Standard.

subota decembar 07

CRNO NA BIJELO: Idete iz Crne Gore? Ovo su troškovi života u Njemačkoj

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Njemačka je za državljane zemalja Zapadnog Balkana omiljena adresa za bolji život. Međutim, život u Njemačkoj i nije tako jeftin. Samo za stan mjesečno izdvajate trećinu svoje plate. Koliki su…

660 hits

subota decembar 07

Čanović: Od 51.000 podnijetih, obrađeno više od 33.000 zahtjeva za legalizaciju

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

U onim opštinama u kojima je i zvanično evidentiran najveći broj bespravnih objekata podnijet je najveći broj zahtjeva za legalizaciju, kaže za Vikend novine Marko Čanović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

263 hits

petak decembar 06

Morsko dobro tužilo Carevića: Traže naknadu štete za korišćenje prostora na plaži Ploče

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom pokrenulo je inicijativu da se brat aktulenog predsjednika opštine Budva, Marko Bato Carević, ispiše kao vlasnik objekta od 83 kvadrata na plaži Ploče, zvanično…

632 hits

petak decembar 06

Sve više turista stiže brodovima i avionima

Oni koji su tokom tri mjeseca ljetnje sezone koristili željeznički, pomorski i vazdušni saobraćaj širom Crne Gore, najvidljiviji su gosti ove godine. O tome najbolje svjedoče gužve na putevima, aerodromima…

505 hits

 
 
 
 
nedjelja, 01 decembar 2019 21:00

U oktobru skoro duplo više turista

U Crnoj Gori u oktobru je u kolektivnom smještaju boravilo 116,96 hiljada turista, 48,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Iz Monstata je saopšteno da je broj ostvarenih noćenja od 312,98 hiljada viši 30,8 odsto nego u uporednom periodu.

"Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 88,3 odsto ostvarili su strani, a 11,7 odsto domaći turisti", navodi se u saopštenju.

U prvih deset mjeseci ostvareno je 19 odsto više dolazaka i 10,7 odsto više noćenja turista nego u istom periodu prošle godine.

"U strukturi noćenja stranih turista, u oktobru su najviše noćenja ostvarili turisti iz Njemačke 17,4 odsto, Velike Britanije 10,1 odsto, Rusije deset odsto, Francuske 8,5 odsto, Izraela 5,4 odsto, Kine uključujući Hong Kong 5,4 odsto, Srbije 4,3 odsto i Norveške tri odsto. Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 35,9 odsto noćenja. U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u oktobru je najviše noćenja ostvareno u primorskim mjestima 83,4 odsto, Glavnom gradu 9,9 odsto, planinskim mjestima 3,5 odsto i ostalim turističkim mjestima 3,2 odsto", navodi se u saopštenju.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 01 decembar 2019 21:28

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.