Standard.

petak jun 22

Mještani Brezana nastavljaju blokadu puta: 'Ne mrdamo do ispunjenja zahtjeva'

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna već treći dan blokiraju put ka svojim selima i kažu da su odlučni da istraju dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Oni od…

8 hits

petak jun 22

Obustava saobraćaja na putu Ribarevina-Mojkovac

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Saobraćaj na magistralnom putu Ribarevina-Mojkovac, na lokalitetu Stevanovac i Lepenac, biće obustavljen za sve vrste vozila od 25. do 29. juna, od devet do 14 sati, saopšteno je iz Auto-moto…

14 hits

četvrtak jun 21

PUP: Ovako bi Herceg Novi trebalo da izgleda do 2030. godine

Objavljeno u: Gradovi

by Zana

Građani su tokom Javne rasprave o Nacrtu PUP-a Herceg Novog sa Izvještajem o strateško procjeni uticaja na životnu sredinu dostavili preko Građanskog biroa i elektronskim putem 677 pisanih prijedloga/primjedbi/sugestija. Naknadno,…

22 hits

srijeda jun 20

Nikšić: Baletićima vukovi desetkovali stado koza

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Tek što su stali na noge i oporavili se od prošlogodišnje nedaće kada su, nakon udar groma u štalu, Baletićima iz Smrduše strdale dvije krave, dva bika i jarac, opet…

19 hits

 
 
 
 

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna već treći dan blokiraju put ka svojim selima i kažu da su odlučni da istraju dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Oni od Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) traže da popravi put koji je ova kompanija uništila izvodeći radove na 410kv dalekovodu Lastva – Čevo – Pljevlja, i da učestvuje u obezbjedjivanju sredstava da mještani ovih sela konačno dobiju vodu.

Saobraćaj na magistralnom putu Ribarevina-Mojkovac, na lokalitetu Stevanovac i Lepenac, biće obustavljen za sve vrste vozila od 25. do 29. juna, od devet do 14 sati, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Goe.

Građani su tokom Javne rasprave o Nacrtu PUP-a Herceg Novog sa Izvještajem o strateško procjeni uticaja na životnu sredinu dostavili preko Građanskog biroa i elektronskim putem 677 pisanih prijedloga/primjedbi/sugestija. Naknadno, nakon Javne rasprave Građanski biro primio je još 111 , odnosno ukupno 788 primjedbi. Ovo se navodi u Izvještaju Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju sa Javne rasprave o Nacrtu PUP-a Opštine Herceg Novi sa Izvještajem o strateško procjeni uticaja na životnu sredinu, piše portal Radio Jadran.

Tek što su stali na noge i oporavili se od prošlogodišnje nedaće kada su, nakon udar groma u štalu, Baletićima iz Smrduše strdale dvije krave, dva bika i jarac, opet nevolja, piše portal Onogošt.

Crnogorski elektrodistributivni sistem obavijestio je građane koji gradovi sjutra neko vrijeme neće imati struju.

Granični prelaz sa Republikom Hrvatskom, Kobila - Vitaljina, biće nakon polugodišnje rekonstrukcije na hrvatskoj  strani privremeno otvoren, u ponedjeljak, 18. juna, u 8 časova, navodi se na sajtu HAK-a, jedinstvene nacionalne udruge autoklubova, vozača i vlasnika vozila Hrvatske. To je dobra vijest, s obzirom da će tako biti rasterećen drugi veći granični prelaz sa EU, odnosno Hrvatskom Debeli brijeg-Karasovići. Osim toga preko Vitaljine, gdje su lani bile kilometarske kolone, kontrole i prelazak će biti brži, piše portal Radio Jadran.

četvrtak, 14 jun 2018 15:52

Bar: Semafori kod Opštine od sinoć rade

 "Semafori na raskrsnici kod Opštine od sinoć rade“, kazao je za Radio Bar i Bar Info Nebojša Đurović, nadležan za sektor Javne rasvjete u barskom Komunalnom preduzeću.
četvrtak, 14 jun 2018 15:50

Dva udara groma u Dragovoj Luci

U naselju Dragova Luka, desila su se dva udara groma, piše portal Onogošt.