Standard.

četvrtak novembar 21

Stranci za devet mjeseci uložili 590 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija od početka januara do kraja septembra ove godine dostigao je 591,7 miliona, dok se istovremeno odlilo 325 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke Crne…

57 hits

srijeda novembar 20

Kvadrat novogradnje do 1.365 eura

Kvadratni metar novih izgrađenih stambenih jedinica u Crnoj Gori u periodu od početka jula do kraja septembra u prosjeku je koštao 1.122 eura, pokazuju preliminarni podaci Uprave za statistiku Monstat.

290 hits

srijeda novembar 20

Energetska zajednica: Crna Gora i dalje lider

Crna Gora je i dalje lider u reformskim mjerama Evropske unije kada je riječ o oblasti energetike, dok je na drugom mjestu, prema posljednjem izvještaju Sekretarijata Energetske zajednice, Sjeverna Makedonija,…

279 hits

utorak novembar 19

Erste banka i Glavni grad nagradili društvene biznise u okviru Foruma Akademije za preduzetništvo

Danas je u hotelu CentreVille u organizaciji Centra za ekonomski prosperitet i slobodu (CEPS) održan “Forum Akademije za preduzetništvo” na kome je organizovano takmičenje za najbolju biznis ideju i panel…

414 hits

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća predsjedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Khalifu bin Zayed Al Nahyanu povodom smrti brata Šeika Sultana bin Zayed Al Nahyana u ime građana Crne Gore i u svoje ime.

Prije desetak dana u Novom Zelandu započelo je suđenje osumnjičeniku za ubistvo 22-godišnje bekpekerice Grejs Milan iz Velike Britanije. Za ubistvo je optužen 27-godišnjak koji ju je, navodno, zadavio dok su imali seksualne odnose. On tvrdi da je njena smrt nesreća koja se dogodila tokom praktikovanja grubog seksa na koji su oboje pristali.

Pretresom stana M.Š. (34), policija je pronašla i privremeno oduzela 60.780 eura kao i jedno pakovanje praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain, a koja je upućena na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad. 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je Kotoranima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine i kazao da će imati punu podršku Vlade u nastojanjima da unaprijede kvalitet života građana i turističku ponudu grada.

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, ubio košarkaša Ljuba Jovanovića 2011. godine nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgoric. Advokatica Andrijana Razić, branilac okrivljenog Nikole Vuletića, koji je obuhvaćen optužnicom za razbojništvo, predložila je da se u nastavku dokaznog postupka, sasluša svjedok Enis Baković, pomoćnik direktora Uprave policije.

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo prilikom prelijetanja preko teritorije Crne Gore, shodno proceduri, uputio je pozdrave i poruku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i crnogorskom narodu.

Izostanak podrške porodice jedan je od ključnih faktora koji utiče na mentalno zdravlje trans osoba, zbog čega je važno da roditelji nađu razumijevanje i svoje dijete bezuslovno prihvate.

U toku suđenja Valjevskoj grupi pred Specijalni sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici, prenose pojedini mediji. 

Na današnjoj konferenciji za novinare u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH poslanik Sabina Ćudić predstavila je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Na fotografijama i video snimcima koje je dostavila medijima vidi se kako su djeca vezana za namještaj i radijatore.

Sutkinja Višeg suda Ana Vuković izrekla je prvostepenu presudu Stevanu Stamatoviću kom se sudi u odsustvu i njegovoj grupi. Stamatović je osuđen na 12 godina.