Standard.

nedjelja februar 18

Simović: Povezanost poljoprivrede, turizma i trgovine je interes sva tri sektora

Povezanost sektora poljoprivrede, turizma i trgovine je ključ napretka za sva tri sektora, a ujedno, to je važna pretpostavka za otvaranje novih radnih mjesta i ukupan razvoj crnogorske ekonomije, ocijenio…

10 hits

nedjelja februar 18

Izdavanje stanova "na divlje": Država ćuti, hotelijeri kukaju, a vlasnici pune džepove

Pored šverca cigareta, alkohola i druge robe, unosan posao je odavno i izdavanje stanova na duže, a posljednjih godina i na sat, dan, dva bez plaćanja poreza. Cijena po danu…

29 hits

subota februar 17

Ministri do guše u kreditima: Bankama duguju pola miliona eura

Većina crnogorskih ministara, na čelu sa premijerom Duškom Markovićem, kreditno je zadužena. U najvećoj mjeri članovi izvršne vlasti su uzeli stambene ili potrošačke kredite, a rate im se kreću u…

208 hits

subota februar 17

Tunel Mala trava biće probijen do kraja mjeseca

Na auto-putu Bar-Boljare, zaključno sa prvom sedmicom februara, završeni su radovi na iskopu i primarnoj podgradi tunela u dužini od 26,2 kilometra. To je 75 odsto ukupne dužine svih tunela…

44 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Ljudi razlikuju oko 10 miliona različitih boja, pa je lako pretpostaviti da je ogledalo srebrno ili bijelo, s obzirom na to da ne vidimo njegovu boju. Ipak, odgovor je malo drugačiji.

Poslije nepovoljne odluke suda u Njemačkoj u vezi sa kršenjem privatnosti korisnika, Facebook je izgubio još jedan spor po istoj osnovi.

Naučnici sa Univerziteta u Ilinojsu slučajno su otkrili novi lijek koji očnu infekciju herpesom 1 uklanja brže nego drugi dostupni tretmani. Testiranja nagovještavaju da bi lijek mogao da bude efikasan kod svih oblika virusa herpesa, ali i kod mnogih drugih virusa.

Crna Gora i Albanija, svojim aktivnim učešćem u usklađivanju i oblikovanju spoljne i odbrambene politike Evropske unije, ističu se u odnosu na ostale kandidate za članstvo, ocijenila je visoka predstavnica Unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku, Federika Mogerini.

subota, 17 februar 2018 13:39

Kopaonik biznis forum od 4. do 7. marta

Jedan od najvećih regionalnih biznis događaja, Kopaonik biznis forum, biće održan od 4. do 7. marta u hotelu „Grand“, na Kopaoniku. Tema  jubilarnog 25. foruma je „Šta nakon fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost mjerama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj?“.Za forum je već prijavljeno oko 1.000 učesnika.

Evropska unija je kaznila internet giganta "Gugl" i naredila mu da plati rekordnih 2,4 milijarde eura, zbog favorizovanja sopstvenih usluga za onlajn kupovinu. Do te kazne je došlo zahvaljujući dugotrajnoj borbi i tužbi dvoje običnih ljudi.

Grčki ministar vanjskih poslova Nikolaos Kotzias pripremio je plan od sedam tačaka na 20 strana za Makedoniju i najavio da će ga do kraja mjeseca dostaviti makedonskom državnom vrhu. Kotzias je za grčku televiziju "Alfa" rekao da se u sklopu rješavanja problema u vezi sa imenom razgovara i o makedonskom identitetu i ustavnim promjenama.

Jedan zaljubljeni 84-godišnji Italijan nije mogao da se pomiri sa činjenicom da ga je napustila djevojka, pa je od ljubomore i iz osvete pokušao da joj zapali stan. 

Predstavljamo vam ekskluzivni koktel zbog kojeg možete dobiti napad gušenja kad čujete cijenu. 

Imitator Kim Jong-una otišao je među navijače Sjeverne Koreje u Pjongčangu kako bi ih pozdravio, ali njegov nastup nije najbolje prošao. Za sada je poznato da se zove Hauard, da je iz Australije, porijeklom je Kinez, te da je tokom susreta ženskih hokejaških reprezentacija Ujedinjene Koreje i Japana došetao do grupe navijačica iz Sjeverne Koreje.