Standard.

četvrtak decembar 12

Banjević: Radićemo na optimizaciji radnika i usklađivanju zarada u Montenegro Airlines-u

Da će biti otpuštanja u Montenegro Airlinesu potvrdio je direktor te kompanije Živko Banjević. 

143 hits

četvrtak decembar 12

Nurković: Ne vidim razlog da SD ne podrži ulaganje u Montenegro Airlines iako su se protivili davanju Aerodroma u zakup

Notorna je laž i bolesna tendencija, neutemeljenih stručnjaka koji tvrde da će država platiti 32 miliona eura duga nacionalnog avio prevoznika prema Aerodromima i da će taj novac ostati koncesionaru,…

316 hits

srijeda decembar 11

Nagrada Ministarstva nauke drugu godinu zaredom uručena kompaniji M:tel

Godišnja nagrada Ministarstva nauke, odnosno strateško partnerstvo i grant od 50 hiljada eura uručeni su danas direktoru kompanije M:tel Vladimiru Lučiću, na svečanom prijemu u Vili Gorica.

327 hits

srijeda decembar 11

Dug Montenegro Airlinesa od 85 miliona biće "prebijen", a 32 miliona Aerodromima moraju biti isplaćena do kraja naredne godine

Vlada Crne Gore objelodanila je na koji način će uložiti 155 miliona eura u Montenegro Airlines. U predlogu zakona, koji je po skraćenoj proceduri dostavljen Skupštini, jasno je naznačeno koji…

491 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 11 novembar 2019 20:42

Sekulić skeptična po pitanju malog Šengena

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić saopštila je za TVCG da je Vlada Crne Gore ozbiljna i odgovorna, da vodi računa o ekonomskoj dobrobiti građana te da je zato potrebno dobro razmotriti inicijativu "mali Šengen". 

Sekulić kaže da je potrebno priupitati crnogorske institucije, sagledati cjelokupne benefite te se o inicijativi i izjasniti. Sekulić ističe da bi Crna Gora možda samo trošila energiju na nešto što je već uradila.

"Ja razumijem inicijatore, jer to su zemlje koje su zbog različitih trgovačkih barijera koje su postavljale jedni drugima, možda bi im bila potrebna nova inicijativa kako bi iznova obećali ono što smo mi već odavno radili sa kompletnim regionom," kazala je ona.

Upitana da li Crna Gora može da izgubi ekonomsku dobit ako ne postane članica malog Šengena, Sekulić kaže da u tom papiru nema ništa novo što već do sada region nije imao u različitimn deklaracijama i sporazumima.

"Potpuno je jasno da je Crna Gora već otvrorila svoje granice. Ja moram to reći zbog građana", navela je ona.

"Građani Crne Gore sa ličnom kartom jedino ne mogu putovati u Hrvatsku", navela je ona, ističući kako u tome nema ništa novo što Crna Gora već nije uradila.

Sekulić kaže da sve regionalne inicijative, koje su podrazumijevale regionalnu povezanost, bile su pod patronatom EK. Sve su nam one pomagale da ispunimo obaveze i da budemo bliže EU.

"Nijesam sigurna da inicijativa u potpunosti tome doprinosi. Ali daćemo vremena našim institucijama da se o tome i izjasne," rekla je Sekulić. 

 

 

Izvor: Portal RTCG

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.