Standard.

četvrtak decembar 13

Standard istražuje: Prosječna plata u Crnoj Gori među najvećim u regionu, a najmanjim u ostatku Evrope

Da smo i dalje daleko od razvijenog dijela Evrope, najbolje ilustruje prosječna zarada. Crnogorski građani za mjesec, prema podacima Zavoda za statistiku, prosječno zarade 510 eura. U odnosu na region,…

51 hits

četvrtak decembar 13

Tenderi za žičare i nove ski staze na skijalištima „Žarski“ i „Kolašin 1600“

Vlada Crne Gore raspisala je tendere za izgradnju šestosjednih žičara i oko 18,5 kilometara novih ski staza na skijalištima „Kolašin 1600“ i „Žarski“ u opštini Mojkovac. Ukupna vrijednost nabavki je…

14 hits

četvrtak decembar 13

Gojko Maksimović napustio Montenegroberzu, prelazi u Hipotekarnu banku

Izvršni direktor Montenegroberze Gojko Maksimović napušta ovu instituciju i, kako nezvanično saznaje Bankar.me, prelazi u Hipotekarnu banku.

17 hits

četvrtak decembar 13

Očekuje se rast plata u privatnom sektoru

Nacrtom programa ekonomskih reformi od naredne do 2021. godine, o kojem je juče počela javna rasprava, predviđen je postepeni rast BDP na 5,1 milijardu eura i vraćanje javnog duga u…

15 hits

 
 
 
 
Ana Šofranac

Ana Šofranac

četvrtak, 13 decembar 2018 21:22

Ministar turizma: Objavimo rat otpadu

Ministar turizma Pavle Radulović kazao je da posao u Poglavlju 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine i klimatske promjene, a koje je Crna Gora otvorila u pregovorima sa EU, neće i ne može biti prepreka za ulazak države u Uniju. Odgovarajući na pitanje poslanika, Radulović je kazao da smo više neuredni nego zagađeni, te da će za početak krenuti upravo sa rješavanjem tog problema.

Tivćanka Stefani Račić je na katamaranu sa još dvoje ljudi prešla Atlantik. Ovaj jedinstveni podvig 24- godišnja Stefani opisuje u pismu koje je poslala redakciji Radio Tivat:

četvrtak, 13 decembar 2018 20:23

Đoković svjetski prvak za 2018. godinu

Novak Đoković i Simona Halep proglašeni su svjetskim prvacima za 2018. godinu u izboru Međunrodne teniske federacije (ITF), objavljeno je danas u sjedištu ITF.

Kosovska policija potvrdila je za Ekspres onlajn da je u selu Mazgit, u blizini Gazimestana, na relaciji Priština - Mitrovica, pronađeno 15 kilograma eksploziva.

Stravična tragedija dogodila se večeras u bihaćkom naselju Mali Lug. Kako nezvanično saznaje Avaz, za sada neimenovani muškarac ubio je troje djece, a potom počinio i samoubistvo.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nije izabrao profesiju predsjednika kada mu je to predložio prvi predsjednik Rusije Boris Jeljcin, pošto nije bio spreman.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o vojnoj integraciji Crne Gore u NATO i donijela Odluku o upućivanju pripadnika policije u Mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP).

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim organizacijama.

Postoje raznorazni svadbeni običaji, ali razlog kako je ovaj nastao je daleko od romantike. Vjenčanje bi trebalo da predstavlja najsrećniji dan u životima mlade i mladoženje. Organizacija svadbe, muzika, veselje i restoran, su nekako uvijek u drugom planu u odnosu na mladino biranje vjenčanice i svijetla pozornice koja su uperena ka njoj tog posebnog dana.

četvrtak, 13 decembar 2018 18:37

VIDEO - "Rat je gotov"

Predstavnici sukobljenih strana koje ratuju u Jemenu su se rukovali u prisustvu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša. Dogovor o prekidu vatre u borbama za luku Hodeida poslije sedam dana pregovora u Švedskoj postigli su ministar spoljnih poslova Kalid al Jamani i izaslanik pobunjenika Muhamed Abdelsalam.