Standard.

utorak februar 19

Potrošači platili 7,6 miliona eura gubitaka struje

Gubici na distributivnoj mreži prošle godine su iznosili 18,3 miliona eura, od čega je u tarife na računima za struju prebačeno 7,6 miliona, saopšteno je Dnevnim novinama u Crnogorskom elektrodistributivnom…

38 hits

ponedjeljak februar 18

Cijene goriva ostaju iste

Cijene goriva u Crnoj Gori, naredne dvije nedjelje biće bez promjena, saopšteno je Standardu u Ministarstvu ekonomije.

31 hits

ponedjeljak februar 18

Cijene goriva ostaju iste

Objavljeno u: Ekonomija

ponedjeljak februar 18

Bespovratna podrška do 50 odsto maslinarima za investicije u širenje i modernizaciju proizvodnje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške razvoju maslinarstva, kroz Agrobudžet za 2019. godinu.

31 hits

ponedjeljak februar 18

IBM banka: Isplaćeno 13,3 miliona eura garantovanih depozita

Isplata garantovanih depozita, koja je započela 28.01.2019 godine i obavlja se  u poslovnim jedninicama NLB, Hipotekarne banke i Societe Generale banke  u Podgorici, protiče bez zastoja i problema, kazao je…

23 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
petak, 13 oktobar 2017 07:41

Karisma preuzima 21 radnika i traži 440 novih

Kompanija Karisma koja je sa Vladom potpisala ugovor o zakupu dijela imovine HTP Ulcinjska rivijera potvrdila je juče Vijestima da će preuzeti u prvoj fazi samo 21 zaposlenog radnika u tom preduzeću. Umjesto stalno zaposlenih, prema oglasima objavljenim na veb sajtu agencije za zapošljavanje prekoveze.me, Karisma sada traži 440 radnika.

HTP Ulcinjska rivijera HTP Ulcinjska rivijera

Kako je navedeno u oglasu ove radnike traže za budući hotel Holiday Village u Ulcinju (sadašnji Belvi i Olimpik) i njihov Mini boutique hotel Karisma u Kotoru, ne navodeći koliko radnika se odnosi na koji hotel.

Oglasom traže 60 sobarica, po 50 konobara i pomoćnih kuvara, po 40 kuvara i pomoćnog osoblja u kuhinji, barmena-šankera, pomoćnih kuvara i higijeničarki traže po 30. Potrebno im je i 20 radnika održavanja, 15 baštovana, 10 radnika u vešeraju, kao i pet šefova restorana, tri domaćice hotela, po dva šefa kuhinje, recepcije i održavanja i jednog IT menadžera.

U ulcinjskoj kompaniji sada je stalno zaposlen 81 radnik, a neizvjesna je sudbina preostalih 60 radnika u što do prije neki dan nijesu vjerovali ni u sindikatu tog preduzeća, niti među radnicima. Njihov radni odnos ostaje u Ulcinjskoj rivijeri, ali više neće imati radna mjesta u hotelima Belvi i Olimpik.

Pitanje socijalnog programa nije bilo obuhvaćeno tenderskim pozivom, saopštili su Vijestima iz Karisme odgovarajući na pitanje da li su u svojoj ponudi Vladi dali socijalni program za radnike HTP Ulcinjska rivijera.

Sastavni dio ugovora potpisanog sa Vladom je spisak radnika koje će pruzeti. U njemu su imena devet radnika hotela Belvi i 12 radnika Olimpika.

"Činjenica da Karisma Hotels & Resorts, kao jedan od lidera u segmentu tržišta koje pokriva, zapošljava preko 8.500 radnika širom svijeta, najbolje ilustruje napore grupacije da investiranjem u lokalnu zajednicu i širenjem broja radnih mjesta, pruži brojne prilike za rad lokalnom stanovništvu. Inicijalno smo u prvoj fazi preuzeli 21 zaposlenog, ali će rizort, nakon realizacije razvojnih faza projekta, zapošljavati preko 470 radnika", saopštili su iz Karisme.

Kvalitetna i edukovana radna snaga, kako navode, ključ su njihovog uspjeha, a kako je raditi u Karismi, napominju, svjedoči činjenica da se nalaze na prestižnoj listi Great Place to Work, koja predstavlja listu kompanija sa najboljim uslovima za rad zaposlenih.

Korist grada i Rivijere biće mnogo veća

Što se tiče visine godišnje zakupnine, iz Karisme su saopštili da minimalna iznosi 450.000 eura, ali će ona kroz razvojne faze i uvećanje prihoda biti znatno viša.

"Takođe, mora se uzeti u obzir da Karisma investira preko 31 milion eura u objekte koji nijesu u našem vlasništvu, dakle u prosjeku više od milion eura godišnje, ako se uzme u obzir kompletan period zakupa. To su bespovratna ulaganja. Da ne bi bilo dileme, novoizgrađeni objekti će od prvog dana biti u vlasništvu društva HTP Ulcinjska rivijera, čime će biti uvećana njena vrijednost", naveli su iz kompanije.

Kazali su i da kada se uporede sadašnji rezultati hotela Olimpik i Belvi, biće jasno šta Ulcinjska rivijera i grad Ulcinj dobijaju projektom Holiday Village Montenegro.

Zajedno sa TUI-jem Karisma dovodi toliko željene goste iz zapadne Evrope u Ulcinj, i to već na proljeće 2018, naveli su iz Karisme.

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.