Standard.

nedjelja septembar 22

Crnogorci zimi putuju do Kariba, Kube, Emirata…

Plovidbe na velikim brodovima, odnosno kruzerima, u cijelom svijetu, pa i u Crnoj Gori, doživljavaju procvat. I građani naše zemlje sve više biraju ovaj način odmora. Građani Crne Gore se…

232 hits

nedjelja septembar 22

Sezona duža, znatno više gostiju iz Zapadne Evrope i Skandinavije

Rast prihoda od turizma, prije svega od boravišne takse i prometa, koji bilježimo već više od deceniju, na naše zadovoljstvo, zadržao se i u ovoj godini, budući da su oboreni…

172 hits

nedjelja septembar 22

Pavićevićeva zemlja prodata za 85 eura po kvadratu

Imovina Zavoda za izgradnju Bara ZIB, firme iza koje stoji bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, polako se smanjuje. To se može zaključiti na osnovu dokumentacije Privrednog suda, u koju je…

261 hits

subota septembar 21

NAPOKON: Svi stubovi "čuda od mosta" na auto-putu Bar-Boljare biće spojeni do kraja naredne nedjelje

Najzahtjevniji objekat na budućem auto-putu Bar-Boljare - most Moračica biće spojen do kraja naredne nedjelje, potvrđeno je portalu Standard. 

1027 hits

 
 
 
 
utorak, 03 septembar 2019 08:16

Još se ne zna kada će početi i koliko će koštati gradnja Jonsko-jadranskog gasovoda

Idejni projekat Jonsko-jadranskog gasovoda (IAP), koji će prolaziti i kroz Crnu Goru u fazi je izrade i trebalo bi da bude završen do septembra naredne godine, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva ekonomije.

Planirano je da ovaj gasovod poveže albanski grad Fieru sa Splitom, obezbjeđujući izvor snabdijevanja prirodnim gasom za Albaniju, Crnu Goru, jug Bosne i Hercegovine i Hrvatsku. 

Predstavnici ovog Vladinog resora nijesu mogli precizirati kada će gradnja kraka gasovoda kroz Crnu Goru otpočeti i kada bi gasovod mogao biti završen.

"Imajući u vidu kompleksnost projekta, kao i njegovu međunarodnu dimenziju neozbiljno bi bilo, u ovom trenutku, prognozirati konkretne datume početka radova i njegovog završetka. Međutim, moramo istaći da projekat se trenutno nalazi u planiranoj dinamici i da smo zadovoljni ne samo dinamikom dosadašnjih aktivnosti, koji su rezultat posvećenosti projektu svih zemalja kroz koje IAP prolazi, već i visokim kvalitetom do sada završenih aktivnosti – kazali su Pobjedi iz Ministarstva ekonomije. IAP je ogranak - jedan krak Transjadranskog gasovoda (TAP), koji je budući dio Transanadolijskog gasovoda (TANAP) i za njega je planirano da transportuje gas iz Turske preko Grčke i Albanije u Italiju. Transanadolijski gasovod, koji će dopremati prirodni gas iz Azerbejdžana preko Gruzije i Turske do Evrope, počeo je da radi prošle godine. 

Stepen realizacije Transjadranskog gasovoda je 88,2 odsto. Trenutno je u toku polaganje cijevi na podmorskoj dionici kroz Jadransko more u dužini od 105 kilometara, nakon čega cjevovod izlazi na kopno na jugu Italije – rekli su iz Ministarstva.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.