Standard.

utorak novembar 19

Kotor dobija novi turistički rizort Bigova Bay u vrijednosti od 300 miliona eura

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Kotorski Parlament je juče donio odluku vezanu za gradnju izuzetno značajnog turističkog rizorta na Bigovu, kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović. Naime, na inicijativu investitora Bigova Bay se ušlo…

273 hits

utorak novembar 19

Zašto su lovci ubili medvjedicu kod Bioča?

Žarko Lakušić (48), Nenad Marović (54), Darko Radulović (41), Mihajlo Vlahović (54) i Nebojša Petrović (44), dugogodišnji članovi Lovačkog saveza, uhapšeni su, jer su, kako se sumnja, u reonu Mala…

222 hits

utorak novembar 19

Čestitka Markovića: Pomorski fakultet postao centar naučnog rada

Pomorski fakulte, postao je centar obrazovnog i naučno-istraživačkog rada, sa svjetski konkurentim i priznatim studijskim programima, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u čestitki povodom šest decenija postojanja…

191 hits

ponedjeljak novembar 18

Vodu za piće u Kotoru treba prokuvavati

Kiša muti izvorišta na području kotorske opštine.

345 hits

 
 
 
 

Kotorski Parlament je juče donio odluku vezanu za gradnju izuzetno značajnog turističkog rizorta na Bigovu, kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović. Naime, na inicijativu investitora Bigova Bay se ušlo u razradu studije lokacije Bigova gdje će biti i potpisan ugovor o komunalnom opremanju zamljišta u vrijednosti od 15 miliona eura koje će investirati Bigova Bay, a koje će Opština odbiti od komunalija, prenosi Info biro.

Prijestonica Cetinje prihvatila je inicijativu odbornika SDP-a da se u budžetu Cetinja za 2020. predvide dodatna sredstva za izgradnju novih dječijih igrališta.

Pomorski fakulte, postao je centar obrazovnog i naučno-istraživačkog rada, sa svjetski konkurentim i priznatim studijskim programima, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u čestitki povodom šest decenija postojanja i rada tog fakulteta.

utorak, 19 novembar 2019 08:55

Zašto su lovci ubili medvjedicu kod Bioča?

Žarko Lakušić (48), Nenad Marović (54), Darko Radulović (41), Mihajlo Vlahović (54) i Nebojša Petrović (44), dugogodišnji članovi Lovačkog saveza, uhapšeni su, jer su, kako se sumnja, u reonu Mala rijeka kod Bioča, ubili medvjedicu staru dvije godine.

ponedjeljak, 18 novembar 2019 14:18

Vodu za piće u Kotoru treba prokuvavati

Kiša muti izvorišta na području kotorske opštine.

Saobraćaj za sve vrste motornih vozila na dijelu Ulice Vuka Karadžića, od raskirsnice sa Ulicom Balšića do raskrsnice sa Ulicom Marka Miljanova, zatvara se zbog radova na rekonstrukciji predmetne saobraćajnice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Podzemni prolaz koji svakodnevno koriste djeca iz Osnovne škole Milorad Musa Burzan, a koji vodi do Gintaša postao je stecište nečistote zbog nekulturnih građana koji ga koriste kao javni toalet.

Odluka o parkiranju na teritoriji Glavnog grada na centralnoj javnoj raspravi biće 25. novembra. Ona je usklađena sa Zakonom o komunalnim djelatnostima i propisuje da jedinica lokalne samouprave propisuju održavanje javnih prostora za parkiranje, a naročito uslove za obavljanje djelatnosti kojima se obezbjeđuje određeni obim, vrsta i kvalitet usluga.