Standard.

utorak jul 23

Ministar Nuhodžić polaznicima Policijske akademije: Budite dostojni uniforme koju nosite

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je danas XI generaciji polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji su završili obrazovni program policajac/ka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu da budu dostojni uniforme koju…

174 hits

utorak jul 23

Mamula izuzetan primjer turističke valorizacije kulturne baštine

Transformacija ostrva Lastavica i utvrđenja Mamula uz minimalne intervencije i očuvanje istorijske i arhitektonske autentičnosti i integriteta lokaliteta, te uvođenje hotelskih sadržaja uz upotrebu ekoloških i održivih metoda osnovne su…

186 hits

utorak jul 23

Katnić na čelu Podgoričke banke, promjene kreću na jesen 2020. godine

Societe Generale Montenegro banka od danas zvanično ne postoji u Crnoj Gori. Novi naziv Podgorička banka imaće sve dok se u potpunosti ne spoji sa CKB banko, a to se…

479 hits

utorak jul 23

Čanović: Za komunalije naplaćeno pola miliona eura

U Ministarstvu turizma i održivog razvoja zadovoljni su sprovođenjem zakona o legalizaciji bespravnih objekata, imajući u vidu da je podnesena 51 hiljada zahtjeva, a da ima 60 hiljada nelegalnih priključaka…

203 hits

 
 
 
 

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je danas XI generaciji polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji su završili obrazovni program policajac/ka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu da budu dostojni uniforme koju nose.

Transformacija ostrva Lastavica i utvrđenja Mamula uz minimalne intervencije i očuvanje istorijske i arhitektonske autentičnosti i integriteta lokaliteta, te uvođenje hotelskih sadržaja uz upotrebu ekoloških i održivih metoda osnovne su karakteristike projekta koji realizuje kompanija OHM Mamula, što je u potpunosti u saglasju sa politikom Ministarstva održivog razvoja i turizma (MRT) i drugih institucija u Crnoj Gori – ocijenjeno je tokom posjete delegacija Ministarstva i Sekretarijata  za razvojne projekte kompaniji OHM Mamula Crna Gora.

Societe Generale Montenegro banka od danas zvanično ne postoji u Crnoj Gori. Novi naziv Podgorička banka imaće sve dok se u potpunosti ne spoji sa CKB banko, a to se očekuje na jesen 2020. godine. Takođe, na čelu banke će biti dosadašnji predsjednik Borda direktora Societe Generale Montenegro banke Milorad Katnić, koji je na toj poziciji zamijenio dosadašnjeg direktora Radula Raonića.

U Ministarstvu turizma i održivog razvoja zadovoljni su sprovođenjem zakona o legalizaciji bespravnih objekata, imajući u vidu da je podnesena 51 hiljada zahtjeva, a da ima 60 hiljada nelegalnih priključaka za struju. Do sada je, kako je Pobjedi kazao generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović, obračunato 650 hiljada eura za komunalije, a naplaćeno skoro pola miliona.

Ako građani imaju dug koji datira od prije polovine 2017. godine, Elektroprivreda (EPCG) i Vodovod mogu predati tužbu Osnovnom sudu i neće moći da ih isključe sa mreže sve dok sud ne donese odluku u tom sporu, piše Dan.

DRI je finansijskom izvještaju Pokreta za promjene za 2018. dala uslovno mišljenje, a na pravilnost poslovanja negativno, piše Pobjeda.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je u Gornjoj Bukovici kod Šavnika novi pogon fabrike durmitorske izvorske vode „Diva“.

Da li ove godine zbog loših vremenskih prilika imamo manje turista nemamo podataka, ali evidentno je da imamo veliki problem sa domaćim radnicima i da to postaje alarmantno, kazao je Pobjedi prof. dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam iz Budve. On tvrdi da bez domaće radne snage nema razvoja turizma, te da su kod nas plate ubjedljivo najniže, a dužina sezonskog rada najkraća na Mediteranu.