Standard.

utorak jul 23

Ministar Nuhodžić polaznicima Policijske akademije: Budite dostojni uniforme koju nosite

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je danas XI generaciji polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji su završili obrazovni program policajac/ka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu da budu dostojni uniforme koju…

95 hits

utorak jul 23

Mamula izuzetan primjer turističke valorizacije kulturne baštine

Transformacija ostrva Lastavica i utvrđenja Mamula uz minimalne intervencije i očuvanje istorijske i arhitektonske autentičnosti i integriteta lokaliteta, te uvođenje hotelskih sadržaja uz upotrebu ekoloških i održivih metoda osnovne su…

111 hits

utorak jul 23

Katnić na čelu Podgoričke banke, promjene kreću na jesen 2020. godine

Societe Generale Montenegro banka od danas zvanično ne postoji u Crnoj Gori. Novi naziv Podgorička banka imaće sve dok se u potpunosti ne spoji sa CKB banko, a to se…

370 hits

utorak jul 23

Čanović: Za komunalije naplaćeno pola miliona eura

U Ministarstvu turizma i održivog razvoja zadovoljni su sprovođenjem zakona o legalizaciji bespravnih objekata, imajući u vidu da je podnesena 51 hiljada zahtjeva, a da ima 60 hiljada nelegalnih priključaka…

130 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 15:42

NLB banka dobitnica nagrade za najbolju banku

NLB banka dobitnica je nagrade Najbolja banka u Crnoj Gori 2019, koju dodjeljuje finansijski magazin Euromoney.

Nagradu je na ceremoniji u Londonu glavnom izvršnom direktoru banke Martinu Leberleu uručila Lucy Fitz George-Parker, jedna od urednica magazina.

NLB banka je, kako su kazali njeni predstavnici, tokom višedecenijskog poslovanja u Crnoj Gori kao sistemska banka izgradila poziciju pouzdanog i odgovornog partnera sa prepoznatljivim kvalitetom usluge.

U banci smatraju da je nagrada potvrda da je NLB, i van Crne Gore, prepoznata kao kredibilan finansijski partner građanima i privredi, kao i da pruža snažnu podršku razvoju sredine u kojoj posluje.

Euromoney NLB Banka najbolja u Crnoj Gori 1

Leberle je kazao da su u banci ponosni na to značajno priznanje, koje potvrđuje njen dugoročni cilj da bude najbolja u Crnoj Gori.

„Vrijedno smo radili na ostvarivanju tog cilja fokusirajući se na optimizaciju procesa i prodajnih kanala banke u cilju pružanja jedinstvenog korisničkog iskustva i zadovoljstva klijenata. Sve što smo radili doprinijelo je i ostvarenju najboljeg finansijskog rezultata u prošloj godini od kada je NLB većinski vlasnik, a trend pozitivnog poslovanja bilježimo već petu godinu zaredom“, kazao je Leberle.

On je dodao da je dobar rezultat omogućio banci da zadrži lidersku poziciju na tržištu i ostane cijenjeni brend u Crnoj Gori.

„Ovaj rezultat ne bi bio moguć bez velikog zalaganja svih zaposlenih, ali i snažne podrške NLB grupe, koja posvećeno gradi poziciju finansijskog i bankarskog eksperta u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je Leberle.

Euromoney je NLB grupu nagradio da još tri nagrade – za najbolju banku u Śevernoj Makedoniji i Sloveniji, kao i za najbolju tranformaciju banke u centralnoji i istočnoj Evropi.

 

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima se osim finansijskih pokazatelja, uzimaju u obzir tržišna pozicija, inovacije, istraživanja, nove usluge, sistem upravljanja i profesionalnost zaposlenih u finansijskim institucijama.

Konačnu odluku o dobitnicima nagrada donosi urednički tim magazina, sastavljen od novinara i izvještača specijalizovanih za regione i oblasti koje se nagrađuju. Ključni kriterijum za dodjelu nagrade su unapređenja sprovedena u prethodnih godinu.

Londonski magazin Euromoney pripada grupi svjetski najuticajnijih finansijskih časopisa, koji objavljuje globalne informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima još od 1969. godine.

Euromoney od 1992. godine dodjeljuje nagrade za izvrsnost, a ove godine je primio skoro hiljadu prijava od banaka u programu nagrađivanja koji pokriva 20 globalnih, 50 regionalnih nagrada te nagrada za najbolju banku u skoro 100 zemalja.

Priznanje Banka godine, koje časopis dodjeljuje, smatra se jednim od najprestižnijih u oblasti finansija i bankarstva.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 11 jul 2019 15:55

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.