Standard.

subota januar 25

Ministar Radunović ne vjeruje da dolazi nova kriza

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Ministar finansija Darko Radunović kaže da jedini kompetentan odgovor Crne Gore na usporavanje svjetske ekonomije mora biti povećana konkurentnost u privlačenju investicija i kvalitetu turističke ponude.

173 hits

subota januar 25

Građani prošle godine pozjamili 455 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Ukupni krediti privrede i građana na kraju novembra iznosili su 3,09 milijardi eura. Od tog iznosa, krediti kompanija, odnosno privrede, iznose 1,736 milijardi, što je 56,2 odsto ukupnih kredita, dok…

180 hits

subota januar 25

Uloženo 1,2 miliona: Uređen teren i opremljen Fakultet likovnih umjetnosti

Uprava javnih radova privela je kraju uređenje terena univerzitetskog kompleksa i opremanje Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, za koje je Vlada iz Kapitalnog budžeta izdvojila 1,2 miliona eura.

120 hits

subota januar 25

Telekom Srbije će zaštiti svoje korisnike

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Koordinator za internet i multimediju "Telekoma Srbije" Vladmir Lučić poručio je da je nekima zasmetalo to što je Telekom Srbije u ekspanziji i što hoće da obnovi domaće operatere, dodavši…

205 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 13 januar 2020 10:21

VIDEO - Purišić: Za tri godine otvoreno 26.000 novih radnih mjesta

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić kazao je da je njegov resor u prethodne tri godine realizovao najveći dio planiranih obaveza.

On je rekao da je izmjenom radnog zakonodavstva značajno poboljšan poslovni ambijent u Crnoj Gori.

"Zaposlenost stanovništva je rasla po stopi od 14, 8 odsto, što znači da je otvoreno 26.000 novih radnih mjesta što je zunačajno popravilo socio-ekonomske prilike na tržištu rada. Po prvi put imamo u crnogorskoj ekonomiji rast zaposlenih od preko 200.000, a za oko 8.200 ljudi je smanjen broj nezaposlenih" - istakao je Purišić.

On je saopštio da je izgrađeno joko 500 stanova za penzionere u više opština u Crnoj Gori, te da se povećavaju izdvajanja za brigu o najranjivijim kategorijama stanovništva.

"Samo u ovoj i narednoj godini biće izgrađeni kapaciteti za oko 500 mjesta u staračkim domovima i stvoreni uslovi da se otvore još tri dnevna boravka za stare" - kazao je Purišić.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.