Standard.

četvrtak decembar 12

Banjević: Radićemo na optimizaciji radnika i usklađivanju zarada u Montenegro Airlines-u

Da će biti otpuštanja u Montenegro Airlinesu potvrdio je direktor te kompanije Živko Banjević. 

158 hits

četvrtak decembar 12

Nurković: Ne vidim razlog da SD ne podrži ulaganje u Montenegro Airlines iako su se protivili davanju Aerodroma u zakup

Notorna je laž i bolesna tendencija, neutemeljenih stručnjaka koji tvrde da će država platiti 32 miliona eura duga nacionalnog avio prevoznika prema Aerodromima i da će taj novac ostati koncesionaru,…

338 hits

srijeda decembar 11

Nagrada Ministarstva nauke drugu godinu zaredom uručena kompaniji M:tel

Godišnja nagrada Ministarstva nauke, odnosno strateško partnerstvo i grant od 50 hiljada eura uručeni su danas direktoru kompanije M:tel Vladimiru Lučiću, na svečanom prijemu u Vili Gorica.

340 hits

srijeda decembar 11

Dug Montenegro Airlinesa od 85 miliona biće "prebijen", a 32 miliona Aerodromima moraju biti isplaćena do kraja naredne godine

Vlada Crne Gore objelodanila je na koji način će uložiti 155 miliona eura u Montenegro Airlines. U predlogu zakona, koji je po skraćenoj proceduri dostavljen Skupštini, jasno je naznačeno koji…

505 hits

 
 
 
 
subota, 16 novembar 2019 14:06

Cijena eurodizela na regionalnom prosjeku

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,31 EUR, u Hrvatskoj 1,34 EUR, a u Albaniji 1,44 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,27 EUR, odnosno 1,11 EUR i 1,16 EUR.

Eurosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj gdje koŠta po 1,11 EUR, a najskuplji u Holandiji 1,67 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,26 EUR. Eurodizel u Albaniji košta 1,43 EUR, Srbiji 1,38 EUR, a Hrvatskoj 1,32 EUR.

Litar eurodizela je jeftiniji u BiH i Sjevernoj Makedoniji gdje košta 1,17 EUR, odnosno 1,01 EUR.

Najjeftiniji eurodizel u Evropi plaćaju građani Sjeverne Makedonije, a najskuplji Švedske i Velike Britanije po 1,52 EUR za litar.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 15. oktobra kada su eurosuper 95 i 98 pojeftinili tri centa, dok je cijena eurodizela ostala nepromijenjena.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.