Standard.

nedjelja septembar 22

Crnogorci zimi putuju do Kariba, Kube, Emirata…

Plovidbe na velikim brodovima, odnosno kruzerima, u cijelom svijetu, pa i u Crnoj Gori, doživljavaju procvat. I građani naše zemlje sve više biraju ovaj način odmora. Građani Crne Gore se…

232 hits

nedjelja septembar 22

Sezona duža, znatno više gostiju iz Zapadne Evrope i Skandinavije

Rast prihoda od turizma, prije svega od boravišne takse i prometa, koji bilježimo već više od deceniju, na naše zadovoljstvo, zadržao se i u ovoj godini, budući da su oboreni…

172 hits

nedjelja septembar 22

Pavićevićeva zemlja prodata za 85 eura po kvadratu

Imovina Zavoda za izgradnju Bara ZIB, firme iza koje stoji bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, polako se smanjuje. To se može zaključiti na osnovu dokumentacije Privrednog suda, u koju je…

261 hits

subota septembar 21

NAPOKON: Svi stubovi "čuda od mosta" na auto-putu Bar-Boljare biće spojeni do kraja naredne nedjelje

Najzahtjevniji objekat na budućem auto-putu Bar-Boljare - most Moračica biće spojen do kraja naredne nedjelje, potvrđeno je portalu Standard. 

1027 hits

 
 
 
 
utorak, 03 septembar 2019 12:27

Orlandić: Svaki dan ćemo raditi kao da procesa koncesije i ima i nema

Orlandić Orlandić

Činjenica je da je Vlada objavila koncesioni akt, ali to ne znači da će stati investicije i unaprjeđenje usluge na aerodromima u Tivtu i Podgorici, naprtiv svakim danom ćemo raditi i bolje i više, ocijenio je direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić na radnom doručku sa novinarima.

"Mi svakodnevnom radimo na poboljšanju uslova i taj proces nije u koliziji sa odlukama Vlade. I da se postupak koncesije uspješno završi, u te prve tri godine izgradnja novih kapaciteta aerodroma ne može se završiti. U te tri godine ovdje neko mora da sleti, da turistička privreda ne ispašta, da hoteli budu značajno pounjeni i zbog toga što je naš osnivač donio odluku da ide u kocesiju nama ne pada da ne radimo i bolje i više. Ova država treba da ima nove sadražaje. Svaki dan ćemo raditi kao da procesa koncesije i ima i nema", rekao je Orlandić. 

On je naglasio i da je novi terminal 2 u Tivtu već donio velike koristi.

"Koštao je oko četiri miliona dolara, a već sljedeće sezone će biti isplaćen. Dakle, uradili smo doličan posao jer je povraćaj investicije za nepune dvije godine", dodao je on. 

Prema njegovim riječima od 2013. godine nije bilo ulaganja u aerodrome jer je tada broj putnika na godišnjem nivou iznosio 600.000.

"Naši aerodromi su pravljeni za taj broj putnika. Sada je drugačija situacija, novi terminali su prijeko potrebni i to neko mora da uradi. Za pet godina broj putnika nam se za milion povećao", ističe Orlandić.

Noćni letovi na aerodromu u Tivtu, dodaje on, su jedan od glavnih prioriteta.

"Mi smo imali jedan tender. Javila su nam se tri najozbiljnija svjetska igrača jave. Ali oni posluju prema anglosaksonskom pravu i mi nijesmo smjeli zbog pravno formalnih stvari da imamo realizaciju tog tendera. Zatim smo ga poništili i sa Ministarstvom finansija raspisali pregovarački postupak bez raspisivanja javnog poziva. Tu smo dobili ponude dva relevantna igrača. To su predsvavnici firme Erbas i Aeroport de Paris. U nardnih dana ćemo donijeti odluku, u skladu sa zakonom", rekao je Orlanidić.

Sve ukazuje, isitče Orlandić, da će avinomi moći da lete i slijeću noću na tivatski aerodom.

"Mi imamo kapaciteta da opslužimo i sljedeću sezonu. Ali mnogo dobijamo sa noćnim letovima. Prvenstveno aerodrom će biti otvoren tokom čitave noći, a povećava se avio dostupnost Crne Gore. Trenutno se leti na 70 destinacija iz i ka Crnoj Gori", objasnio je Orlandić.

U narednom periodu može se očikivati i otvaranje novih linija.

"Sada je rano govoriti o tome, ali ima interesovanja. Konkretno interesovanju su vezana za Skandinaviju", zaključio je on.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.