Standard.

nedjelja novembar 17

U Crnoj Gori 25 000 žiranata: garantuju za 428 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Skoro 25.000 građana Crne Gore opterećeni su kao žiranti za kredite fizičkih lica u ukupnoj vrijednosti od 428,8 miliona eura, piše Dan.

112 hits

subota novembar 16

Fabris: Da nijesmo imali euro, naš rast bio znatno sporiji

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Najbolji indikator očuvanog povjerenja u bankarski sistem predstavlja rast ukupnih depozita, koji su tokom prvih devet mjeseci ostvarili rast od 9,23 odsto, ukupan profit poslovnih banaka iznosi 48,6 miliona eura,…

309 hits

subota novembar 16

Cijena eurodizela na regionalnom prosjeku

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

259 hits

 
 
 
 
subota, 06 jul 2019 10:30

Inspektorima i policajcima će u borbi protiv sive ekeonomije ove godine pomagati i 190 visokoškolaca

Crna Gora je odlučna da sivu ekonomiju svede na minimum! Tome svjedoči i novi program Zavoda za zapošljavanje kojim je 190 visokoškolaca angažovano sezone tokom kao pomoć službenicima Poreske uprave, Uprave za inspekcijske poslove, Uprave policije i Uprave carina. Program je počeo prije mjesec dana, a od 190 visokoškolaca, veliki broj ima šansu i da dobije stalno zaposlenje u pomenutim upravama.

Odziv viskoškolaca je premašio očekivanja, ali samo najbolje rangirani kandidati, nakon obuke, dobili su posao.

Primjera radi čak 100 kandidata bilo je zainteresovano za rad u Upravi policije, ali je na kraju nakon obuke 40 najboljih zadržano. Oni će raditi do kraja ljetnje sezone.

Najviše visokoškolaca je zadržano za pružanje tehničke podrške i pomoći službenicima u Poreskoj upravi - njih 80. U Upravi za inspekcijske poslove bilo je mjesta za njih 60, a u Upravi carina za 10 osoba.

Mjesečna zarada, u neto iznosu, biće im 300 eura, a za one koji se pokažu najbolji postoji mogućnost stalnog zaposlenja.

"Tokom prethodnih godina 56 lica po okončanju programa nastavilo je s radom u Poreskoj upravi, od čega je čak 26 zasnovalo radni odnos na neodređeno, dok je 30 lica angažovano po osnovu ugovora o radu. Program je prepoznat kao prilika da mladi se upoznaju sa radnim procesima u Poreskoj upravi, te da porepoznaju lične i stručne afinitete za rad u ovoj instituciji koja zauzima važno mjesto u sistemu državne uprave", saopštio je ranije direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Posljednji put izmijenjeno subota, 06 jul 2019 10:23

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.