Standard.

nedjelja novembar 17

U Crnoj Gori 25 000 žiranata: garantuju za 428 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Skoro 25.000 građana Crne Gore opterećeni su kao žiranti za kredite fizičkih lica u ukupnoj vrijednosti od 428,8 miliona eura, piše Dan.

127 hits

subota novembar 16

Fabris: Da nijesmo imali euro, naš rast bio znatno sporiji

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Najbolji indikator očuvanog povjerenja u bankarski sistem predstavlja rast ukupnih depozita, koji su tokom prvih devet mjeseci ostvarili rast od 9,23 odsto, ukupan profit poslovnih banaka iznosi 48,6 miliona eura,…

322 hits

subota novembar 16

Cijena eurodizela na regionalnom prosjeku

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

271 hits

 
 
 
 
petak, 05 jul 2019 09:25

Poreskoj upravi i direktoru Miomiru M. Mugoši dodijeljena evropska nagrada u oblasti javnih finansija i državne uprave

Evropsko udruženje menadžera-Direkcija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope dodijelila je Poreskoj upravi Crne Gore i direktoru Miomiru M. Mugoši priznanje za rezultate postignute u 2018. godini u kategoriji javnih finansija i državne uprave.

Priznanje je dodijeljeno zbog odličnih rezultata postignutih u sprovođenju reforme Poreske uprave, naplati javnih prihoda i povećanju stepena poštovanja poreskih propisa, te jačanja saradnje na nivou poreskih uprava regiona, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Obraćajući se na ceremoniji dodjele priznanja održanoj u Sarajevu direktor Mugoša saopštio je da činjenica da se napori Poreske uprave Crne Gore prepoznaju na međunarodnom nivou daje afirmativna i podsticajna, ali svakako i povećava odgovornost za dalje ulaganje u razvoj Poreske uprave u skladu sa strateškim opredjeljenjima iste i dobrom međunarodnom praksom.

IMG e31ccd3481c97d4730d7dad61ccc5fd0 V

Istakao je značaj još bliže regionalne saradnje, ne samo radi razmjene informacija i iskustava već i radi uspostavljanja jedinstvenog pristupa u suočavanju sa zajedničkim izazovima, kao što je borba protiv sive ekonomije i poreskih utaja, pozdravivši uspostavljene bilateralne i multilateralne odnose sa poreskim upravama Zapadnog Balkana.

Zaključio je da Poresku upravu očekuju još intenzivnije aktivnosti na daljoj realizaciji sveobuhvatne reforme Poreske uprave Crne Gore, koje obuhvataju osavremenjavanje poslovnih procesa i ulaganje u informacione tehnologije, sve u cilju uspostavljanja moderne poreske administracije koja može odgovoriti na zahtjeve tržišta i obezbijediti visok stepen naplate javnih prihoda.

Nezavisno Udruženje menadžera osnovano je 1995. godine u Zenici i bavi se selekcijom najuspješnijih predstavnika biznisa i uprave na osnovu rezultata, dostignuća i rejtinga istih. Ceremoniji dodjele priznanja prethodio je 40. međunarodni biznis forum sa temom „Regionalna privredna saradnja i razvoj'', na kojem je učešće uzeo i menadžment Poreske uprave Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Posljednji put izmijenjeno petak, 05 jul 2019 09:30

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.