Standard.

petak avgust 23

Otpremnine u javnom sektoru od 1.050 eura za radnike, do 16.500 za funkcionere

Zaposleni u javnom sektoru koji se prijave za sporazumni prekid radnog odnosa mogu računati na otpremnine od 1.050 do 16.490 eura, u zavisnosti od godina radnog staža i pozicije koju…

331 hits

petak avgust 23

Do stupanja na snagu novog zakona kusura u sitnim apoenima nema

Zakonski osnov koji bi inspekciji omogućio kažnjavanje vlasnika trgovina u kojima se kupcima ne vraća kompletan kusur, odnosno iznosi od jednog ili dva centa, za sada ne postoji zbog čega…

190 hits

petak avgust 23

Od turizma ove godine 1,1 milijarda eura

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović kazao je da misli da će ukupni prihodi od turizma do kraja godine biti između 1,1 i 1,15 milijardi eura.

175 hits

četvrtak avgust 22

Od početka godine uvezeno 108 miliona eura nafte i naftnih derivata

Crna Gora je od početka godine uvezla više od 185.712 tona nafte i naftnih derivata u vrijednosti od 108,33 miliona eura, saopšteno je Dnevnim novinama u Upravi carina.

405 hits

 
 
 
 
četvrtak, 13 jun 2019 07:11

Banke za četiri mjeseca odobrile skoro tri milijarde eura kredita

Banke su u prva četiri mjeseca ove godine odobrile kredite od ukupno 2,95 milijardi eura, što je pad od 2,7 odsto na mjesečnom nivou, pokazuju podaci Centralne banke CBCG.

Iznos odobrenih kredita, kako se navodi u izvještaju, predstavlja porast od 4,3 odsto u poređenju sa prva četiri mjeseca prošle godine, pišu Dnevne novine.

Kada je riječ o depozitima oni su u aprilu, u odnosu na mart, pali 3,2 odsto i iznosili su 3,32 milijarde eura, dok su na godišnjem nivou porasli jedan odsto.

“Depoziti bilježe pad na mjesečnom nivou, jer je iz obuhvata ukupnih na kraju aprila isključena Atlas banka u stečaju. Ukoliko se ti depoziti izuzmu iz ukupnih u martu, onda su depoziti ostalih banaka u aprilu zabilježili rast od 2,4 odsto na mjesečnom nivou”, objasnili su u CBCG.

Oni su dodali da bi, ukoliko se depoziti Atlas banke izuzmu iz ukupnih u aprilu, rast ušteđevine na nivou bankarskog sistema na godišnjem nivou iznosio 7,6 odsto.

“Oročeni depoziti činili su 32,3 odsto ukupnih, a oni po viđenju 67,6 odsto. U strukturi oročenih najveće učešće imali su oni ročnosti od tri mjeseca do jedne godine, 45,4 odsto, dok su depoziti ročnosti od jedne do tri godine činili 37,3 odsto”, navodi se u izvještaju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.