Standard.

nedjelja decembar 15

Crnogorski paradoks: Aerodrome u zakup 30 godina dajemo za 100 miliona, a u Montenegro Airlines ulažemo 155 miliona eura?!

Ono što nijednoj crnogorskoj firmi nije pošlo za rukom nikada, jeste Montenegro Airlinesu. Sva dugovanja, koja su dostigla 85 miliona eura, biće im otplaćena. Vlada je odlučna da 155 miliona…

638 hits

subota decembar 14

Orlandić: Nijesam za koncesiju, ali poštovaćemo odluku Vlade

Objavljeno u: Ekonomija

by Lejla

Britanska avio-kompanija British Airways od naredne ljetnje sezone pokrenuće letove iz Londona do Podgorice. To je za Novu M potvrdio direktor Aerodroma Danilo Orlandić koji najavljuje i obnavljanje avio linije…

379 hits

subota decembar 14

Ni privreda, ni država nijesu spremni za elektronsku fiskalizaciju

Unija poslodavaca, Privredna komora i Montenegro biznis alijansa MBA pozdravljaju Vladinu odluku da do januara 2021. odloži primjenu elektronske fiskalizacije jer smatraju da u ovom momentu ni država ni privreda…

458 hits

petak decembar 13

Marković: Za projekte na sjeveru opredijeljeno više od 190 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Lejla

Vlada Crne Gore opredijelila je više od 190 miliona eura za projekte u opštinama na sjeveru i opštinama sa stepenom razvijenosti ispod državnog prosjeka, kazao je premijer Duško Marković.

558 hits

 
 
 
 
utorak, 08 oktobar 2019 09:27

Razmotrene sve sugestije na tekst Predloga Zakona o javnim nabavkama

Razmotrene sve sugestije na tekst Predloga Zakona o javnim nabavkama FOTO: RTCG

Sve komentare i sugestije na tekst Predloga Zakona o javnim nabavkama razmotrili smo sa posebnom pažnjom i po osnovu istih zauzeli stav, saopštili su danas iz Ministarstva finansija, napominjući da tekst Predloga zakona u potpunosti prenosi direktive Evropske unije koje regulišu ovu oblast u zemljama članicama, a dodatno je obuhvatio i suštinske sugestije dostavljane od strane NVO sektora.

Kako ističu u tom resoru, civilni sektor imao je sugestije vezane za jedinstveni akt za jednostavne nabavke, kao i nabavke iz sektora odbrane i bezbjednosti, te unaprjeđenje odredbi koje se odnose na izvršenje ugovora i jačanje inspekcijskog nadzora. O odredbama Predloga zakona vodili su dijalog sa obveznicima primjene, kao i sa udruženjima poslodavaca koji su iznosili stavove privrede. Takođe, naglašavaju, razmijenjena su mišljenja i sa svim ostalim zainteresovanima koji su imali sugestije na tekst Predloga zakona.

“Podsjećamo da smo 10. juna tekuće godine na zvaničnoj web stranici Ministarstva finansija objavili saopštenje i pozvali zainteresovanu javnost na javne konsultacije povodom teksta Predloga Zakona o javnim nabavkama, inoviranog u odnosu na verziju povodom koje je sprovođena javna rasprava u periodu februar – mart 2018. godine. Samim time su svi zainteresovani imali mogućnost da dostave svoje stavove. Što je u velikom obimu i učinjeno, pa stoga materijal koji prati Predlog zakona u proceduri utvrđivanja od strane Vlade Crne Gore, sadrži i izjašnjenje Ministarstva finansija po osnovu dostavljenih komentara i sugestija”, naveli su u Ministarstvu.

Dodaju da su u pripremi konačnog teksta Predloga zakona razmotrili i ranije date sugestije dostavljene na tekst Nacrta zakona, tokom javne rasprave 2018. godine, sa stavom da sve primjedbe koje imaju osnova u direktivama i u skladu su sa konceptom novog propisa budu inkorporirane u tekst Predloga zakona.

“Napominjemo i da je pregovaračka grupa za poglavlje 5 – javne nabavke održala dva sastanka tokom jula i septembra na kojima se isključivo razgovaralo o odredbama novog Zakona. Ministarstvo finansija je stava da sve sugestije koje su, tokom završne faze izrade Predloga zakona dostavljene od bilo kog zainteresovanog lica, a bile su u skladu sa odredbama direktiva sa kojima se ovaj Predlog zakona usklađuje uključene su u tekst u konačnom”, zaključuju u Ministarstvu.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.