Standard.

nedjelja novembar 17

U Crnoj Gori 25 000 žiranata: garantuju za 428 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Skoro 25.000 građana Crne Gore opterećeni su kao žiranti za kredite fizičkih lica u ukupnoj vrijednosti od 428,8 miliona eura, piše Dan.

120 hits

subota novembar 16

Fabris: Da nijesmo imali euro, naš rast bio znatno sporiji

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Najbolji indikator očuvanog povjerenja u bankarski sistem predstavlja rast ukupnih depozita, koji su tokom prvih devet mjeseci ostvarili rast od 9,23 odsto, ukupan profit poslovnih banaka iznosi 48,6 miliona eura,…

316 hits

subota novembar 16

Cijena eurodizela na regionalnom prosjeku

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

265 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 jul 2019 15:42

NLB banka dobitnica nagrade za najbolju banku

NLB banka dobitnica je nagrade Najbolja banka u Crnoj Gori 2019, koju dodjeljuje finansijski magazin Euromoney.

Nagradu je na ceremoniji u Londonu glavnom izvršnom direktoru banke Martinu Leberleu uručila Lucy Fitz George-Parker, jedna od urednica magazina.

NLB banka je, kako su kazali njeni predstavnici, tokom višedecenijskog poslovanja u Crnoj Gori kao sistemska banka izgradila poziciju pouzdanog i odgovornog partnera sa prepoznatljivim kvalitetom usluge.

U banci smatraju da je nagrada potvrda da je NLB, i van Crne Gore, prepoznata kao kredibilan finansijski partner građanima i privredi, kao i da pruža snažnu podršku razvoju sredine u kojoj posluje.

Euromoney NLB Banka najbolja u Crnoj Gori 1

Leberle je kazao da su u banci ponosni na to značajno priznanje, koje potvrđuje njen dugoročni cilj da bude najbolja u Crnoj Gori.

„Vrijedno smo radili na ostvarivanju tog cilja fokusirajući se na optimizaciju procesa i prodajnih kanala banke u cilju pružanja jedinstvenog korisničkog iskustva i zadovoljstva klijenata. Sve što smo radili doprinijelo je i ostvarenju najboljeg finansijskog rezultata u prošloj godini od kada je NLB većinski vlasnik, a trend pozitivnog poslovanja bilježimo već petu godinu zaredom“, kazao je Leberle.

On je dodao da je dobar rezultat omogućio banci da zadrži lidersku poziciju na tržištu i ostane cijenjeni brend u Crnoj Gori.

„Ovaj rezultat ne bi bio moguć bez velikog zalaganja svih zaposlenih, ali i snažne podrške NLB grupe, koja posvećeno gradi poziciju finansijskog i bankarskog eksperta u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je Leberle.

Euromoney je NLB grupu nagradio da još tri nagrade – za najbolju banku u Śevernoj Makedoniji i Sloveniji, kao i za najbolju tranformaciju banke u centralnoji i istočnoj Evropi.

 

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima se osim finansijskih pokazatelja, uzimaju u obzir tržišna pozicija, inovacije, istraživanja, nove usluge, sistem upravljanja i profesionalnost zaposlenih u finansijskim institucijama.

Konačnu odluku o dobitnicima nagrada donosi urednički tim magazina, sastavljen od novinara i izvještača specijalizovanih za regione i oblasti koje se nagrađuju. Ključni kriterijum za dodjelu nagrade su unapređenja sprovedena u prethodnih godinu.

Londonski magazin Euromoney pripada grupi svjetski najuticajnijih finansijskih časopisa, koji objavljuje globalne informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima još od 1969. godine.

Euromoney od 1992. godine dodjeljuje nagrade za izvrsnost, a ove godine je primio skoro hiljadu prijava od banaka u programu nagrađivanja koji pokriva 20 globalnih, 50 regionalnih nagrada te nagrada za najbolju banku u skoro 100 zemalja.

Priznanje Banka godine, koje časopis dodjeljuje, smatra se jednim od najprestižnijih u oblasti finansija i bankarstva.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 11 jul 2019 15:55

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.