Standard.

nedjelja septembar 22

Crnogorci zimi putuju do Kariba, Kube, Emirata…

Plovidbe na velikim brodovima, odnosno kruzerima, u cijelom svijetu, pa i u Crnoj Gori, doživljavaju procvat. I građani naše zemlje sve više biraju ovaj način odmora. Građani Crne Gore se…

226 hits

nedjelja septembar 22

Sezona duža, znatno više gostiju iz Zapadne Evrope i Skandinavije

Rast prihoda od turizma, prije svega od boravišne takse i prometa, koji bilježimo već više od deceniju, na naše zadovoljstvo, zadržao se i u ovoj godini, budući da su oboreni…

166 hits

nedjelja septembar 22

Pavićevićeva zemlja prodata za 85 eura po kvadratu

Imovina Zavoda za izgradnju Bara ZIB, firme iza koje stoji bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, polako se smanjuje. To se može zaključiti na osnovu dokumentacije Privrednog suda, u koju je…

255 hits

subota septembar 21

NAPOKON: Svi stubovi "čuda od mosta" na auto-putu Bar-Boljare biće spojeni do kraja naredne nedjelje

Najzahtjevniji objekat na budućem auto-putu Bar-Boljare - most Moračica biće spojen do kraja naredne nedjelje, potvrđeno je portalu Standard. 

1020 hits

 
 
 
 
utorak, 03 septembar 2019 07:35

Dug Vektre veći od 10,2, a Atlas grupe 6,24 miliona eura

Posljednjeg dana avgusta u Crnoj Gori su bili blokirani računi 17.646 kompanija, pokazuju novi podaci koje je objavila Centralna banka Crne Gore.

Na novom spisku sada se nalazi 16 kompanija manje nego na onom s kraja jula ove godine. Konkretno, na listi koju CBCG objavljuje mjesečno, u skladu sa Zakonom o platnom prometu, nalazi se 14.044 kompanije sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) Poreske uprave, te 3.602 firme koja je u registru CBCG, ali ne i u CRPS-u, pišu Dnevne novine.

Od kompanija iz CRPS-a, tokom jula je njih 266 dobilo zabranu korištenja sredstava sa vlastitog računa i devet van ovog spiska. Najveći iznos blokade novih kompanija sa liste je 6,24 miliona koliko se od 28. avgusta potražuje od Atlas grupe, kao i od društva Atlas invest.

Obje su u potpunosti vlasništvo osnivača Duška Kneževića, odbjeglog biznismena za kojim je još 26. februara raspisana Interpolova crvena potjernica, pošto ga Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je na čelu kriminalne organizacije koja se bavila pranjem novca, ucjenama i utajom poreza i doprinosa.

Slijedi Cijevna komerc sa blokadom od 751.869,17 eura, te podgorički City taxi sa potraživanjem od 571.547,13 eura.

Najveći dug do sada među onim kompanijama koje su upisane u CRPS i dalje ima podgorička kompanija Barać, čiji je iznos blokade 24,64 eura. Slijedi budvanski Begrad sa 17,96 miliona, pa Slobšar&Cok takođe iz Budve i dugom od 11,96 miliona eura. U pitanju su firme kojima su sredstva zamrznuta najmanje deset godina. Vektra Jakić biznismena Dragana Brkovića dostigla je dug od skoro 10,2 miliona za 1.026 dana blokade.

Opština Ulcinj je na kraju avgusta bila blokirana 47 dana, za iznos od 5,13 miliona eura, na osnovu spora koji je protiv nje dobila beogradska firma Rekreaturs, u kojoj kompanija Žarka Rakčevića Vile Oliva ima više od trećine akcija. Na ovoj listi u vrhu po dugovanjima je i dalje podgorička filma Limex koja je više od 19 godina u blokadi i “nakupila” je minus od 4,59 miliona eura, a slijedi Jugooceanija sa dugom od 1,38 miliona eura.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.