Standard.

nedjelja avgust 19

Samo je sunce magnet za turiste na Žabljaku

U durmitorskom kraju turistička sezona više zavisi od vremenskih prilika nego igdje drugo u Crnoj Gori, zbog toga je prošlo ljeto bilo rekordno, minula zima sa najviše skijaških dana, a…

16 hits

utorak avgust 14

U Crnoj Gori je ajkula samo jednom napala kupača i to 1955. godine

Vijest da je turista u moru u Bečićia vidio ajkulu (kansije se ispostavilo da je je riječ o ribi veliki bucanj), odmah je podsjetilo na nemili događaj od prije gotovo…

24 hits

petak avgust 17

TO Tivat o otkazivanju Vanninog koncerta: Muzici nije mjesto u politici

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Iz Turističke organizacija Tivta oglasili su se povodom otkazivanja koncerta hrvatske pop pjevačice Vanne koja je trebala da nastupi povodom 85. rođendana broda "Jadran".

19 hits

četvrtak avgust 16

Nevrijeme u Bijelom Polju: Stradala seoska infrastruktura

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Nevrijeme koje je sinoć protutnjalo područjem Vraneške doline koja pripada opštini Bijelo Polje, prema informacijama sa terena, znatno je oštetilo seosku infrastrukturu. Bujice su za kratko vrijeme začepile propuste i…

31 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 20:10

Opština Herceg Novi darovaće svako novorođenče sa 100 eura

Opština Herceg Novi će uskoro uvesti praksu dodjele novčane nadoknade za novorođenčad, u iznosu od 100 eura, javlja Radio Herceg Novi.

Kako navode, pravilnik je u pripremi i njega će uskoro potpisati predsjednik Opštine Stevan Katić.

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić kazala je da su do sada obezbjeđivali vaučer poklon-paket za novorođene bebe, u vrijednosti od 30 eura.

"Mi sada uvodimo praksu dodjele novčane nadokande za svaku novorođenu bebu u iznosu od 100 eura, mislim da je to nešo što je pozitivno, kad je ova lokalna samouprava u pitanju, što će obradovati sve naše roditelje. Smatramo da je ovo mali skromni doprinos za unapređenje nataliteta u Opštini Herceg-Novi", objasnila je Samardžić.

Novina je što će se ubuduće za svaku rođenu bebu biti obezbijeđena novčana naknada, što će biti regulisano dopunom u postojećem Pravilniku.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.