Standard.

subota avgust 17

Crna Gora od ulaska u NATO obara turističke rekorde

Crna Gora od ulaska u NATO, 2017. obara turističke rekorde i bilježi značajan rast turista iz država saveznica, saopštila je Vlada na svom Twitter nalogu.

114 hits

subota avgust 17

Danas isplata materijalnih davanja

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Isplata materijalnih davanja iz socijalne i dječje zaštite za jul počeće danas, najavljeno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

111 hits

subota avgust 17

MMF: Zemlje regiona broje 20 miliona ljudi, zajedničko tržište donijelo bi 17 milijardi eura BDP-a

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Prema analizama MMF-a i Svjetske banke, regionalne integracije u ekonomskom smislu i jedinstveno tržište u regionu donijeli bi godišnji rast veći od četiri posto, a na kraju i nominalno veći…

111 hits

subota avgust 17

Uz bulevar od Podgorice prema Tuzima planirane biciklističke staze i trotoari

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Uprava za saobraćaj je sa kompanijom Bemax potpisala ugovor za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Tuzi, koja podrazumijeva izgradnju bulevara na potezu od raskrsnice sa stočnom pijacom do…

112 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 12 avgust 2019 17:36

Hotel Kumbor počeo sa radom: Nedostatak radne snage ključni problem

Hotel Kumbor počeo sa radom: Nedostatak radne snage ključni problem Foto: Prtintscreen

Hotel Kumbor u istoimenom mjestu pored Herceg Novog primio je prvu grupu od 250 gostiju iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske i Poljske. Umjesto svečanog otvaranja, vlasnik Čedo Popović, je odlučio da što prije poćne sa radom.

"Hotel je građen po najvećim standardima, sa najboljim materijalima. On još uvijek nije ni završen, ali u svakom slučaju ta investicija će biti između 25 i 30 miliona eura. Sa sadržajem bi ovaj hotel mogao imati i pet zvjezdica" kazao je Popović za Info Biro.

Hotel Kumbor je izgrađen za oko godinu dana, kategorisan je sa četiri zvjezdice, na šest spratova, sa 230 soba i apartmana i velikom plažom.

q1

Printscreen

"Imamo ugovrene dolaske gostiju i očekujem da će hotel raditi do oktobra – novembra. Ovo je prva godina rada, ali računamo da zbog pozicije hotel može da radi duže", dodao je vlasnik Carina.

Nedostatak radne snage je ključni problem, rekao je Popović.

"Sjutra bih primio 100 ljudi svih profila i da nikome plata nije ispod 500 EUR, pa do 1,5 hiljada. Ovako, nekako se borimo sa našim starim radnicima koje dovodimo iz kompanije", rekao je on za Info Biro.

q4

Printscreen

Hotel se nalazi u neposrednoj blizini kompleksa Portonovi. To je treći hotel koji je za pet godina u Herceg Novom izgradila kompanija Carine.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.