Standard.

nedjelja decembar 08

Biljana Jakić: Državna pomoć MA biće izazov u pregovorima

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Slučaj državne pomići Montenegro Airlinesu nije bio uslov za otvaranje Poglavlja 8, ali će to svakako biti izazov u pregovorima sa EU, kazala je za TVCG Biljana Jakić, generalna direktorica…

405 hits

subota decembar 07

Čanović: Od 51.000 podnijetih, obrađeno više od 33.000 zahtjeva za legalizaciju

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

U onim opštinama u kojima je i zvanično evidentiran najveći broj bespravnih objekata podnijet je najveći broj zahtjeva za legalizaciju, kaže za Vikend novine Marko Čanović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

587 hits

ponedjeljak decembar 09

Zaposleno 11.595 domaćih sezonaca

Od početka godine do kraja septembra na sezonskim poslovima širom Crne Gore bilo je zaposleno 11.595 isključivo domaćih radnika, pokazatelji su Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, pišu Dnevne novine.

275 hits

ponedjeljak decembar 09

Zaposleno 11.595 domaćih sezonaca

Objavljeno u: Ekonomija

ponedjeljak decembar 09

Ima prostora da se još stegne kaiš: Smanjiti budžetska izdavanja za službena putovanja, gorivo i reprezentaciju

Ima prostora da se smanje takozvani neproduktivni troškovi u budžetu – za službena putovanja, gorivo, reprezentaciju, smatraju i u vlasti i u opoziciji. Vlada prilikom koncipiranja budžeta smanjuje malo po…

333 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 14:19

Ministar Nuhodžić polaznicima Policijske akademije: Budite dostojni uniforme koju nosite

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je danas XI generaciji polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji su završili obrazovni program policajac/ka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu da budu dostojni uniforme koju nose.

“Uvjeren sam da ste danas, posle dvogodišnjeg obrazovanja, izašli sa pređenim lekcijama o vještinama koje morate imati, da bi ste se bavili izuzetno teškim profesionalnim pozivom.

Vještinama zasnovanim na evropskim standardima, a koji garantuju poštovanje osnovnih vrijednosti demokratije i vladavine prava, ljudskih prava, razvijanje odnosa otvorenosti prema zajednici, kulturnim, društvenim i drugim promjenama, koje su svakodnevne, a koje ćete, uvjeren sam, znati pratiti.

Odabrali ste častan i odgovoran poziv koji će vas svakodnevno stavljati na brojna iskušenja, ali, vjerujem, da ćete znati da se sa njima uspješno suočite, kako bi u punom smislu te riječi bili oličenje čuvara zakona svoje države.

Vjerujem da nisu izostale ni životne lekcije o humanosti, požrtvovanju i privilegiji da  profesionalno služite svojoj državi i njenim građanima.

Ono što je, ipak, najvažnije je da ćemo svršenim akademcima, i ove generacije, obezbijediti odrađivanje pripravničkog staža u Upravi policije i angažmane shodno dosadašnjoj praksi.

Na kraju, pred vama je ozbiljna karijera, ali i prilika da pokažete  da  ste  sazreli  i da ste prošli sve lekcije: o posvećenosti profesionalnom izboru koji ste napravili; o odanosti svojoj državi, da budete profesionalni policajci, a to je posao koji traži  odricanja, ali, prije svega, traži da budete dostojni uniforme koju ćete nositi." saopštio je ministar Nuhodžić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.