Standard.

srijeda januar 29

Vlada ulaže blizu 400 hiljada eura za rekonstrukciju mosta na rijeci Vruji

Objavljeno u: Ekonomija

by Lejla

Vlada Crne Gore investiraće blizu 400 hiljada eura u rekonstrukciju mosta na rijeci Vruji, na dionici puta Plav – Vojno selo – Gusinje, predviđeno je ugovorom o izvođenju radova, koji…

1 hits

srijeda januar 29

CBCG: Crna Gora ima 66 milionera, najbogatiji ima 17,9 miliona

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

U Crnoj Gori, po posljednjim podacima Centralne banke, ima 66 millionera, koji na računima u ovdašnjim bankama imaju million i više eura, prenosi Pobjeda uz pojašnjenje da se radi o…

123 hits

utorak januar 28

Ministarstvo turizma za Standard: Sljedeće godine nećemo gledati u nebo, topovi za vještački snijeg će riješiti problem

Zimska turistička sezona je podbacila. Na skijalištima nema u dovoljno snijega, te su mnoge staze van funkcije. U Ministarstvu održivog razvoja i turizma za Standard kažu da zimska sezona na…

399 hits

utorak januar 28

Rastoder posle Adrie želi i Montenegro erlajnz

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Novi vlasnik slovenačkog nacionalnog avioprevoznika Adrija ervejza, Izet Rastoder, zainteresovan je i za sticanje udjela u crnogorskom avioprevozniku Montenegronerlajnzu, prenosi ljubljanski list Finance.

343 hits

 
 
 
 
četvrtak, 16 januar 2020 08:07

Amerikanci kupili Novu banku

Nova banka je i definitivno dobila novog vlasnika Adriatik kapital LLC sa sjedištem u Floridi, jer je juče na Montenegroberzi registrovana transakcija od 7,1 milion eura za 299.5U.761 akcija oznake AZMO-B, piše Pobjeda.

U izvještaju berze se ne navode detalji, ali podsjetimo da je u drugoj polovini prošle godine objelodanjeno da je Azmont investments, jedini vlasnik ove banke, sklopio ugovor o kupoprodaji sa Adriatik kapital LLC. Cijena po akciji je 0,0237 eura što ukupno iznosi 7,1 milion eura.

 

U međuvremenu su sprovedene aktivnosti za dobijanje saglasnosti, odobrenja i dozvola nadležnih organa, neophodnih za realizaciju kupoprodaje akcija.

Podsjećamo, u julu prošle godine saopšteno je da je Adriatik kapital LLC kompanija koja je osnovana i posluje po zakonima SAD.

Ta banka je treći kvartal prošle godine završila u minusu od 1.18 miliona eura. Tada je od kamata zaradila 562 hiljade eura, a od naknada i provizija je bila u minusu 67 hiljada eura. Glavni izvršni direktori banke su Mamadov Kamran i Đorđe Lukić, a  predsjednik Odbora direktora Ahmet Erentok.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.