Standard.

nedjelja januar 19

IPARD podrška veliki podsticaj razvoju poljoprivrede

Realizacija IPARD programa kroz koji poljoprivredni proizvođači i prerađivači  dobijaju bespovratnu podršku za investicije u unapređenje proizvodnje predstavlja značajan podsticaj ubrzanom razvoju sektora poljoprivrede zemalja zapadnog Balkana.

134 hits

nedjelja januar 19

Žabljačani se nadaju snijegu, da bi im spasio sezonu

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Nakon novogodišnjih i božičnih praznika nastupilo je zatišje na Žabljaku, nema snijega pa nema ni turista. Turistički privrednici se žale i smatraju da hitno treba preduzeti mjere i modernizovati skijalište.…

212 hits

nedjelja januar 19

Polovina svjetskog BDP ugrožena klimatskim promjenama

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Više od polovine svjetskog BDP-a je izloženo riziku od posljedica klimatskih promjena, navodi se u izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma.

174 hits

subota januar 18

Završetak auto-puta poboljšaće crnogorsku privredu

Objavljeno u: Ekonomija

by Vasilj

Glavni zamajac snažnijeg privrednog rasta i u ovoj godini će biti investiciona aktivnost i priliv stranih direktnih investicija, kako bi stopa privrednog rasta i dalje imala pozitivan trend, a rast…

433 hits

 
 
 
 
Samir

Samir

Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug.

Džeks Kranits je gimnastičarka iz Amerike, a ona je jednim video snimkom totalno zaludjela svijet.

Policija je u starosjedilačkom području na sjeverozapadu Paname, koje je pod kontrolom vjerske sekte, pronašla sedam tijela u masovnoj grobnici.

Ministar odbrane Predrag Bošković ocijenio je da se protesti u organizaciji Srpske pravoslavne crkve (SPC) koriste kao negacija crnogorskog državnog bića i identiteta, ali i Crne Gore kao nezavisne države.

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo imenovao je Frančesku Di Đovani na mjesto zamjenika ministra u Državnom sekretarijatu Vatikan, saopštila Sveta stolica.

Podgorički Viši sud produžio je pritvor albanskim državljanima Ljuanu Hasanaju (43), njegovom bratu Ljuljzimu Hasanaju (49) i njihovoj majci Nuri Hasanaj (67), koji su osumnjičeni za ubistvo policajca Milutina Lekovića (41) u Herceg Novom.

U crnogorskim zdravstvenim ustanovama nije zabilježen povećan broj pacijenata sa tegobama izazvanim zagađenjem vazduha u Crnoj Gori, kazala je pulmolog Jelena Bojović.

Ukoliko Miloš Marović u naredna četiri mjeseca ne bude izručen Crnoj Gori zbog izdržavanja zatvorske kazne, nastupiće zastara izrečene kazne. U tom slučaju, Marović bi bio slobodan, piše Dan.

Inicijativa predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića da se zakaže sjednica lokalnog parlamenta po hitnom postupku s jednom tačkom dnevnog reda – donošenje deklaracije o poništenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica je čin veleizdaje, jer se u ime budvanske opštine odriče autoritet crnogorske Skupšine koja je donijela Zakon i u suštini je uperena protiv cjelovitosti državne teritorije, ocijenio je za Pobjedu potpredsjednik Savjeta Mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve Stevo Vučinić.

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv Budvana Vasilija Rafailovića, Ratka Vušovića i Ivana Cicmila kojima se sudi u odsustvu zbog optužbi da su 2016. godine u Budvi organizovali likvidaciju Đorđa Borete. Tada je ubijen i doktor u penziji Dragan Zečević, koji je bio slučajna žrtva u pucnjavi, piše Pobjeda.