Standard.

subota avgust 17

Crna Gora od ulaska u NATO obara turističke rekorde

Crna Gora od ulaska u NATO, 2017. obara turističke rekorde i bilježi značajan rast turista iz država saveznica, saopštila je Vlada na svom Twitter nalogu.

9 hits

subota avgust 17

Danas isplata materijalnih davanja

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za jul počeće danas, najavljeno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

5 hits

subota avgust 17

MMF: Zemlje regiona broje 20 miliona ljudi, zajedničko tržište donijelo bi 17 milijardi eura BDP-a

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Prema analizama MMF-a i Svjetske banke, regionalne integracije u ekonomskom smislu i jedinstveno tržište u regionu donijeli bi godišnji rast veći od četiri posto, a na kraju i nominalno veći…

6 hits

subota avgust 17

Uz bulevar od Podgorice prema Tuzima planirane biciklističke staze i trotoari

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Uprava za saobraćaj je sa kompanijom Bemax potpisala ugovor za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Tuzi, koja podrazumijeva izgradnju bulevara na potezu od raskrsnice sa stočnom pijacom do…

8 hits

 
 
 
 
utorak, 23 jul 2019 14:19

Ministar Nuhodžić polaznicima Policijske akademije: Budite dostojni uniforme koju nosite

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je danas XI generaciji polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji su završili obrazovni program policajac/ka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu da budu dostojni uniforme koju nose.

“Uvjeren sam da ste danas, posle dvogodišnjeg obrazovanja, izašli sa pređenim lekcijama o vještinama koje morate imati, da bi ste se bavili izuzetno teškim profesionalnim pozivom.

Vještinama zasnovanim na evropskim standardima, a koji garantuju poštovanje osnovnih vrijednosti demokratije i vladavine prava, ljudskih prava, razvijanje odnosa otvorenosti prema zajednici, kulturnim, društvenim i drugim promjenama, koje su svakodnevne, a koje ćete, uvjeren sam, znati pratiti.

Odabrali ste častan i odgovoran poziv koji će vas svakodnevno stavljati na brojna iskušenja, ali, vjerujem, da ćete znati da se sa njima uspješno suočite, kako bi u punom smislu te riječi bili oličenje čuvara zakona svoje države.

Vjerujem da nisu izostale ni životne lekcije o humanosti, požrtvovanju i privilegiji da  profesionalno služite svojoj državi i njenim građanima.

Ono što je, ipak, najvažnije je da ćemo svršenim akademcima, i ove generacije, obezbijediti odrađivanje pripravničkog staža u Upravi policije i angažmane shodno dosadašnjoj praksi.

Na kraju, pred vama je ozbiljna karijera, ali i prilika da pokažete  da  ste  sazreli  i da ste prošli sve lekcije: o posvećenosti profesionalnom izboru koji ste napravili; o odanosti svojoj državi, da budete profesionalni policajci, a to je posao koji traži  odricanja, ali, prije svega, traži da budete dostojni uniforme koju ćete nositi." saopštio je ministar Nuhodžić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.