Standard.

četvrtak novembar 21

Stranci za devet mjeseci uložili 590 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija od početka januara do kraja septembra ove godine dostigao je 591,7 miliona, dok se istovremeno odlilo 325 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne…

466 hits

srijeda novembar 20

Kvadrat novogradnje do 1.365 eura

Kvadratni metar novih izgrađenih stambenih jedinica u Crnoj Gori u periodu od početka jula do kraja septembra u prosjeku je koštao 1.122 eura, pokazuju preliminarni podaci Uprave za statistiku Monstat.

688 hits

srijeda novembar 20

Energetska zajednica: Crna Gora i dalje lider

Crna Gora je i dalje lider u reformskim mjerama Evropske unije kada je riječ o oblasti energetike, dok je na drugom mjestu, prema posljednjem izvještaju Sekretarijata Energetske zajednice, Sjeverna Makedonija,…

660 hits

utorak novembar 19

Erste banka i Glavni grad nagradili društvene biznise u okviru Foruma Akademije za preduzetništvo

Danas je u hotelu CentreVille u organizaciji Centra za ekonomski prosperitet i slobodu (CEPS) održan “Forum Akademije za preduzetništvo” na kome je organizovano takmičenje za najbolju biznis ideju i panel…

844 hits

 
 
 
 
petak, 08 novembar 2019 09:13

Eraković: Više od 1,6 miliona eura za rekonstrukciju Kliničkog centra

Klinički centar Crne Gore danas je jedno veliko gradilište, saopštio je direktor te ustanove Jevto Eraković, ističući da je, kad se sve sabere, vrijednost radova veća od milion i 600 hiljada eura.

“Investirali smo značajna finansijska sredstva u rekonstrukciju mnogih klinika i odeljenja Kliničkog centra, tako da je u Institutu za bolesti djece u toku rekonstrukcija Jedinice intenzivnog liječenja naših najmlađih pacijenata i takođe prostora koji će biti iskorišćen za smještaj novog skenera”, navodi Eraković.

Trenutno je, dodaje, u toku i rekonstrukcija Interne klinike, koja nije renovirana praktično od otvaranje Kliničkog centra Crne Gore.

“Ova investicija vrijedna je više od 230.000 eura. U Klinici za urologiju, u toku su radovi na adaptaciji novih uroloških sala koje će, uz opremu koju smo nabavili u vrijednosti od 400.000 eura unaprijediti značajno i ovaj segment rada Kliničkog centra”, ocjenjuje direktor KCCG.

Napominje i da su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji Stomatološke poliklinike, koja će, kako kaže, dobiti najsavremenije uslove za rad, tako da, pored velikog broja pacijenata koji su već korisnici njihovih usluga očekuje i nove pacijente.

“Sa ponosom takođe mogu da istaknem da će uskoro da počnu radovi i u Klinici za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore na opremanju i uspostavljanju nove Jedinice intenzivnog liječenje, gdje će biti smješteni najkompleksniji pacijenti Kliničkog centra, u najsavremenijim uslovima za njihovo tretiranje. Pored svih navedenih investicija želim da napomenem da su u toku radovi na adaptaciji bunkera gdje će biti smješten novi linearni accelerator. Vrijednosti tih radova su oko 60 hiljada eura”, nabraja Eraković.

Naglašava da, ukoliko bi se to sve rezimiralo, ukupna vrijednost trenutnih radova koji se obavljaju u Kliničkom centru Crne Gore je nešto više od milion i 600 hiljada eura.

“Značajan dio ovih sredstava smo obezbedili iz budžetskih sredstava, dakle uz pomoć Vlade Crne Gore i Fonda za zdravstveno osiguranje, a moram da istaknem i veliki udio naših donatora u okviru ovih sredstava”, kaže direktor KCCG.

Navodi da se tim radovima u Kliničkom centru Crne Gore trude da zaokruže sistem koji su počeli intenzivnom edukacijom kadra, nabavkom značajne najsavremenije opreme i sada, stvaranjem boljih uslova za rad doktora i boravak pacijenata, trudiće se da kompletirana ta slika.

“Naravno ovo nije kraj. Imamo značajne planove i za sledeću godinu i nadamo se da ćemo po sličnom principu realizovati i buduće projekte, a takođe ovom prilikom želim da se zahvalim i našim pacijentima koji su u jednim u drugim prostorima, naravno ostvarivali sve ono što je u obavezi Klinički centar da im pruži, a to je najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Uskoro će biti u mogućnosti da se vrate u prostorije i prostore koji pripadaju ovim klinikama, gdje se vrši rekonstrukcija tako da će, i na njihovo i na naše zadovoljstvo, zajedno ćemo biti u prilici da svjedočimo jednom novom i pravom unapređenju rada u Kliničkom centru Crne Gore”, zaključuje Eraković.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.