Standard.

ponedjeljak avgust 13

Vatrogasci kod novog gradonačelnika: Imaće punu podršku i razumijevanje

Pripadnici Službe zaštite imaće od nove gradske uprave punu podršku i razumijevanje za sve potrebe i inicijative kako bi efikasno i kvalitetno mogli da rade, poručio je gradonačelnik Podgorice, Ivan…

21 hits

subota avgust 11

Šta kaže prvi čovjek Kolašina - koji su najvažniji zadaci nove vlasti?

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Kvalitetno povezivanje sa sjeverom i jugom države, stavljanje u funkciju Skijališta Bjelasica 1600, komunalno uređenje Kolašina prioritet su u radu novog rukovodstva Opštine, rekao je gostujući u ljetnjem magazinu “Ljeto…

26 hits

nedjelja avgust 12

Ovi gradovi sjutra neće imati struju neko vrijeme

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Crnogorski elektrodistributivni sistem obavijestio je građane Crne Gore koji djelovi više opština sjutra neko vrijeme neće imati struje.

51 hits

subota avgust 11

Vukićević: Na Žabljaku će biti posla za svakoga ko želi da radi

Objavljeno u: Gradovi

by Milica Minić

Rješavanje problema vodosnabdijevanja na Žabljaku, zadržavanje mladih kroz otvaranje novih radnih mjesta izgradnjom ili obnovom hotela, šta će ujedno poboljšati i turističku ponudu grada, prioritetna su pitanja kojima će se…

24 hits

 
 
 
 

Hotel Čedi, u okviru naselja Luštica Bej, koji je ove godine primio prve goste, biće večeras svečano otvoren. Čedi je prvi u nizu hotela u projektu Luštica Bej koji vrijedi preko milijardu eura.

Iz Turističke organizacija Tivta oglasili su se povodom otkazivanja koncerta hrvatske pop pjevačice Vanne koja je trebala da nastupi povodom 85. rođendana broda "Jadran".

Djelovi više opština biće sjutra nekoliko sati bez struje, zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Nevrijeme koje je sinoć protutnjalo područjem Vraneške doline koja pripada opštini Bijelo Polje, prema informacijama sa terena, znatno je oštetilo seosku infrastrukturu. Bujice su za kratko vrijeme začepile propuste i korita pa su se velike količine zemlje i kamena našle i na regionalnom putu Slijepač most - Pljevlja.

Turistička organizacija Tivat obavijestila je javnost da je koncert "Vanne" otkazan. Istakli su međutim da će u čast 85. rođendana školskog broda „Jadran“ nastupiti grupa "Perper".

Vijest da je turista u moru u Bečićia vidio ajkulu (kansije se ispostavilo da je je riječ o ribi veliki bucanj), odmah je podsjetilo na nemili događaj od prije gotovo šest i po decenija, kada je morska neman pojela srpskog studenta u moru na plaži Mogren. To je ujedno i jedini slučaj u Crnoj Gori koji je zabilježen da je ajkula napala kupača.

Nakon dva dana i dvije noći, pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja, zajedno sa kolegama sa Cetinja i pripadnicima Avio helikopterske jedinice MUP-a Crne Gore  pronašli su osamdesetdvogodišnjeg Ivana Vukotića iz Orahovca, čiji je nestanak prijavila rodbina 12. avgusta 2018. godine u popodnevnim satima.

Da je hercegnovska rivijera oduvijek bila atraktivna destinacija za poznate svjedoči tekst iz perioda prije Drugog svjetskog rata, koji je objavljen u novinama Kraljevine Jugoslavije “Pravda” 6. avgusta 1938. godine.