Standard.

četvrtak septembar 19

Albanija će u roku od 15 dana dostaviti informaciju o planu dalje izgradnje hidroektrana na Cijevni

Sastanak međudržavnih komisija Crne Gore i Republike Albanije za upravljanje vodama održan je danas u Podgorici. Ovo je, kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, prvi sastanak Komisije…

81 hits

četvrtak septembar 19

Vlada odlučno u borbi protiv degradacije ribolovnih voda: Izraditi katastar zagađivača rijeka

Vlada Crne Gore usvojila je, dva dana uoči Međunarodnog dana čišćenja obala, Informaciju o degradaciji ribolovnih voda nastalih ispuštanjem otpadnih voda i odlaganjem različitih vrsta otpada, saopšteno je iz Ministarstva…

137 hits

četvrtak septembar 19

Uveden stečaj u Bolnicu Meljine

U Privrednom sudu u Podgorici, sudija Miodrag Anđelić danas je otvorio stečaj u PZU Opštu Bolnicu Meljine po zahtjevu Elektroprivrede Crne Gore, zbog duga Bolnice prema EPCG od 242.300 eura.

148 hits

četvrtak septembar 19

Uveden stečaj u Bolnicu Meljine

Objavljeno u: Ekonomija

četvrtak septembar 19

Marković sa predstavnicima Northstara i Marriotta: Spremni za gradnju rizorta Ritz Carlton Montenegro

Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se sa predstavnicima renomiranih svjetskih kompanija Northstara i Marriotta koji će u Crnoj Gori, u opštini Herceg Novi, graditi rizort Ritz Carlton Montenegro vrijedan 210…

188 hits

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Supruga oštećenog Nikšićanina Radojice Zekovića svjedočila je danas u Višem sudu u Podogrici povodom eksploziva koji je podmetnut ispod automobila koji mu navodno pripada. Ona je pred vijećem sudije Ane Vuković kazala da ne zna zašto je označena kao svedok i zbog čega je izvršen pritisak na nju.

Ponovljeni sudski postupak za ubistvo Zorana Boljevića, za koje se sudi Danilu Jovanoviću i njegovim sestrićima Zoranu i Zdravku Raduloviću, održan je danas u Višem sudu u Podgorici, iznošenjem mišljenja balističke struke, vještaka Milovana Mihailovića. Takođe, ponovo su pregledani snimci sa nadzornih kamera lokala "Laganini", kao i kladionice "Bookmakers", na kojima je zabilježeno ubistvo Boljevića, zbog čega je njegov brat Goran napustio sudnicu.

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja za više miliona pričinio štetu Glavnom gradu, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici, iznošenjem mišljenja vještaka građevinske i ekonomsko finansijske struke Vukašina Đuričkovića i Milenka Popovića. Vještaci su ostali kod dopunskog nalaza u kojem su naveli da je prilikom prodaje gradskog građevinskog zemljišta kompaniji “Carine”, oštećen gradski budžet za 6,7 miliona eura.

četvrtak, 19 septembar 2019 11:22

Crna Gora među 40 najljepših zemalja svijeta

CONDÉ NAST TRAVELLER, svjetski priznat magazin za putovanja, na svom je popisu 40 najljepših zemalja na svijetu uvrstio Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju. Tako se Crna Gora našla na listi uz neke od najpopularnijih svjetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih. 

četvrtak, 19 septembar 2019 11:18

Recept dana: Tjestenina sa avokado pestom

Ukoliko baš niste ljubitelj spanaća, avokado može biti sjajna zamjena za kremasti pesto sos.

Glumac Nikolas Kejdž (55) je na premijeri svog novog filma "Running with the Devil" u Los Anđelesu bio je gotovo neprepoznatljiv. Na crvenom tepihu pojavio se zarastao u bradu, sijede kose skupljene u rep i s velikim šeširom koji mu je prekrivao pola lica. 

Dokazni postupak protiv navodnog vođe kavačkog klana, Kotoranina Slobodana Kašćelana i grupe koja se zajedno sa njim nalazi na optuženičkoj klupi odložen je danas u Višem sudu u Podgorici. Kako je primijetio predsjednik vijeća sudija Dragoje Jović, advokatica Nataša Deletić ne može po zamjeničkom punomoćju da zastupa i Iliju Dedovića i Aleksandra Đurišića, koji se nalazi u bjekstvu

Podgorička policija privela je danas pet osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, a među njima su Marko Milačić i Vladislav Dajković. Službenici Uprave policije su danas u ulici Novaka Miloševa radi kontrole zaustavili vozilo kojim je upravljao R.J., koji je odbio da se izvrši kontrola stvari koje je prevozio u vozilu.

U Višem sudu u Bijelom Polju iznova je počelo suđenje Enesu Memiću (34) koji je okrivljen da je automobilom usmrtio saobraćajnog policajca iz Bijelog Polja, Irfana Kujovića. Suđenje je počelo iznova jer je umjesto dosadašnjeg predsjednika vijeća sudije Sanje Konatar, predmet dodijeljen nedavno izabranom sudiji Višeg suda, Draganu Mrdaku.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novog ambasadora Crne Gore u Republici Turskoj na rezidentnoj osnovi sa sjedištem u Ankari, Perišu Kastratovića.