliše strana investiranja i obezbijedi pozitivna dejstva poreskih podsticaja", saopšteno je iz Ministarstva finasija. 

Takođe, zaključenjem ovog ugovora obezbijediće se pravni osnov za međunarodnu saradnju i razmjenu informacija o poreskim obveznicima, između poreskih organa Crne Gore i Monaka, radi efikasne borbe protiv poreske evazije.

Današnji događaj, potvrda je uspješnih ne samo partnerskih, već i prijateljskih veza između Crne Gore i Monaka, koje će se u narednom periodu bogatiti novim sadržajima, dodaje se u saopštenju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.