Standard.

utorak jul 23

Ministar Nuhodžić polaznicima Policijske akademije: Budite dostojni uniforme koju nosite

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je danas XI generaciji polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji su završili obrazovni program policajac/ka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu da budu dostojni uniforme koju…

102 hits

utorak jul 23

Mamula izuzetan primjer turističke valorizacije kulturne baštine

Transformacija ostrva Lastavica i utvrđenja Mamula uz minimalne intervencije i očuvanje istorijske i arhitektonske autentičnosti i integriteta lokaliteta, te uvođenje hotelskih sadržaja uz upotrebu ekoloških i održivih metoda osnovne su…

119 hits

utorak jul 23

Katnić na čelu Podgoričke banke, promjene kreću na jesen 2020. godine

Societe Generale Montenegro banka od danas zvanično ne postoji u Crnoj Gori. Novi naziv Podgorička banka imaće sve dok se u potpunosti ne spoji sa CKB banko, a to se…

380 hits

utorak jul 23

Čanović: Za komunalije naplaćeno pola miliona eura

U Ministarstvu turizma i održivog razvoja zadovoljni su sprovođenjem zakona o legalizaciji bespravnih objekata, imajući u vidu da je podnesena 51 hiljada zahtjeva, a da ima 60 hiljada nelegalnih priključaka…

136 hits

 
 
 
 
petak, 05 jul 2019 09:25

Poreskoj upravi i direktoru Miomiru M. Mugoši dodijeljena evropska nagrada u oblasti javnih finansija i državne uprave

Evropsko udruženje menadžera-Direkcija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope dodijelila je Poreskoj upravi Crne Gore i direktoru Miomiru M. Mugoši priznanje za rezultate postignute u 2018. godini u kategoriji javnih finansija i državne uprave.

Priznanje je dodijeljeno zbog odličnih rezultata postignutih u sprovođenju reforme Poreske uprave, naplati javnih prihoda i povećanju stepena poštovanja poreskih propisa, te jačanja saradnje na nivou poreskih uprava regiona, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Obraćajući se na ceremoniji dodjele priznanja održanoj u Sarajevu direktor Mugoša saopštio je da činjenica da se napori Poreske uprave Crne Gore prepoznaju na međunarodnom nivou daje afirmativna i podsticajna, ali svakako i povećava odgovornost za dalje ulaganje u razvoj Poreske uprave u skladu sa strateškim opredjeljenjima iste i dobrom međunarodnom praksom.

IMG e31ccd3481c97d4730d7dad61ccc5fd0 V

Istakao je značaj još bliže regionalne saradnje, ne samo radi razmjene informacija i iskustava već i radi uspostavljanja jedinstvenog pristupa u suočavanju sa zajedničkim izazovima, kao što je borba protiv sive ekonomije i poreskih utaja, pozdravivši uspostavljene bilateralne i multilateralne odnose sa poreskim upravama Zapadnog Balkana.

Zaključio je da Poresku upravu očekuju još intenzivnije aktivnosti na daljoj realizaciji sveobuhvatne reforme Poreske uprave Crne Gore, koje obuhvataju osavremenjavanje poslovnih procesa i ulaganje u informacione tehnologije, sve u cilju uspostavljanja moderne poreske administracije koja može odgovoriti na zahtjeve tržišta i obezbijediti visok stepen naplate javnih prihoda.

Nezavisno Udruženje menadžera osnovano je 1995. godine u Zenici i bavi se selekcijom najuspješnijih predstavnika biznisa i uprave na osnovu rezultata, dostignuća i rejtinga istih. Ceremoniji dodjele priznanja prethodio je 40. međunarodni biznis forum sa temom „Regionalna privredna saradnja i razvoj'', na kojem je učešće uzeo i menadžment Poreske uprave Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Posljednji put izmijenjeno petak, 05 jul 2019 09:30

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.