Standard.

nedjelja decembar 15

Crnogorski paradoks: Aerodrome u zakup 30 godina dajemo za 100 miliona, a u Montenegro Airlines ulažemo 155 miliona eura?!

Ono što nijednoj crnogorskoj firmi nije pošlo za rukom nikada, jeste Montenegro Airlinesu. Sva dugovanja, koja su dostigla 85 miliona eura, biće im otplaćena. Vlada je odlučna da 155 miliona…

484 hits

subota decembar 14

Orlandić: Nijesam za koncesiju, ali poštovaćemo odluku Vlade

Objavljeno u: Ekonomija

by Lejla

Britanska avio-kompanija British Airways od naredne ljetnje sezone pokrenuće letove iz Londona do Podgorice. To je za Novu M potvrdio direktor Aerodroma Danilo Orlandić koji najavljuje i obnavljanje avio linije…

258 hits

subota decembar 14

Ni privreda, ni država nijesu spremni za elektronsku fiskalizaciju

Unija poslodavaca, Privredna komora i Montenegro biznis alijansa MBA pozdravljaju Vladinu odluku da do januara 2021. odloži primjenu elektronske fiskalizacije jer smatraju da u ovom momentu ni država ni privreda…

332 hits

petak decembar 13

Marković: Za projekte na sjeveru opredijeljeno više od 190 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Lejla

Vlada Crne Gore opredijelila je više od 190 miliona eura za projekte u opštinama na sjeveru i opštinama sa stepenom razvijenosti ispod državnog prosjeka, kazao je premijer Duško Marković.

436 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 avgust 2019 17:36

Hotel Kumbor počeo sa radom: Nedostatak radne snage ključni problem

Hotel Kumbor počeo sa radom: Nedostatak radne snage ključni problem Foto: Prtintscreen

Hotel Kumbor u istoimenom mjestu pored Herceg Novog primio je prvu grupu od 250 gostiju iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Poljske. Umjesto svečanog otvaranja, vlasnik Čedo Popović, je odlučio da što prije poćne sa radom.

"Hotel je građen po najvećim standardima, sa najboljim materijalima. On još uvijek nije ni završen, ali u svakom slučaju ta investicija će biti između 25 i 30 miliona eura. Sa sadržajem bi ovaj hotel mogao imati i pet zvjezdica" kazao je Popović za Info Biro.

Hotel Kumbor je izgrađen za oko godinu dana, kategorisan je sa četiri zvjezdice, na šest spratova, sa 230 soba i apartmana i velikom plažom.

q1

Printscreen

"Imamo ugovrene dolaske gostiju i očekujem da će hotel raditi do oktobra – novembra. Ovo je prva godina rada, ali računamo da zbog pozicije hotel može da radi duže", dodao je vlasnik Carina.

Nedostatak radne snage je ključni problem, rekao je Popović.

"Sjutra bih primio 100 ljudi svih profila i da nikome plata nije ispod 500 EUR, pa do 1,5 hiljada. Ovako, nekako se borimo sa našim starim radnicima koje dovodimo iz kompanije", rekao je on za Info Biro.

q4

Printscreen

Hotel se nalazi u neposrednoj blizini kompleksa Portonovi. To je treći hotel koji je za pet godina u Herceg Novom izgradila kompanija Carine.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.