Standard.

četvrtak jun 13

Prodaju se hotel Sidro u Baru i Piva u Plužinama

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte danas je, na XVII sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, dao saglasnost Zahtjev Luke Bar AD – Bar za prodaju 100 odsto udjela…

29 hits

četvrtak jun 13

Montenegro airlines za Standard: Prevezli smo jednog putnika do Moskve ali vratili njih 90 u Crnu Goru!

Na letu iz Tivta za Moskvu nedavno je letjela samo jedna osoba. U Montenegro airlinesu, kako je saopšteono portalu Standard, nijednog trenutka nijesu pomislili da otkažu let iako su do…

104 hits

četvrtak jun 13

Agencija koja šalje radnike u Njemačku dobila 100.000 eura

Zavod za zapošljavanje Crne Gore donio je krajem aprila odluku o izboru ponuđača i finansiranju programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, kojim je podijeljeno 429.952,67 eura, pri čemu je najviše novca…

42 hits

četvrtak jun 13

Keković: Inicijativa protiv neradne nedjelje nekorektna

Inicijativa koju je Unija poslodavaca najavila da će uputiti Ustavnom sudu radi ispitivanja Zakona o unutrašnjoj trgovini zbog uvođenja neradne nedjelje u trgovini je vrlo nekorektan potez, ocijenio je generalni…

26 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 07:11

Banke za četiri mjeseca odobrile skoro tri milijarde eura kredita

Banke su u prva četiri mjeseca ove godine odobrile kredite od ukupno 2,95 milijardi eura, što je pad od 2,7 odsto na mjesečnom nivou, pokazuju podaci Centralne banke CBCG.

Iznos odobrenih kredita, kako se navodi u izvještaju, predstavlja porast od 4,3 odsto u poređenju sa prva četiri mjeseca prošle godine, pišu Dnevne novine.

Kada je riječ o depozitima oni su u aprilu, u odnosu na mart, pali 3,2 odsto i iznosili su 3,32 milijarde eura, dok su na godišnjem nivou porasli jedan odsto.

“Depoziti bilježe pad na mjesečnom nivou, jer je iz obuhvata ukupnih na kraju aprila isključena Atlas banka u stečaju. Ukoliko se ti depoziti izuzmu iz ukupnih u martu, onda su depoziti ostalih banaka u aprilu zabilježili rast od 2,4 odsto na mjesečnom nivou”, objasnili su u CBCG.

Oni su dodali da bi, ukoliko se depoziti Atlas banke izuzmu iz ukupnih u aprilu, rast ušteđevine na nivou bankarskog sistema na godišnjem nivou iznosio 7,6 odsto.

“Oročeni depoziti činili su 32,3 odsto ukupnih, a oni po viđenju 67,6 odsto. U strukturi oročenih najveće učešće imali su oni ročnosti od tri mjeseca do jedne godine, 45,4 odsto, dok su depoziti ročnosti od jedne do tri godine činili 37,3 odsto”, navodi se u izvještaju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.