Standard.

subota januar 25

Ministar Radunović ne vjeruje da dolazi nova kriza

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Ministar finansija Darko Radunović kaže da jedini kompetentan odgovor Crne Gore na usporavanje svjetske ekonomije mora biti povećana konkurentnost u privlačenju investicija i kvalitetu turističke ponude.

182 hits

subota januar 25

Građani prošle godine pozjamili 455 miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Ukupni krediti privrede i građana na kraju novembra iznosili su 3,09 milijardi eura. Od tog iznosa, krediti kompanija, odnosno privrede, iznose 1,736 milijardi, što je 56,2 odsto ukupnih kredita, dok…

188 hits

subota januar 25

Uloženo 1,2 miliona: Uređen teren i opremljen Fakultet likovnih umjetnosti

Uprava javnih radova privela je kraju uređenje terena univerzitetskog kompleksa i opremanje Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, za koje je Vlada iz Kapitalnog budžeta izdvojila 1,2 miliona eura.

128 hits

subota januar 25

Telekom Srbije će zaštiti svoje korisnike

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Koordinator za internet i multimediju "Telekoma Srbije" Vladmir Lučić poručio je da je nekima zasmetalo to što je Telekom Srbije u ekspanziji i što hoće da obnovi domaće operatere, dodavši…

213 hits

 
 
 
 
utorak, 14 januar 2020 09:46

Crnu Goru čeka odlična turistička sezona: Najavljeno otvarnje čak šest novih avio linija u 2020. godini

Crna Gora, prema ocjeni uglednih turističkih organizacija i magazina iz oblasti turizma, prva je preporuka za destinaciju koju bi trebalo u ovoj godini posjetiti. Zato i ne čudi odluka uglednih avio kompanija da otvaraju nove linije ka Crnoj Gori. Iz Rusije je dogovorena nova linija, nisko budžetna avio kompanija Ryanair uvodi dvije dodatne linije ka Podgorici, a Montenegro Airlines je na pragu Portugala i Turske.

Ako se po jutru dan poznaje Crnu Goru čeka još jedna uspješna turistička sezona. Sigurna destinacija, sa luksuznim turističkim rizortima i cijenama koje su daleko jeftinije od država sa sličnom ponudom, Crna Gora je izbila u vrh želja turista da je posjete.  Iz godine u godinu raste broj avio kompanija koje lete ka Podgorici i Tivtu, a ni ove godine neće izostati uspostavljanje novih linija.

Ruski prevoznik Ural Airlines dobio je dozvolu federalnih avionskih vlasti da uvede ljetnju sezonsku liniju između Tivta i Ekaterinburga.

Kompanija je podnijela zahtjev za letove na ovoj liniji dva puta sedmično.

To će biti druga linija prema Tivtu ovog avio prevoznika, nakon što je prethodno započela letove iz Moskve.

ExYu Aviation piše da je Rusija najveće tržište za tivatski aerodrom, s obzirom da sedam ruskih prevoznika leti ka toj destinaciji tokom ljetnjih mjeseci.

I irski Ryanair Crnu Goru vidi kao državu u koju vrijedi otvaranje novih linija. Nakon Belgije, Njemačke, Irske, Italije, Poljske, Španije, Švedske i Velike Britanije, za Crnu Goru će se, gotovo sigurno, ove godine letjeti i sa Malte. Takođe. Ryanair ima u planu otvaranje još jedne linije ali za sada u tajnosti drže podatak o kojoj državi je riječ. Ryanair je opslužio čak 172.135 putnika na podgoričkom aerodromu u periodu od januara do novembra 2019, što predstavlja snažan rast od 25 odsto u odnosu na isti period godinu ranije.

Kada je u pitanju nacionalna avio kompanija i tu imamo odlične najave za 2020. godinu. Naime, iz Montenegro Airlinesa su saopštili da ozbiljno razmišljaju o uvođenju direktnih letova ka Istanbulu i Lisabonu. 

Iako već postoji linija Turkish Airlines-a od Istanbul-Podgorica, ne sumnjivo bi i letovi Montenegro Airlinesa bili odličan poslovni poduhvat. 

Letovi kao Lisabonu bili bi pun pogotak jer direktnog leta ka Portugalu nema, a ovom linijom Crna Gora bi uspješno zagazila i na tržište Pirinejskog poluostrva. 

Takođe, važno je napomenuti da će Aerodromi Crne Gore će, u okviru prekograničnog projekta On Cloud Nine, uspostaviti liniju Podgorica – Bari – Podgorica. 

Projekat, kako su kazali u Aerodromima ima za cilj da uspostavi avio-veze između italijanske regije Pulje i Crne Gore, kao i Pulje i Albanije, kroz eksperimentalno pokretanje novih avio ruta.

N.D.L.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.