Standard.

nedjelja januar 26

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja: Crna Gora godinama sprovodi nadzor u cilju prevencije pojave bolesti ptičijeg gripa

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u kontinuitetu prate situaciju po pitanju bolesti ptičijeg gripa (avijarne influence). Kroz Program mjera obavezne zdravstvene…

98 hits

nedjelja januar 26

MF: Potrošnja finansirana iz budžeta, Demokrate koriste netačne podatke

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Ministarstvo finansija negiralo je navode Demokratske Crne Gore da se povećalo zaduživanje kako bi se finansirala tekuća potrošnja, te napomenulo da je u protekle tri godine potrošnja finansirana iz izvornih…

117 hits

subota januar 25

Ministar Radunović ne vjeruje da dolazi nova kriza

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Ministar finansija Darko Radunović kaže da jedini kompetentan odgovor Crne Gore na usporavanje svjetske ekonomije mora biti povećana konkurentnost u privlačenju investicija i kvalitetu turističke ponude.

352 hits

subota januar 25

Građani prošle godine pozjamili 455 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Ukupni krediti privrede i građana na kraju novembra iznosili su 3,09 milijardi eura. Od tog iznosa, krediti kompanija, odnosno privrede, iznose 1,736 milijardi, što je 56,2 odsto ukupnih kredita, dok…

362 hits

 
 
 
 
nedjelja, 08 decembar 2019 10:37

Orlandić: Rušimo rekorde, 200.000 putnika više nego prošle godine

Aerodromi Crne Gore na današnji dan bilježe 200.000 putnika više nego u istom periodu rekordne prošle godine, što predstavlja odličan poslovni rezultat, ocijenio je izvršni direktor kompanije Danilo Orlandić.

Bolja organizacija posla, ulaganje u infrastrukturu i opremanje aerodroma kao i kvalitetnija saradnja sa predstavnicima turističke privrede, omogućili su postizanje ovako dobrih rezulata”, kazao je Orlandic.

 Aerodrom u Tivtu za prvih 11 mjeseci opslužio je više od 1.3 miliona putnika, dok je preko podgoričkog Aerodroma putovalo više od 1.2 miliona putnika.

 Iz kopmpanije navode da se porastu broja putnika, između ostalog, duguje i činjenici da Aerodromi Crne Gore uz pomoć Vlade Crne Gore iz godine u godinu sklapaju sve veći broj ugovora sa prestižnim aviokompanijama iz cijelog svijeta.

 „Konstantno radimo na povezivanju Crne Gore sa destinacijama širom Evrope, a vjerujemo da će sljedeća godina biti još uspješnija“, kazao je Orlandić.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.